Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

90 évtől köszönt a kormányfő

Makó, Mórahalom - 90 év felett bárki kérheti, hogy személyesen írjon neki a miniszterelnök köszöntő oklevelet.
Bejárta az országos sajtót a hír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő sorait is felolvasták a mórahalmi Ilonka néni temetésén, mivel ez volt az asszony kérése. Az idős asszony két nappal a születésnapja előtt váratlanul meghalt, így már nem láthatta a miniszterelnök köszöntő sorait, Nógrádi Zoltán polgármester azonban felolvasta a szertartáson. Az oklevelet végül az asszonnyal együtt temették el.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Kedden arról írtunk, hogy egy 95 éves makói férfi is oklevelet kapott, amit az aljegyző adott át neki.

– Egy 2008-as kormányrendelet értelmében Magyarország nevében van lehetőség köszönteni a magyar állampolgárságú szépkorúakat, a 90, 95 és 100 éveseket – tudtuk meg a makói önkormányzatnál.

A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy az adott település központi nyilvántartója jelzi a családnak, kérhetik az oklevelet a miniszterelnöktől. Ha kérik, akkor az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a miniszterelnöki hivatallal, amely postázza a levelet. Ezt aztán a jegyző adja át a családnak, de előfordul, hogy maga a polgármester viszi el. A nyugdíjjal arányosan egy kisebb pénzösszeg is jár az oklevél mellé.

Olvasóink írták

 • 6. balihoho 2013. június 13. 06:05
  „Én ha valamilyen csoda folytán megélem azt a tisztes kort, semmilyen cécót nem óhajtok igénybe venni, pláne nem, ha még mindig a mostani hatalom uralja, ezt a jobb sorsra érdemes "paraszt Párizst!"”
 • 5. Egyolvasó 2013. június 12. 18:58
  „Én ha megérem azt a kort, inkább jobb szeretném, ha az ízlelő érzékszervével érintené az ánuszomat.”
 • 4. macs 2013. június 12. 18:15
  „2008 óta van lehetőség arra, hogy a polgármester köszöntse a 90 éveseket illetve ennél idősebbeket. Nem értem, mire ez a nagy rácsodálkozás?”
 • 3. pachakuti 2013. június 12. 17:49
  „Könnyek szorongatják a torkomat! Nekem még annyit kell várnom, hogy félek (bár ne úgy legyen) már nem a Szeretett Vezetőnk lesz addigra a miniszterelnök.”
 • 2. pog 2013. június 12. 15:13
  „bár ne írna....”
 • 1. Qllancs 2013. június 12. 14:07
  „A néni forog a sírjában ! Ekkora kitüntetést ! Remek ! ov. saját kezűleg írja alá???

  én ha megérem : NEM kérek ilyet !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói milliók - szobrokra

Hétfő este rendkívüli ülésen határozott a makói képviselő-testület arról, hogy az eredetileg tervezett 5 millió helyett 7 és fél milliót szán a Makovecz-emlékhelyre. Tovább olvasom