Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A bocimobil is a csatornázás áldozata

Makó - Üzleti titokként kezeli a Makó-OEK Konzorcium, hogy hány embernek és milyen összegben fizetett eddig kártérítést amiatt, hogy a városban folyó csatornázási munkákkal összefüggésben balesetet szenvedett.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A makói nyugdíjas, Miklós Sándorné bocimobilnak hívja azt az elektromos kerékpárt, amivel még tavaly június másodikán elesett. Gyöngytyúk utcai otthonából a belvárosba tartott hivatalos ügyeit intézni, és bár elmondása szerint nem haladt gyorsan, az egyik kereszteződésben, a kanyar után kifordult alóla a kétkerekű, mert megcsúszott a leterített zúzottkövön – ez azért érte váratlanul, mert a kanyar előtt még hibátlan volt az aszfalt. Nagyot esett, mint utóbb kiderült, ínszalagszakadást szenvedett, és még egy hónap múlva is sántított. A motor is megrongálódott: letört egy darab a burkolatából, tönkrement a fék, a keréknek pedig leszakadt a szelepe. Ő a felgyógyulása után, augusztusban ment be először a helyi szennyvízberuházást kivitelező cég irodájára, ahol azt javasolták neki, szedje össze az esettel kapcsolatos orvosi igazolásokat, számlákat. Addigra már nem volt meg minden papír, de amit tudott, beküldött – kártérítést azonban azóta sem kapott.

Miklós Sándorné és a bocimobil. Eddig hiába várták a kártérítést. A szerző felvétele
Miklós Sándorné és a bocimobil. Eddig hiába várták a kártérítést. A szerző felvétele

A Makó-OEK Konzorciumnál érdeklődtünk, mennyi idő alatt bírálják el a hasonló igényeket, és hány embernek, illetve milyen összegben fizettek eddig kártérítést. Pozsgai Péter, a projektiroda vezetője Miklós Sándorné bejelentésével kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy az eset ok-okozati kivizsgálása azért nem haladt, mert nem kaptak meg minden információt, amit október közepén tőle levélben kértek. Igénye egyébként a rendelkezésükre álló adatok, információk alapján megalapozatlan. Ami pedig a kártérítéseket illeti: a fővállalkozó – szerződéses kötelezettségének megfelelően – rendelkezik az építés-kivitelezési munkák során harmadik félnek okozott károk megtérítésére vonatkozó felelősségbiztosítással, a bejelentéshez szükséges formai, tartalmi követelményeket többek között a honlapjukon is nyilvánosságra hozták. Az eljárások átfutási ideje eltérő, ezt leginkább az befolyásolja, milyen gyorsan kapják meg az elbíráláshoz szükséges papírokat. Azt azonban a cég üzleti titokként kezeli, hogy eddig hány panaszosnak és milyen összegű kártérítést fizettek ki, így erről nem kaptunk tájékoztatást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenyai gyerekeknek adakozott Noémi

Az önkéntesség, a másokon való segítés alapvető elem Halász Noémi életében. Nemrégiben egy internetes adománygyűjtésen segített kenyai rászorulóknak. Tovább olvasom