Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

A foltvarrás segített a gyógyulásban

Ambrózfalva - Terápiaként kezdett foltvarrással foglalkozni az ambrózfalvi Jambrik Pálné, amikor súlyos betegség támadta meg. Ennek már 4 éve – azóta meggyógyult, munkáit pedig kiállításon is bemutatta.
Az ambrózfalvi Jambrik Pálné kezei közül sorra kerülnek ki a foltvarrás technikájával készült szebbnél szebb terítők, párnák, konyhai fogókesztyűk. Mint elmondta, 4 évvel ezelőtt súlyos betegséggel kellett megküzdenie, és azért kezdett érdeklődni a foltvarrás iránt, hogy valamivel elterelje a gondolatait, elfoglalja magát. A különleges terápia bevált, meggyógyult. Végzettsége egyébként női szabó, de a szakmában egy percet sem dolgozott – eladó volt, a családi gazdaságban tevékenykedett korábban.

Jambrik Pálné kiállításon is bemutatta munkít. A szerző felvétele
Jambrik Pálné már kiállításon is bemutatta munkáit.
A szerző felvétele

Jambrikné, miközben jó néhányat megmutatott munkáiból, azt is elmondta, hogy a mesterfogásokat az internetről tanulta meg. Az első darabokat egy bútorüzlet kifutott mintakollekciójából készítette, és azóta is többnyire ajándékba kapott anyagokból dolgozik. Ami elkészül, azt nagyrészt elajándékozza a családnak, barátoknak, ismerősöknek. Még Németországba is került belőlük így néhány darab. Mintázat kérdése, hogy milyen gyorsan dolgozik, de egy táskával például 6 óra alatt elkészül, és ma már egy párnára sem kell több időt szánnia egy délutánnál. Eddig becslése szerint jó 350 alkotással büszkélkedhet – ezek legjavát bemutatta az ambrózfalvi falunapon, de volt már kiállítása a szomszéd megyében, Tótkomlóson is.

Olvasóink írták

  • 2. eva45 2011. október 13. 19:49
    „Gratulálok én is, és további szép remekműveket kívánok!
    Az alkotás öröme csodákat tesz!”
  • 1. zsóka 2011. október 13. 14:57
    „Minden nagyrabecsülésem ennek az asszonynak, és mindenkinek, aki nem hasal meg, amikor az élet térdre kényszeríti. Lehet, hogy ez másnak piti dolog, de szerintem nagy lelkierőről tanúskodik.
    Jó egészséget kívánok, és legyen öröme ebben az elfoglaltságban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színesedik Ferencszállás

Ötletes kisfilmet készített Ferencszállás arra a pályázatra, amelyen középületek kifestéséhez lehetett festéket nyerni, de a falu nem ért el dobogós helyezést. Tovább olvasom