Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

4300 néző egy hónap alatt a makói moziban

Makó - Az örömteli várakozás mellett kétkedő hangok is fogadták városszerte egy hónappal ezelőtt a hírt: indul az új makói mozi.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Mint megírtuk, a vetítéseket a Hagymaház nagytermében tartják, ahol a meglévő nézőtérből egy 200 fős közönséget befogadó, a jelenlegi digitális mozitechnika elvárásainak megfelelő mozinézőteret alakítottak ki.
A város 20 millió forintot költött a 3D-s filmek vetítésére is alkalmas vetítőgépre és a 8 méter széles, 4,5 méter magas vetítővászonra. Ezeknek köszönhetően képben és hangban ugyanazt a minőséget tudja nyújtani, mint vetélytársai a megyeszékhelyen.
Bálint Mártától, a Hagymaház igazgatójától megtudtuk: a nyitás óta eltelt egy hónap alatt 4366 jegyet váltottak Makón, amiből bruttó 3,8 millió forint volt a bevétel– ennek fele a forgalmazóké.

Az igazgató szerint az egyértelműen kiderült, hogy a mozira igény van a városban. Vetítés egyébként minden nap van, általában három. A teljes árú felnőtt jegy 1100, Makó-kártyával 990 forint, a nyugdíjas és a diákjegy 880, Makó-kártyával 790 forintba kerül. Belépőt már a Hagymaház honlapján keresztül is lehet rendelni.

A legnépszerűbbek az eddigi tapasztalatok alapján a családi filmek, a vígjátékok, illetve a fiataloknak szóló alkotások voltak. Ami a jövőbeni terveket illeti, a Hagymaház mozijában a későbbiekben lesznek szervezett, zártkörű matiné-előadások, szeptembertől pedig filmklub is indul művészfilmekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis márkajelzésű ruhákat foglaltak le Nagylaknál

Több mint 8500 hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál. Tovább olvasom