Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

9,5 millió iskolai fejlesztésre

Makó - Az Eszközfejlesztés a kompetenciaalapú oktatás támogatására pályázaton a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet 9,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Buzás Péter polgármester és Almási Pál, az intézmény igazgatója.
Az Eszközfejlesztés a kompetenciaalapú oktatás támogatására pályázaton a Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet 9,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Buzás Péter polgármester és Almási Pál, az intézmény igazgatója.

A pénzből különféle taneszközöket szereztek be. Így az Almási és a Kertvárosi tagintézmény közel 800 diákja szeptembertől 56 hordozható, kisméretű netbookon dolgozhat, vásároltak két DVD-írót, a már meglévő digitális táblákhoz pedig 56 darab szavazóegységet. Emellett összesen 75 darab, úgynevezett e-tananyag osztálytermi licencét is megvásárolták, amellyel könnyebben megy majd a szövegértés, a matematika és az idegen nyelvek tanulása. Két korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően a pedagógusok már kaptak digitális eszközöket, most a gyerekek kerültek sorra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem maradnak Makón az M43-as kincsei

Makó - Az M43-as nyomvonalán előkerült leletekből csak nagyobb kiállítást rendeznek Makón, de a… Tovább olvasom