Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

5 év börtönt kapott a fajtalankodó nagypapa

Szeged, Csanádpalota - 5 év börtönbüntetésre ítélték azt a 64 éves csanádpalotai férfit, aki a vád szerint fajtalankodott 3 év 9 hónapos unokájával. Bár cselekedete a bíróság szerint erkölcsileg súlyosan elítélendő, büntetlen előélete és betegségei miatt a törvény által megszabott minimum büntetést kapta.
Szemérem elleni erőszak miatt jogerősen 5 év börtönnel sújtott egy 64 éves csanádpalotai férfit a Szegedi Táblabíróság. K. Józsefet azzal vádolták, hogy 2009 nyarán csanádpalotai háza műhelyében fajtalankodott akkor 3 év 9 hónapos lányunokájával. A gyerek a vele történtekről édesanyjának szólt, aki feljelentette apját.

5 év börtönt kapott a fajtalankodó nagypapa. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A bíróság első fokon 5 év fegyházra ítélte a nagypapát, aki botra támaszkodó feleségével jelent meg a bíróságon. A tárgyalás nehezen kezdődött: a vádlott a megadott időpontban nem jelent meg a tárgyalóban. Több sikertelen telefonálás után kiderült: a férfi mégis megérkezett az Ítélőtáblára, csak tévedésből az épület másik szárnyában várakozott. Az intermezzo után a vádat képviselő Ilia Péter ügyész elmondta: mivel a gyereket életkora miatt nem lehetett kihallgatni, csak közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre, ám ezek világos, zárt logikai láncot alkotnak, amelyekből egyértelműen megállapítható a vádlott bűnössége.

Az ügyész a gyerekkel foglalkozó több pszichológus szakvéleményére, és a sértetten végzett hazugságvizsgálat, a vádlott bűnösségét bizonyító eredményére utalt. Szerinte első fokon aránytalanul enyhe ítélet született: ezen bűncselekményt 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel lehet büntetni. A Táblabíróságtól a büntetés időtartamának meghosszabbítását kérte, abban viszont partner volt, hogy a férfi rossz egészségi állapota miatt mindezt fegyház helyett börtönben töltse le.

5 év börtönt kapott a fajtalankodó nagypapa. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A kirendelt ügyvéd szerint a gyerek ellentmondóan nyilatkozott a vele történtekről. – Testvérének is azt mondta: csak álmodta az egészet. A szakértői vizsgálat is csak valószínűsítette az erőszak megtörténtét. Ilyen súlyos ügyben egy 3 éves nem egyértelmű elbeszéléseire hivatkozva ítéletet hozni nem lehet – érvelt. Az ügyvéd elsődlegesen védence felmentését, másodlagosan a büntetés enyhítését kérte.

Az ítéletre várva a vádlott felesége a folyosón sírdogált: „Mi lesz velem, ha elviszik a párom? 40 éve élünk együtt, 8 unokánk felnevelését segítettük, akik rajonganak nagyapjukért" – mondta az újságíróknak. A Táblabíróság végül a vádlott egészségi állapotára és idős korára tekintettel csak a büntetés fokozatán változtatott. Mivel a tanácselnök bizonyítottnak látta a szemérem elleni erőszakot, az büntetés időtartamának enyhítése szóba se jöhetett.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. makoilakos86 2012. május 12. 15:37
  „deadman? egyetértek veled, szerintem sem derült ki a cikkből semmi konkrétum és anélkül nehéz nekünk kibiceknek is állást foglalni! Nekem is az jutott eszem, hogy valóban bünős a papa???! a cikkben ott van, hogy 8 unokája van akik "rajonganak" érte igy meg pláne nem értem miért tenne bármit is a kicsivel. Szóval én nem tudok dönteni ha valóban bünős akkor az 50 év sem kevés, viszont én azt mondom itt lehet ártatlan ember fog bünhödni....
  A jogot, a rossz itéletet én is tapasztaltam a saját börömön is szóval nem a fellegekbe beszélek. Röviden annyi, hogy a vádlott elismert a tettét majd az ügyet (pár hónap múlva) átadták másik birónak aki ezt nem vette figyelembe... Végeredmény: mi fizettünk kártéritést a vádlott helyett... szóval ezóta is mondom én, hogy igazságszolgáltatás nincs...”
 • 29. ferdzso 2012. május 12. 10:09
  „Undorító "nagypapi"....(Pfuj! Többet érdemelne!)”
 • 28. smalltown 2012. május 11. 17:13
  „remeljuk, hogy akik a kislanyt vizsgaltak, szakmailag kepesek voltak eldonteni fantazial (??) vagy valoban megtortent mindez vele. Gondolom csak ugy fantaziabol nem tud olyanokat kitalalni egy 3 eves gyerek, amirol meg nem is hallott...”
 • 27. viro 2012. május 11. 13:56
  „Adják ki hozzám rehabilitációra elveszem a kedvét a hugyozástól is!!!”
 • 26. Pomat 2012. május 11. 13:12
  „Kedves Klj-54
  Ezek szerint szakmai tapasztalatod a biztosíték arra, hogy jobban értesz ehhez, mint az hogy pontosan ilyen helyzetet kellett gyerekként feldolgoznom. Kétségtelenül igazad lehet...”
 • 25. birkasouce 2012. május 11. 08:01
  „5 év börtön? Kötelet érdemelne.”
 • 24. Deadman 2012. május 11. 04:39
  „Nem tudom nem is akarok ítélkezni, DE a cikkből nem derül ki EGYÉRTELMŰEN a szemérem elleni erőszak jellege..Mi is volt az mit csinált a nagypapa..Símogatta a nemiszervét a kicsinek vagy a kicsi szájába adta ?? vagy megerőszakolta ?? ha az utobbi akkor azt EGYÉRTELMÜEN lehet bizonyítani a többi esetében meg nagyon nehézkes..Nem akarok vitát generálni de egy 3 éves gyerek bármit mondhat és nem biztos hogy az igazat adja elö..Pl játszottak és játék közben megsimogatta a nemiszervét ?? vagy mi volt a tényállás ??? Seemi nem derül ki a cikkből de az itteni fórumjogászok már halálbüntetést irogatnak..A minap voltam épp bírosági tárgyaláson és ott is épp a sértettböl lett pillanatokon belül vádlott és az előzetesben hónapokig ülö emberböl meg áldozat..A Jog utjai kifürkézhetetlenek és mindig annak van igaza aki a saját toriájával jobban meg tudja győzni a Bíróságot..

  Nagyon közeli eeten a Cosma gyilkosság másodfokú ítélete ahol majdnem az derült ki hogy szegény Marian Cosma Szándékosan ölette meg magát , mert ugye a bíró szerint az nem gyilkosság ha valakit megszurnak és még el is fordítják benne a kést...

  Szóval Én azt mondanám, hogy csínján kéne bánni ezekkel a dolgokkal mert a cikkböl nem derül ki semmi és szerintem a bíróságon sem merült fel sem pro és sem kontra arra vonatkozóan, hogy mi is történt valójában..Feltételezések és szakértöi vélemények voltak amiröl meg tudjuk , hogy mennyit érnek ...

  Ha 100% osan bizonyítható lenne hogy megtörtént akkor bünhődjön de az is már zavaros, hogy a korára való tekintettel csak a legalacsonyabb díjtétel kapata ?? Ha a bíró mérlegelt akkor ott már nagy a gond...”
 • 23. smalltown 2012. május 11. 03:22
  „jo kis nagyszulok, a nagyapa fajtalankodik az unokaval, nagymama meg magat siratja, hogy vele most lesz ....Es mi lesz azzal a kislannyal, akivel 3 evesen ilyen szornyuseg tortenik? egesz eletere hatassal lesz! Szegyelje magat a nagymama is!”
 • 22. heró 2012. május 10. 21:55
  „klj-54!

  Talán van benne igazság amit klj-54 mond! A gyermekek fantázia világa mérhetetlen, esetleg egy filmből el lesett momentumot is úgy érzékelik- értékelik mintha velük történt volna, lásd a mesékbe is beleélik magukat, és elképzelik hogy ők a királyfik vagy a királylányok! A Törvény alap fogalma az én véleményem szerint, ha nem lehet kétséget kizárólag megállapítani a törvénysértést akkor a vádlott javára kell dönteni! De az is lehet hogy nekem nincs igazam...!!!”
 • 21. klj-54 2012. május 10. 20:29
  „@istvang58:
  Miért jelenteném fel?
  Megindokolnád vagy csak jópofa akartál lenni?
  Mert ha igen, akkor esetleg egyszer valaki majd jól pofán vág!
  Én nem, mert utálom az erőszakot de a stílusod alapján te nem annyira veted meg.

  Ha fele annyit öltél volna az életedből a nemi bűncselekmények motivációjának megismerésével, a személyiségzavarok okának vizsgálatával mint én akkor Te is kétkednél egy ilyen "magalapozott" ítéletben.
  Ez a hely nem az a hely ahol adekvát magyarázattal szolgál az ember, de nem kell felülni minden megalapozatlan bírói ítéletnek!
  Lásd a Mór ügyében elítélt esetre és folytathatnám a rengeteg jogi tévedést!”
 • 20. istvang58 2012. május 10. 20:12
  „klj-54 gyel ne vitatkozz ! Ő rettenetes okos.A végén még feljelent.

  Ezek és hozzájuk hasonlóak nem Csanádpalotaiak, hanem bevándorlók akiket a polgármester előszeretettel támogat hogy választáskor meglegyen a szavazat.
  Vannak olyan kisebségiek akik nem csak palotán, hanem szegeden is felveszik a megérdemelt segíjeket.”
 • 19. klj-54 2012. május 10. 16:13
  „@Pomat :
  Abból amit és ahogy írtál.
  Az is beszél az emberről...
  (Kivéve, ha más szemszögéből ír az ember!)”
 • 18. Zotya100 2012. május 10. 15:41
  „Szerintem is az orvosszakértő egyértelműen meg tudja állapítani az erőszakot, akármilyen módon is követte el. Undorító! Hol mérhető ehhez a Damu-féle állítólagos erőszak és büntetése?!”
 • 17. greg 2012. május 10. 15:28
  „Vissza kell állítani a halál büntetést!”
 • 16. ZúzÓ 2012. május 10. 14:55
  „Szerintem öt perc is elég lesz neki bent, csak egy kicsit ne figyeljenek oda az őrök, majd lesz neki nemulass.
  Azt is elfogja felejteni, hogy fiú vagy lány, mert nagyon szeretik odabent az ilyen vén kocsogokat :)”
 • 15. penilili 2012. május 10. 14:51
  „A szakértő is valószínűsítette, tehát megvizsgálta a gyereket így igaz amit a kicsi mond. Lehet, hogy a többi unokát is meg kellene hallgatni és akkor megülne az 5x5 év is. Ilyet egy gyerek nem talál ki. A kedves nagymama meg üljön be a férje mellé ilyen gondolkodással, felháborító, hogy nem a kislányon sirbákol <moderálva>”
 • 14. pandababa 2012. május 10. 14:32
  „-Kevés az ítélet! -Aki fajtalankodik a gyerekekkel,vagy veri őket,én annak életfogytiglant adnék!!!
  Nem egyedül mondom: vissza kellene állítani a halálbüntetést,és akkor nem kéne az adófizetőknek ennyi csőcseléket eltartani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. Grabowsky 2012. május 10. 14:22
  „"""10. GengsterPro 2012.05.10. 14:10
  a nagyapa még nem tudja de k*cs*g lesz a börtönbe. ez 100%"""

  De tudja, sittes tetkó van a karján...”
 • 12. Pomat 2012. május 10. 14:18
  „Kedves Klj,
  És abban honnan vagy olyan biztos hogy én nem vagyok vitapartner ebben? Fogalmad sincs neked se arról hogy én ki vagyok, mégis mi alapján döntöttél erről?”
 • 11. acidrain 2012. május 10. 14:13
  „REMÉLEM ELÍRÁS ÉS 155 ÉV!!!!”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László falujában sem lesz egyházi iskola

Megháromszorozódott a hittanra járó gyerekek száma Földeákon, hamarosan köztéri szobrot avatnak az iskolát is létrehozó Oltványi Pál plébános tiszteletére. Tovább olvasom