Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

A galambosok kezdték a báli szezont Makón

Makó - Február 1-jén megkezdődött a középiskolai báli ünnepségsorozat Makón.
Horváth Zoltán az iskola igazgatója, és Szabó Edit a tagintézmény vezetőjének köszöntőjét követően, Makón elsőként a MOK Galamb József Szakképző Iskola kilenc végzős osztályában, összesen 148 diáknak tűzték fel az osztályfőnökök, a középiskolai évek befejezését jelző kék szalagot.

A Galambosok kezdték a báli szezont Makón. Fotó: Oravecz Alexander Martin (galéria)

Mint a korábbi években, most is bécsi keringővel nyitották meg az ünnepséget, amit a 12.A illetve a 12.L/1 diákjai közösen adtak elő.
A szalagtűzések között, a végzősök cha-cha-cha előadása rázta fel a közönséget, valamint a Návay Lajos társ-tagintézmény egyik diákja Váli Krisztina, a Voc –art együttessel közösen előadott dalával búcsúzott az intézmény növendékeitől.

A műsor fináléjában ismét a keringősöké volt a főszerep, majd az iskola összes végzős nebulója, és tanáraik vonultak fel a színpadra, miközben Cserháti Zsuzsa egyik legismertebb száma zendült fel, Sárközi Noémi, az tanintézet egyik újonnan felfedezett tehetségének előadásában.

„… egy kotta ott maradt a zongorán, nem hiszed el, hogy a bálnak vége… " – hangzott a dal, Cserháti hangjára kísértetiesen hasonlító Noémitől.

Olvasóink írták

 • 8. jha 2013. február 06. 11:50
  „Ez a hír arról szól, hogy 148 diák életében elérkezett egy fontos időszak. Igen, vannak, akik nem fogják fel ezt, és nem is érdekli, érdekelte őket a rendezvény, a közelgő érettségi és szakmai vizsga, de a többség évek múlva is örömmel gondol vissza erre az eseményre.

  Inkább szóljanak arról a kommentek, hogy szép volt a műsor, a diákok és a tanárok is sokat készültek rá és gratuláljunk nekik ehhez!”
 • 7. triatlonos 2013. február 05. 20:35
  „T. Francois!
  Amit Ön említ az legalább 20 éve történt, és amiről én beszélek, az meg most történt. Akkor volt tanuló bőven -igaz, hogy olyan, mint Ön az kevés - de most lasszóval kell fogni a jelentkezőt. Az is tény, hogy én is próbálkoztam a csapágygolyó - rugó -hegesztőpálca kombinációval, de mint a 20 éves találkozón kiderült Ön dugta el a függönykarnisba, és hosszú barkóba után sem sikerült megtalálnom, talán még most is ott van.
  T. Törppicur!
  Abban teljesen igaza van, hogy szülői kapcsolat nélkül nagyon nehéz a fiatalnak munkát találni manapság. Viszont ma is mindenki dolgozhat, ha akar, legfeljebb nem annyiért, és nem olyan munkát, amit szeretne. Mivel 35 évig dolgoztam ebben a híres intézményben van véleményem az általam tisztelt fiatolokról. Az utóbbi 10 -15 évben az érdeklődésük középpontjába a "fényképezős telcsi", "UV szűrős napcsi", és a "Lemosható tetkó" került. Nagyon fontos dolog volt, hogy a hétvégi bulihoz szükséges pénzt hogyan lehet előteremteni, de lehetőleg munka nélkül. Mivel Önt nem ismerem, ezért Ön természetesen kivétel - de csak a szabály erősítése céljából.”
 • 6. törppicur 2013. február 05. 17:23
  „5.: Igen, dolgozhatnának/dolgozhatnánk. De hol? Ha a szülőknek nincsen munkája akkor a gyereknek lesz? Van diákmunka. Hogy mikor? A délelőtti órákban, mikor az iskolapadban kellene ülni. Akkor most én mint jelenleg is nappali tagozatos diák menjek el dolgozni iskola HELYETT és akkor hiányzok az iskolából, és akkor olyan szintű lemaradásom lesz, hogy az bepótolhatatlan és akkor nem sikerülnek a szakmai vizsgáim, vagy maradok az iskolapadban pénz nélkül.

  Ez szó szerint lehetetlen megoldás, RGO a diákmunkának sincsen értelme. Kettészakadni pedig egy diák sem tud. Akkor? Megoldás?”
 • 5. makoilakos86 2013. február 05. 17:03
  „pog: ezek nem gyerekek már, ők is dolgozhatnak, tehetnek azért, hogy az ünnepségre szükséges ruhákat és egyéb dolgokat megteremtsék maguknak. Biztos vagyok benne, van aki ezt teszi. Ettől függetlenül igazad van :)”
 • 4. Francois 2013. február 05. 07:15
  „3. triatlonos
  Anno engem is kinyírt őzgerinc az iskolában, csak mert nehezményeztem hogy verte a fejünket vasgolyóval, gondolom ezen élte ki magát mert ... moderálva”
 • 3. triatlonos 2013. február 04. 18:07
  „Beszéltem olyan fiatalokkal. akiknek az osztálytársát "kinyírta" a végzős osztályfőnöke. Ha ez így van, akkor az iskolavezetés helyében biztosan nem adnék neki osztályt, de lehet, hogy még órát sem.”
 • 2. makovaros 2013. február 04. 14:37
  „1. jaja de fejelthetetlen emlék :D”
 • 1. pog 2013. február 04. 12:38
  „Minden tiszteletem ,a szülőknek,hogy e nehéz anyagi körülmények között is áldozatot hoznak a gyerekeik részére, hisz nem kis kiadása fenti bálon való részvétel..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élesedik az iskolák versenye Makón

Partnerei, de egyben kemény versenytársai is egymásnak a makói általános iskolák – derült ki a minap a városházán rendezett iskolaválasztási fórumon. Tovább olvasom