Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

3 bódéból áll a karácsonyi vásár

Makó - A megyében, de talán az országban is a makói lehet az idei legkisebb karácsonyi vásár: a főtéri szökőkútnál lévő óriási adventi koszorú szomszédságában mindössze 3 bódéból kínálják a portékákat.
Az amúgy hangulatos kis faházak mellé ezen kívül egy kürtős kalácsot áruló mozgó kocsi szegődött. A bódék közül az egyikben téli holmi, sapka, kesztyű és hasonló a kínálat, a másodikban pedig bőráru, többek között táska és nadrágszíj.

Kis karácsony, nagy karácsony.
Kis karácsony, nagy karácsony.

Amikor ott jártunk, a harmadik faház még csak nyitva sem volt – ha hinni lehet a feliratának, itt adventi fánkot lehet venni. Egy biztos: a hideggel ilyen körülmények között is dacoló kereskedők minden tiszteletet megérdemelnek – és persze több vevőt, mint amennyit láttunk.

Olvasóink írták

 • 10. Amme89 2012. december 28. 08:51
  „Hol volt itt Makón ünnepi hangulat? Én nem vettem észre, hogy ünnep volt...”
 • 9. papika56 2012. december 23. 15:33
  „T. 8 pog.
  Mire cserélődne ki ??? szerinted ????fütyiszes bandatagra gondolsz ???
  Az még rosszabb lenne !”
 • 8. pog 2012. december 23. 10:33
  „ez a város vezetés kapzsi hozzá állása, hogy minden vállalkozót elüldöz a magas bérleti díjjal ..sok városban jártam ebben a hónapban, de a makói látvány siralmas mindenűt ünnepi hangulat...csak itt nem..tényleg jó lenne már ha ez a város vezetés kicserélődne..”
 • 7. kakao 2012. december 23. 02:18
  „Itt tényleg nem a hideggel van baj hanem a magas helypénzzel.Volt róla szó,hogy a helyi virágkötő középiskolások szívesen árultak volna adventi koszorúkat,kopogtatókat és egyéb más karácsonnyal kapcsolatos kedves dolgokat a vásárba.Csak amikor közölték,hogy mennyi a helypénz átgondolódott a dolog.Kérték az illetékes ügyintézőt,hogy mint leendő pályakezdőkre,diákokra legyenek tekintettel és ajánljanak valami kedvezményes árat.Sajnos nem lett kedvezmény....

  Szóval aki igazi karácsonyi vásárt akar menjen csak Szegedre bár az inkább már bazár..

  Na de aki igazán megteheti irány Bécs a Karácsonyi vásárok vására :)”
 • 6. KamuNeni 2012. december 21. 16:23
  „Nem a birka hanem a magas berleti arak azokra a pici helyekre. Ahelyett hogy ingyen adnak az arusoknak. Aztan meg mikor az uca halott mert senkinek nincs penze, az arusnak sincs kedve kinyitni. GOndolom a kurtos kalacsosnak megy a legjobban. Ez azt is mondja hogy bor szijat taska es hasonlo gagyikat arulni karacsonykor nem kfizetodo. Azt kellene arulni amit az emberek karacsonykor keresnek. Karacsonnyal kapcsolatos dolgokat. Borszij van egesz even keresztul a boltokban. Karacsonyi doldok nincsenek.”
 • 5. makoilakos86 2012. december 21. 15:50
  „4.
  "Ki az a bírka aki ilyen hidegben kimegy oda bármit is venni..."
  Hidd el ha nem lenne szegénység, több pénze lenne az embernek, több bódé is lenne biztos vagyok abban, hogy sokkal több ember lenne kint. Ennek a vásárnak is meglenne a maga hangulata. Szét lehet nézni az országban, van pár város ahol tömegek vannak kint a karácsonyi vásárokon. A hideg nem tartja vissza az embereket, ha olyan ünnepség,rendezvény van ami őket érdekli. (pl. Adventi gyertyagyújtás is ilyen)”
 • 4. Qllancs 2012. december 21. 13:47
  „Ki az a bírka aki ilyen hidegben kimegy oda bármit is venni. A fánkos MINDIG zárva ! Menj ki a piacra..múlt héten szerdán NEM volt ember kint a hidegbe ! de előtte meg 2 X volt a NAV ellenőrízni ..mindenki pakolt.
  Multi..fedett, fűtött helyiségben tapossák egymást a nézelődők..alig vevők. Pénztelenség van!Szegénység ! A milliomosok, vezetők..milliós pulykapénzt, jutalmat kapók NEM itt vásárólnak. Ők pl. Bécsbe járnak ! na ott pl. rengeteg minden jóval olcsóbb mint itthon.”
 • 3. Poslabény 2012. december 21. 13:31
  „Valószínű, hogy nem versenyképesek az áraik.”
 • 2. rózsakert 2012. december 21. 13:10
  „sok az eladó.....persze így adóbevétel sem lesz....max elvárt adó...de ez van-mert egy ilyen nép ezt érdemli....csak viccelek....multik tele-az a lényeg.”
 • 1. vip007 2012. december 21. 12:12
  „Rossz ezt látni. Valaki nagyon elszabott valamit, hogy ilyen kevés árus van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyaláng a könyvtár udvarán

Péntek délután 5 órától a Gyertyaláng kórus műsorát láthatja-hallhatja a közönség a maroslelei könyvtár udvarán. Tovább olvasom