Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

311. születésnapját ünnepli Makó

Makó - Könyvbemutatóval, elszármazottak találkozójával és Keresztes Ildikó koncertjével ünnepli városnapját idén Makó.
A vöröshagymát nemesítő egykori gazdák bölcsességére, kitartására van szükség most is, amikor arra készülünk, hogy fürdővárosként alapozzuk meg a jövőt – mondta tegnap a múltat felidézve, egyúttal boldog születésnapot kívánva Makónak a városnapi testületi ülésen a polgármester, Buzás Péter. Az ünnepséget hagyományosan I. Lipót pozsonyi oklevelének kibocsátási napján tartják – ez a kedvezményeket nyújtó dokumentum alapozta meg a török idők utáni újjátelepülést.

A városházán bemutatták Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató Makói képzőművészek – képzőművészek Makón című új kötetét, amely mintegy félszáz makói és négyszáz, az itteni művésztelepekhez kötődő alkotóról szól. A város partnertelepülési megállapodást kötött a romániai Igazfalvával és a szerbiai Kisorosszal. A Hagymaházban átadták a megbízólevelet az újjáválasztott makói diákpolgármesternek, Papp Zsanettnek és az új diákönkormányzat 20 képviselőjének.
Ma többek között a Makóról elszármazottak találkozóját rendezik meg délután 1-kor a Koronában, a holnapi nap fénypontja pedig Keresztes Ildikó koncertje lesz a Hagymaház szabadtéri színpadán este 8-tól.

Köszöntötték a díjazottakat

Az ünnepi ülésen ezúttal is köszöntötték a közelmúltban kitüntetett makóiakat. Így Barna Imrénét, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatával díjazott nyugalmazott köztisztviselőt, Csomor Ágnest és Nagy Imrénét, a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst Fokozata elismerésével kitüntetett köztisztviselőket, az Apáczai Csere János-díjassá lett Bálint József pedagógust, volt iskolaigazgatót és Nagy Lajos nyugalmazott főállatorvost, települési képviselőt, aki a Csongrád Megyei Állatorvosi Kamarától kapott életműdíjat.

Olvasóink írták

 • 5. bo 2010. május 10. 07:47
  „Április 29. ,Június 29. de talán változni fog.”
 • 4. Szirilli 2010. május 10. 07:46
  „Borzalmas volt ez az esti cirkusz.”
 • 3. wallemberg 2010. május 09. 02:10
  „a névnapja mikor is van? :D”
 • 2. petigay 2010. május 08. 20:16
  „Nem azóta város mióta ott van a település ,hanem azóta város ami óta városnak nyilvánították. Ezért 311 ,mert 311éve avatták városnak!”
 • 1. bo 2010. május 08. 19:12
  „http://hu.wikipedia.org/wiki/Mak%C3%B3
  Akkor most hány éves?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb a borház a T. Háznál

A honatyaságtól most búcsúzó Buzás Péter Makó polgármestereként tovább folytatja politikusi pályafutását, elődei közül azonban nem mindenki maradt a közélet küzdőterén. Tovább olvasom