Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

A Gül babával indul a makói nyár

Makó - Biztatóan fogynak a jegyek a Makói nyár címmel meghirdetett zenei fesztiválra – tájékoztatta lapunkat Bálint Márta, a rendező Kulturális Nkft. igazgatója.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Mint megírtuk, a Maros-parti városban bő évtizedes hagyományt megszakítva idén nem rendeznek Operettfesztivált, és a Makói muzsika programsorozatát sem tartják meg, de nincs nagy változás: eddig a két zenés rendezvény kínált egyenként három, esetleg négy előadást, most viszont egy programsorozatban lesz összesen hét. Az élő zenés estek helyszíne természetesen továbbra is a Hagymaház szabadtéri színpada az itt már megszokott pazar külsőségek és igényes technikai körülmények között. Valamennyi szombaton, este fél kilenckor kezdődik, az esőnap vasárnap lesz.

A fesztivál a hét végén indul a Huszka Jenő életművének csúcspontjaként számon tartott, először 1905-ben bemutatott Gül babával. Az operett megőriz valamit a századvég, s általában a millenniumi időszak történelmi érdeklődéséből: a török hódoltság korát idézi meg, és címszereplője állítólag valóban élt. A darabban olyan örökzöldek csendülnek fel, mint a Darumadár fenn az égen vagy a Borban az igazság, borban a vigasz. A Makón most elsőként színpadra kerülő előadás Jászai-díjas rendezője Szirtes Gábor, a szereposztásban a műfaj olyan nagyjainak neve olvasható, mint például Benkő Péter, Bódi Barbara, Csere László és Mikó István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi kavalkád

Egész napos rendezvényt tart ma, szombaton a József Attila Múzeum. Képgaléria Tovább olvasom