Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

55 ezer nézője volt 2 hét alatt Németh Kirának

Makó - A YouTube megosztóoldal egyik sztárja lett egy 13 esztendős makói diáklány, Németh Kira: angol nyelvű dalának felvételét két hét alatt 55 ezren nézték meg. Azt mondja, a zene az élete.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Csupán saját magának szerette volna dokumentálni, így aztán meglepődött, hogy eddig több mint 55 ezren nézték-hallgatták meg szerzeményét – a makói Németh Kira így lett a YouTube megosztóoldal egyik sztárja ezekben a napokban. A felvételen zongorázik és énekel, méghozzá a saját, ‘Cause I truly love you című angol nyelvű szerzeményét. Mint a 13 esztendős diáklány elmesélte, a felvétel az iskolai idősnapi rendezvényen, a múlt héten készült, és édesapját kérte meg, hogy rögzítse az előadást. Az, hogy olyan jól tud angolul, hogy még dalt is ír ezen a nyelven, szintén az édesapjának köszönhető: Németh Ervin angoltanár, épp a közelmúltban írtunk róla és nyelviskolájáról. A dalt szeptember közepén, két délután alatt írta meg, s mint mondja, nem konkrét élmény vagy személy ihlette – afféle popslágert akart írni. Kira 8 éve hegedül, 3 éve zongorázik, szolfézsra 7 esztendeje jár – a makói Bartók-iskola növendéke, több énekversenyen nyert értékes helyezéseket. Először másfél éve írt egy hegedűdarabot, a megosztóportálra felkerült nóta az első szöveges szerzeménye. Most további három hasonló megírására készül, és ígéri, azok is felkerülnek majd a világhálóra.

A 13 éves Németh Kira mindössze két délután alatt írta meg a slágerét. A szerző felvétele
A 13 éves Németh Kira mindössze két délután alatt írta meg a slágerét.
A szerző felvétele

Zeneszerzési módszeréről azt mondja, először mindig a kíséretet, aztán a dallamot írja meg, végül a szöveget. Egyébként legszívesebben komolyzenét hallgat. A tehetséges diáklány Pestre, természetesen zeneművészeti szakiskolába készül továbbtanulni, méghozzá hegedű–zeneszerzés szakon. A jövőjét mindenképpen ez fogja kitölteni – mint mosolyogva mondja, a zene az élete.

Olvasóink írták

 • 5. queenmargareth1 2013. október 22. 07:12
  „2. makovaros 2013.10.21. 12:46 Hallgass Petőfit!Ott hallhatsz magyarul zenét, illetve nagyon jó együtteseket, akik magyarok, de angolul is fantasztikus számaik vannak.”
 • 4. liba-nyak 2013. október 21. 21:43
  „2.
  Kérlek, ne hasonlítsd ezt a csöpp lányt Luigi-hoz!
  Mindenki tudja, hogy Ő nem a zeneakadémián végzett....
  Remélem, Kira eljut odáig!...
  ( és minden bizonnyal nem a Hagymafesztivál visszatérő vendége lesz! )

  Én inkább a Szentpéteri Csilla művésznőt említeném Makó példaképének!-és rá valóban mint makóira figyelt fel az
  ország.
  Hajrá Kira, még nagyon sokat kell tanulnod!!!!
  Sok sikert és kitartást kívánok!”
 • 3. _csutak_ 2013. október 21. 13:22
  „Azért én mégis a tanulást javasolnám és egy jó szakma megszerzését!
  Esetleg a magyar nyelvünk megtanulását :)”
 • 2. makovaros 2013. október 21. 12:46
  „Gratulálok, szép dal, csak így tovább, még sokra viheti (talán pár év és őt is mint makói énekesként fog felfigyelni rá az ország (ahogy Luigi-ra is.) Ehhez kivánok sok sikert és kitartást.
  1. Igen én is jobban örültem volna ha magyar dalt írt volna, Persze mikor sem az x-faktorban sem a rádióban sehol nem képesek rá akkor ne várjunk magyar dalt.”
 • 1. szatyi 2013. október 21. 10:31
  „Magyarul már nem "trendi" dalt írni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragaszkodik a 15 naphoz a szolgáltató

Hiába fizeti be gázszámláját a makói Takács Imréné azonnal, ahogy a nyugdíját megkapja, a szolgáltató mindig felszólító levelet küld. Tovább olvasom