Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

500 forintért rabolták ki a 90 éves Priskó Tamást

Csanádpalota - Megverte és kirabolta a 90 éves Priskó Tamást egy csanádpalotai fiatalember, aki összesen 500 forintot vitt magával. Az idős férfi elmesélte, mit élt át.
– Nem féltem tőle. Ha nem lennék rokkant, szembe is szálltam volna vele! – mondta lapunknak a 90 esztendős, csanádpalotai Priskó Tamás, akire kedden támadt otthonában egy 26 éves helybeli férfi. Mint elmesélte, a rabló, aki korábban egyszer, néhány napja már sikertelenül kért tőle kölcsön, kora délelőtt nyitott be az udvarra, és ököllel azonnal arcon ütötte, miközben pénzt követelt. A járókerettel közlekedő férfi hiába mondta, hogy nincs, támadója egyre csak ütötte. Végül a konyhaasztalon, egy nejlonzacskóban talált nagyjából 500 forintnyi aprót, azt vette magához, és sietve távozott.

A védekezésre képtelen Priskó Tamást 500 forintért bántalmazta támadója. Fotó: Szabó Imre
A védekezésre képtelen Priskó Tamást 500 forintért bántalmazta támadója. Fotó: Szabó Imre

Az sem járt jól, akinél elbújt

A rabló, mint a nyomozás során kiderült, egy helybeli lakosnál rejtőzött el a rendőrök elől – hiába. A szállásadót is előállították, mivel őt is körözték: egy szabálysértési bírságot nem fizetett be, ezért azt 20 nap elzárásra változtatták.

Priskó Tamásnak nincs telefonja, az utcára sem tud kimenni, így egy őt meglátogató szomszéd értesítette a rendőrséget. – Amíg ütött, arra gondoltam, előbb-utóbb csak abbahagyja, hiszen képtelen vagyok védekezni – mondta az idős férfi.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és a pitvarosi őrs munkatársai pár órán belül elfogták a gyanúsítottat. Kiderült, hogy három országos elfogatóparancs volt érvényben ellene, többek között azért, mert korábban a bíróság 1 év 8 hónapra ítélte lopás miatt, de nem vonult be a börtönbe. Most részletes beismerő vallomást tett, sőt azt is bevallotta a rendőröknek, hogy korábban három csanádpalotai házba betört, ahonnan különféle értékeket vitt el. Ugyancsak kiderült, hogy ő járt a helyi falugazdász irodájában, ahonnan egy női táskát lopott el. A szembesítéskor egyébként bocsánatot kért megvert áldozatától, aki azt mondta, nem haragszik rá, de nem szeretné, ha még egyszer találkoznának.

A házkutatás során éles lőszert is találtak a nyomozók a rablónál, ezért a Makói Rendőrkapitányság rablás, lopás és éles lőszerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást ellene. Mindezért akár 8 évet is kaphat. Máris rács mögött van: kihallgatását követően a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították, ahol megkezdte korábban kiszabott jogerős szabadságvesztésének letöltését.

Olvasóink írták

 • 9. janoka 2011. október 24. 20:05
  „Mi az hogy nem vonult be?
  Be kell rugdosni!
  Ez kívánság műsor?
  Ezért fizetik a rend őreit?
  Meg kell keresni és be rúgni hogy repüljön!
  Ez a magyar Törvény!
  Bár hallani olyanról aki több mint 5éve nem vonult be
  Még csak nem is keresik!
  Találkozni vele itt ott!”
 • 8. ivancsomkin 2011. október 14. 09:52
  „Tisztelt fórumozók!
  Sokan tudjuk itt a "faluban" a teljes igazságot azt is ,hogy C volt vagy nem C azt is ,hogy kicsoda. Az egyre jobban elharapózó bűnözés okait, az önkormányzat felelőségét az ügyben ,a rend őreinek a hozzáállását is ismerjük.”
 • 7. zsóka 2011. október 13. 14:54
  „Úgy látom a bácsikának elkelne a szociális gondoskodás. Nem figyelt fel rá senki eddig?”
 • 6. picimako 2011. október 13. 12:33
  „Erről 1-2 napja már volt egy cikk: http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/500_forintert_rabolta_ki_a_90_eves_bacsit_csanadpalotan/2244590/

  Az a cikk a következőt írta:
  "A bácsi ekkor kivett a párnája alól 500 forintnyi aprópénzt, majd azt átadta a rablónak, aki elmenekült."
  Ebben a cikkben viszont ez áll:
  "Végül a konyhaasztalon, egy nejlonzacskóban talált nagyjából 500 forintnyi aprót, azt vette magához, és sietve távozott."
  Most akkor melyik az igaz?

  A támadót meg remélem minél több időre leültetik.”
 • 5. cucusz 2011. október 13. 12:10
  „"1" Ez nem kérdés, ez a válasz! Elég kerülni egyet Csanádpalotán és máris egyértelmű.”
 • 4. princeoftheport 2011. október 13. 11:30
  „A SÉRTETT NEVÉT KI LEHET ÍRNI... AZ ELKÖVETŐÉT MIÉRT NEM?? CSAK NEKI VANNAK JOGAI.....PFUJJ!!! SZÉGYEN!!!”
 • 3. Grabowsky 2011. október 13. 10:54
  „Három országos elfogatóparancs... börtönbe kellett volna vonulnia... hát mit keresett ez még közöttünk?

  Elhiszem hogy a jogalkotóknak nem kell az ilyen bűnözőktől félniük, őket védik ugyanis (a mi pénzünkből finanszírozva) de ettől még eszükbe juthatna hogy nem csak ők élnek az országban, vannak védtelen emberek is, akik teljesen ki vannak szolgáltatva a bűnözőknek! Egyszerűen felháborító!”
 • 2. Beroesz 2011. október 13. 10:29
  „Remélem a sitten híre megy az úr tettének. A sitten szeretni szokták azokat a hősöket, akik kiszolgáltatott embereket bántalmaznak.”
 • 1. Horthyszobor 2011. október 13. 10:14
  „C?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földeáki táncosok Bajorországban

Bajorországban járt Szilágyi Réka és Csókási Csaba vezetésével a földeáki Szárazér néptánccsoport. Tovább olvasom