Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

A Facebook-on szervezkednek a fotóbarátok

Makói fotóbarátok néven alapítottak csoportot a Facebook-on. A közösség célja, hogy összehozza a környékbeli fotósokat, és közös klubdélutánokat, fotózásokat tartsanak.
Már félszáz tagja van annak a február végén létrehozott Facebookos csoportnak, ami a makói fotósok új gyűjtőhelye. Az ötlet Sipos István, fotósé volt. Mint mondja, más hasonló csoportok inspirálták a megalkotására, célja az volt, hogy a város és környékbeli fotósok megismerjék egymást. A tagok pozitívan fogadták a csoport létrejöttét, és már most kialakulóban van egy remek közösség, akiket a fotózás szeretete köt össze. A csoporthoz bárki csatlakozhat, amatőr és profi fotósok egyaránt.

A Facebook-on szervezkednek a fotóbarátok.
A Facebook-on szervezkednek a fotóbarátok.

A csoportban nagy az aktivitás: kérdések tesznek fel, valamint fotókat osztanak meg egymással a tagok. E téren nincs kikötés, bármilyen témában szívesen fogadnak képeket. A lényeg, hogy a képek által megmutassák, ki hogyan látja a világot, a környezetét, milyen technikákkal kísérletezik. István a későbbikben közös programok szervezésén gondolkodik. Szívesen tartanának klubdélutánokat: heti-kétheti rendszerességgel jönnének össze, hogy megosszák egymás közt a fotózás terén gyűjtött tapasztalataikat. A közös fotózás is tervben van. Hamarosan visszaérkeznek a darvak téli lakhelyükről, itt a környékünkön is van egy-két táborhelyük, ahol az éjszakát szokták tölteni. - Ezeket a madarakat vagy régi, szép épületeket, esetleg tájakat jó volna közösen megörökíteni - meséli a csoport vezetője, István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó az M43-ason

Anyagi káros baleset történt szerdán a kora délutáni órákban az M43-as autópálya 28. km szelvényénél. Tovább olvasom