Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

300 kiló kupak Ferencszállásról Zsombóra

Ferencszállás, Zsombó - 15 zsák műanyag kupakot vittek el szerdán Ferencszállásról Zsombóra. Azért gyűjtötték össze, hogy az árából akadálymentessé tehessék az ottani általános iskolát, ahol szeptembertől egy mozgáskorlátozott kisfiú is tanul.
300 kiló, összesen 15 zsák műanyag kupakot vitt el tegnap Ferencszállásról a zsombói általános iskolába a falu polgármestere, Jani János és alpolgármestere, Czirok Gábor. A hatalmas mennyiség jótékony célú gyűjtés eredménye, amelyet egy ferencszállási édesanya, Erdélyiné Dénes Szilvia indított el a faluban.

Mint elmondta, zsombói barátnőjétől hallotta, hogy szeretnék akadálymentessé tenni a helyi általános iskolát, mert szeptembertől ott tanul egy mozgáskorlátozott kisfiú. Rescsik Csabiról van szó, akiről lapunkban már többször írtunk – lábait egy háztartási baleset miatt veszítette el. Ők ehhez a jótékonysági akcióhoz szerettek volna hozzájárulni. Az óvodában, ahová az anyuka kislánya, Hanna jár, kiraktak egy felhívást, attól kezdve a községből mindenki hozta a kupakokat. Össze is gyűlt nagyjából egy zsáknyi. Hogy miért kellett végül teherautóval elvinni, az egy deszki ismerősnek, Kiss Tibornak köszönhető – ő egyébként is gyűjtötte, és felajánlott további nagyjából 100 ezer darabot, tizennégy zsáknyit. A transzporterrel együtt egy másik kocsiban Zsombóra jött a szervező édesanya, férje, Erdélyi Balázs, és az óvoda vezetője, Rutainé Matuszka Katalin is.

Az összefogás eredménye: 3 mázsa kupak, 30 ezer forint támogatás Zsombónak. A szerző felvétele
Az összefogás eredménye: 3 mázsa kupak, 30 ezer forint támogatás Zsombónak.
A szerző felvétele

A zsombói iskola mellett a falu polgármestere, Gyuris Zsolt várta a csapatot. Elmondta: az épületegyüttes minimális akadálymentesítése is legalább 3 millióba fog kerülni, ezért indult a gyűjtés, és tartottak több jótékonysági rendezvényt is. A falu nevében ő, az iskola nevében pedig Maróti Antalné igazgató köszönte meg a ferencszállásiak összefogását. A gyerekek is örültek, hamar kiderült, hogy ők is várják Csabit, és ez az akció az ő gyűjtésüknek is új lendületet ad. A zsombói gyűjtés nyár végéig tart, akkor adnak le minden kupakot. Mint megtudtuk, a most elhozott nagyjából három mázsáért körülbelül 30 ezer forintra lehet számítani. Eddig közel egymillió forint gyűlt össze a nemes célra.

Olvasóink írták

 • 6. szilvi04 2011. április 01. 20:01
  „9349779:remélem az ilyen emberekből van kevesebb mint amilyen te vagy!!!!Segítettél az árvízkárosultakon vagy a vörösiszap katasztrófa károsultjain.Szerintem nem!Azért vagyunk emberek hogy segítsünk egymáson,ha már ez sem lesz akkor nagyon nagy baj van!!Ez is érdekes és elgondolkodtató nem?”
 • 5. saturnus 2011. április 01. 12:15
  „Óriási botrány Zsombón, az egyház erőszakossan be akarja kebelezni az iskolát és az ovodát! Falu vezetése szembe megy a falu lakosaival és magukkal az egyházközösség többségével. Erőszakos vallás háború alakult ki.”
 • 4. ValakiaSOKKözül 2011. március 31. 18:31
  „3. jonathan 2011.03.31. 15:10

  ha az önkormányzatnak van pénze köztéri szoborra, akkor talán erre is lehetne...

  ..nem marad, mert elviszi a jutalmak kifizetése...”
 • 3. jonathan 2011. március 31. 15:10
  „ha az önkormányzatnak van pénze köztéri szoborra, akkor talán erre is lehetne...”
 • 2. szilvi04 2011. március 31. 14:48
  „Nem szégyen ezért gyűjteni,hiszen az önkormányzatnak is végesek az anyagi keretei."info" inkább te is gyűjtsd a kupakokat.Nem nagy fáradtság csak egy kis figyelem kell hozzá és segíteni akarás!”
 • 1. info 2011. március 31. 14:06
  „Szégyen, hogy ezért gyűjteni kell! Az akadálymentesítést már régen! meg kellett volna valósítani, az önkormányzat feladata lett volna!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esztergályos is az ambrózfalvi képviselő

Ausztriában is kiállította legszebb munkáit az ambrózfalvi önkormányzati képviselő, Bartos János. Tovább olvasom