Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A csőd szélén a Németh Toll Makó

A Német Toll Makó NB I-es női kézilabdacsapatára a mai mérkőzésen (kezdés 18 órakor a Vác ellen) lehet, hogy nem ismernek majd rá a drukkerek. Anyagi problémák miatt meghatározó játékosok döntöttek úgy, nem lépnek pályára.
A Németh Toll Makó női kézilabdacsapatánál a pályán és azon kívül is katasztrofális a helyzet: Németh Sándor, a Németh Toll Kft. ügyvezetője, tulajdonosa közölte, minden támogatást megvon: – Anyagi okok befolyásolták a döntést, a kft. egyszerűen nem tudja tovább finanszírozni a makói női kézilabdát. A korábbi tartozások kifizetéséről még egyeztetünk a klubvezetéssel.

Elvesztette a fejét

– Legalább négy hónapja megélhetési gondokkal küszködünk – mondta György Ferenc klubelnök. – Mindannyian. Miután elmondtam az újabb rossz hírt, hagytam, hogy megbeszéljék a történteket. Érkezett egy riposzt Edittől, ekkor veszítettem el a fejem, és nem kultúrember módjára reagáltam. Sajnálom, viszont állítom, igazam volt. A klub jövője? Nem tudom...

Utolsó reményként György Ferenc klubelnök az önkormányzattal próbált „egyezkedni", de megoldás nem volt a problémára. A fentieket elmondta a játékosoknak, de nemcsak ez történt:
– György Ferenc úgy ordibált velünk, hogy valósággal féltünk – mondta Bartucz Mónika. – Ez volt az utolsó csepp a pohárban, döntöttem, befejezem, már szombaton sem lépek pályára. Szó sem volt sztrájkról – ő erre gyanakszik –, pusztán kétségbeesetten beszélgettünk arról, hogy nincs pénzünk. December óta nem kaptunk normális fizetést, a csökkentettet sem – a szurkolók viszont azt hiszik, minden rendben van.
– Játszom – árulta el Baunok Bernadett –, nem tehetek mást: Makón dolgozom, tanítok, itt élek a barátommal.
– Engem nem láthatnak a nézők – mondta Vakarcs Krisztina –, az elhatározásomat az öltözőben történteken és a pénzen túl az motiválta, hogy nem akarok megsérülni, ezzel a jövőmet kockáztatnám. Külföldi és hazai csapatoktól is kaptam jó ajánlatokat.

Az egyik tréner, Csendes Edit a kispadról és a pályáról is hiányozik majd: – Az elnök viselkedése mindenkit meglepett, ami azért mégis érthető: az elmúlt hetek, hónapok feszültsége jött ki rajta. Gondolkoztunk a folytatásról, majd kis szóváltás után „robbant a bomba", nem hiszem, hogy erre a hangnemre rászolgáltunk.

A névsor, nem játszik: Csendes, Bartucz, Vakarcs; akik vállalják: Szabó, Baunok, Klembucz, Lévai, Erdei, Németh (beteg), Zámbó, Nagy, Kürti, Kozserán K., Kozserán B., Kovács, Rozsnyai, Szebehelyi, Hegyi (sérült), Kormány; bizonytalan: Horváth, Kárpáti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomlassító tüntetés a makói városháza előtt

Egy órán át lassították tegnap délelőtt a 43-as főútvonal forgalmát a makói városháza előtti… Tovább olvasom