Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

A birkózóvébére fűzik a fokhagymát

Négyezer szórólap és kétezer ajándék népszerűsíti Makót a jövő hét végén Budapesten kezdődő birkózó-világbajnokságon. Az ajándékcsomagokhoz fokhagymafüzér is jár, ezeket a makói Statívum Bt. üzemében fonják – több mint egy tonna fűszernövényt osztanak szét a résztvevők között.
Gondos kezekben a makói fokhagyma. Az egész világon népszerűsítik a várost. Fotó: Schmidt Andrea
Szorgos kezek fűzik a fokhagymát Makón, a Statívum Bt. Mágori felvásárlótelepén, ám ezúttal nem a nemzetközi üzlethálózatok értékesítik majd az aromás fűszernövényeket. A jövő hét végén Pesten kezdődő birkózó-világbajnokság résztvevőinek készül az ajándék. Mint azt a cég egyik vezetőjétől, Mágori Józsefnétől megtudtuk: vállalkozásuk összesen több mint tíz mázsányi fokhagymával járul hozzá a rendezvény sikeréhez – ez csaknem egymillió forintos támogatást jelent.

– A füzérek mellé természetesen más is kerül a csomagba. A város négyezer szórólapot is nyomtatott, ami háromoldalas leporellóként foglalja össze mindazon értékeket, amelyeket Makó képvisel – foglalta össze Mágori Józsefné, aki települési képviselőként vállalta a szervezést. Az önkormányzat mintegy félmillió forinttal támogatta az ajándékcsomagok elkészítését.

A Magyar Birkózószövetség még tavasszal kérte fel a makói székhelyű Hagyma Terméktanácsot, hogy népszerűsítse a sporteseményt, amelynek megnyitója szeptember 25-én lesz a Papp László Sportarénában.

Megtudtuk: a rendezvényt nyolcvan ország tévécsatornája közvetíti, így Makót is szerte a világon népszerűsítik. A felkérésre az adott okot, hogy az esemény kabalafigurája egy fokhagymaemberke, aki nevet is kapott: Hungarlich. A magyarázat szerint ugyanis ez a zöldség az egészség, az erő és a dinamizmus szimbóluma egyben. A hagymaember egyébként már a tavalyi világversenyen is a magyar csapat jelképe volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztíz éves a makói gimnázium

Éppen száztíz esztendeje, 1895 szeptemberében kezdődött az első tanév a makói József Attila… Tovább olvasom