Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A GPS belevezet a sárba Makó után

Királyhegyes - Húsz éve vár a Makót Királyhegyessel összekötő nyílegyenes út arra, hogy befejezzék. Idén nyáron jut pénz – de csak a meglévő aszfaltszakasz felújítására, a folytatás leghamarabb jövőre várható. A GPS azonban úgy tudja, ez az út már végig elkészült.
Amikor 2007-ben elnyerte a biztonságos település címet Királyhegyes, Györgyi Kálmán igazságügy-minisztériumi főtanácsadó, korábbi legfőbb ügyész jött el az ünnepélyre. A tárcát hiába figyelmeztette a királyhegyesi polgármesteri hivatal, hogy a sofőr nehogy a GPS-re hallgasson idejövet, az információ nem jutott el a vezetőhöz. A navigátor pedig a Királyhegyesi útra vezette rá a sofőrt, aki nem akarta elhinni, hogy a község előtt 4 kilométerrel elfogy az aszfalt, és azt hitte, a tócsa, amelyet maga előtt lát, nem olyan mély. Pedig az volt. A kocsi elakadt, hiába próbálta tolni Györgyi Kálmán is, jól összesározták magukat. Telefonon kértek segítséget Horváth Lajos polgármestertől, és az ünnepség előtt át kellett öltöznie a vendégnek. A történetet nem nagyon reklámozták, most hangzott el, amikor a makói orvosi ügyeletnek a kistérségi társulás átadott egy új terepjárót, GPS-szel.

Nem a navigáció a hibás: tényleg abnormális, hogy azt az utat Makó és Királyhegyes között mostanáig nem fejezték be, és aki a városból el akar jutni a faluba, kétszer akkora utat kell megtennie, mint itt. Ez a 4 kilométernyi hiány a kampányban is szóba került, Mágori Józsefné fideszes országgyűlési képviselőjelölt többször is mondta, szeretné megépíttetni, ahogyan Buzás Péter szocialista parlamenti képviselő is. Az út nem Királyhegyesé, és nem is Makóé, hanem az államé. Most, másfél éves előkészítés után a kormány döntésére vár egy beruházás, amely a Királyhegyesi útra vonatkozik, 442 millió forinttal, pozitív döntés esetén még a nyáron elkezdődhet a munka. Ez azonban nem a hiányzó szakasz megépítéséről, hanem a meglévő, elég rossz állapotban lévő rész felújításáról szól. – Az Unió elsősorban autópályák, gyorsforgalmi utak építését támogatja, ilyen, négy számjegyű utaknak pedig csak a felújítására adott pénzt eddig a szakma – mutat rá egy hiányosságra Buzás Péter. Az országgyűlési képviselő azt mondta, a 2011 és 2013 közötti időszakban lehet számítani arra, hogy jut pénz a befejezésre Királyhegyesig. Ami a város környéki négy számjegyű utakat illeti, ez az építés áll az első helyen a fontossági sorrendben, ezen lehet megközelíteni a község felől Makó ipari parkját is.

Olvasóink írták

 • 8. Szerényke 2010. május 06. 15:15
  „"7. hozzászólás dark79 2010.03.08. 17:55

  Tök mindegy amit Lajos ellopott,kisikasztott,elcsalt már a falútól abbol is már egy négysávos autopálya elkészülne egészen Pestig."

  És ezt te mégis honnan tudod?
  Arra van eszed, hogy ilyeneket írogass...
  Helyette elővehetnéd a Magyar Helyesírás Szabályait, mert még írni sem tudsz helyesen.”
 • 7. szunyi50 2010. április 13. 07:10
  „Nagyapám kisgyerek volt, amikor már "építették" az utat. Nem 20 éves ígéret ez...”
 • 6. dark79 2010. március 08. 17:55
  „Tök mindegy amit Lajos ellopott,kisikasztott,elcsalt már a falútól abbol is már egy négysávos autopálya elkészülne egészen Pestig.”
 • 5. kerob 2010. március 02. 11:23
  „A Google Maps szerint is kész van már az út. http://href.hu/x/bnef

  Buzás Péter ígéreteivel pedig Dunát lehetne már rekeszteni.

  Ja, és köszönjük azt a 3 milliárdos hitelt, amit a fürdő miatt a nyakunkba varrt (vagy akar varrni).”
 • 4. qa 2010. március 01. 22:45
  „Ne vegye senki se kötekedésnek, de szeretnék pontosítani. A GPS nem vezet senkit sem sehová. A navigációs rendszer, az már inkább. A GPS feladata a globális helymeghatározás, és nem nagyon érdekli, hogy Makó és Királyhegyes közt, meg úgy egyáltalán a Földön milyen úthálózatok vannak. Az nem az ő dolga, hanem a rá, mint szolgáltatásra épülő navigációs megoldásoké.”
 • 3. sziszka1 2010. március 01. 19:49
  „1. ja 2010.03.01. 13:55

  egyébként ez az uniós költségvetési időszakot jelöli, ami mágorinédra is érvényes!”
 • 2. Ungarn 2010. március 01. 13:58
  „Jön az ígéret-lavina,vigyázzatok,nehogy alá kerüljetek!”
 • 1. ja 2010. március 01. 13:55
  „hol lesz 2013ban Buzás? azt hiszi örök életű?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metálgitáros játszik az óvodásoknak

Gyermekeknek is muzsikál a makói heavy metal zenekar, az Overdream gitárosa, Tanács Attila. Tovább olvasom