Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

A felkészülés éve volt 2017: Földeáknak egymilliárdot hoz az új esztendő

Földeák - Földeák számára a 2018-as év jelenti majd az igazi áttörést, ennek alapjait azonban most kellett megteremteni - mondta évértékelésében a falu polgármestere, Hajnal Gábor.

– Az óévben szerényebb a mérlegünk a fejlesztések tekintetében, de azért, mert most alapoztuk meg az előttünk álló esztendő beruházásait – mondja Földeák polgármestere, Hajnal Gábor. Azt fontosnak tartotta megjegyezni: 3 éve stabil a falu gazdálkodása, nincs adósságuk, hátralékuk, még az év közben felmerült rendkívüli kiadásokat is tudta fedezni az önkormányzat. Emellett állandóvá tudták tenni az olyan jóléti juttatásokat, mint a 65 év felettiek 3 ezer forintos év végi ajándékát, amit a polgármester egy-egy képviselővel vitt ki személyesen az 580 érintettnek. Hangsúlyozta azt is: a falu közbiztonságát nagyban javította, hogy a közel egy évtizedes térfigyelő kamerarendszert sikerült korszerűsíteni, így az összes közvetített kép már egy központi szerverre érkezik, így azt figyelhetik a polgárőrök, rendőrök.

Hajnal a 2018-as fejlesztésekre való felkészülésről elmondta, összesen 9 pályázatot nyújtottak be, és ebből 8-ról már tudni lehet, hogy nyert – a kilencediket sem utasították el, csak második körben fogják véglegesen elbírálni. Összesen közel 1 milliárd forintról van szó – hangsúlyozta. Ebből a legnagyobb tételt a sportcsarnok jelenti a maga 5-700 milliójával; a falu az eredetileg ígértnél nagyobb méretűt szeretne, ebből adódik a két összeg közti különbség.

Ezenkívül szó van olyan beruházásokról, mint a bölcsőde, a három óvodai épület, az idősotthon és a Szent István téri iskolaépület és a községháza felújítása, sportöltöző építése, valamint a csapadékvíz-elvezető hálózat bővítése, illetve egy műfüves pálya és szabadidőpark létesítése. Jövő februárban várhatóan munkába áll a falugondnoki szolgálat kisbusza is. Amit várnak még, az a háziorvosi rendelő, illetve a hozzá tartozó szolgálati lakás korszerűsítésével kapcsolatos pályázat elbírálása.

A falu első embere fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy bár mindössze egymilliós kiadást jelent, a helyi közösségnek fontos az első világháborús hősi emlékmű névtáblájának cseréje, amelyen azóta ismertté vált nevek is helyet kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisig vizsgálják a makói vízműügyet - Most a Legfőbb Ügyészség hosszabbította meg a nyomozás határidejét

Szenteste után most 2018. április 24-éig vizsgálhatják a Makó-térségi Víziközmű Kft. ügyét a rendőrnyomozók, az önkormányzat 2015-ben tett feljelentése alapján. Az újabb határidőt ezúttal a Legfőbb Ügyészség tűzte ki. Tovább olvasom