Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

A Hagymatikum nyitásának a közeli üzletek tulajdonosai is örülnek

Makó - A legtöbb makói örömmel fogadta a Hagymatikumot, különösen az építkezés közelében lévő üzletek tulajdonosai örültek a nyitásnak.
Mint korábban megírtuk, a Carlo Óraszalont fél éve szinte lehetetlen megközelíteni, forgalma teljesen visszaesett. A tulajdonosnak volt konfliktusa a város vezetőivel, de végül korrekten sikerült lerendezniük az ügyet és az önkormányzati bérleményben működő üzlet 50 százalékos bérleti díjkedvezményt kapott, néhány másik bolttal egyetemben. Makó legismertebb órásmestere természetesen örömmel várja a városba érkező turistákat.

Az építkezés közelében lévő üzletek tulajdonosai örültek a nyitásnak. Fotó: Sipos István
Az építkezés közelében lévő üzletek tulajdonosai örültek a nyitásnak.
Fotó: Sipos István

Kétszáz méterrel arrébb, egy nevét megnevezni nem kívánó üzlet tulajdonosától megtudtuk, hogy számukra nem voltak igazán zavaró az építkezés. – Az ilyen munkálatok ugyan zajjal, porral járnak, de később csak profitálhatunk belőle – hangzott az indoklás. – Az építőmunkások tapintatosak voltak, előre szóltak, ha víz- vagy áramkimaradásra kellett számítanunk – tette hozzá a tulaj.

Az órás üzlet 50 százalékos bérleti díjkedvezményt kapott, néhány másik bolttal egyetemben.
Az órás üzlet 50 százalékos bérleti díjkedvezményt kapott, néhány másik bolttal egyetemben. Fotó: Sipos István

Nem volt mindenki ennyire megértő a környéken: az építkezés alatt számos üzlet végleg bezárt, vagy új helyre költözött. Az Óraszalon és a sarki patika között kiadásra váró üzletek várják bérlőiket, míg a fürdő mögötti Belvárosi Üzletházban alig találtunk nézelődőt; egy nagy forgalommal bíró informatikai cég pedig új helyre költözött.

Olvasóink írták

 • 5. helyettesit 2012. január 26. 22:06
  „Attól még nem lesz igazunk, ha duplázzuk a rizsánkat... Te inkább irigy vagy, neeem? Savanyú a szőlő... A te fizetésedet meg el kellene venni, mivel munkaidőben a gépre tapadva ordenáré stílusban fröcsögsz hetet-havat. Látszik, hogy te hírből se ismered a vállalkozások pénzügyi hátterét (hisz állami alkalmazottként vered a "csunyádat" nem kevés lóvéért, talán vezető beosztásban, és egész nap csak a netet böngészed. Bár a szövegszerkesztést még gyakorolnod kell!) és gőzöd sincs, hogy x százalék forgalomkiesést hányszor y havi forgalom ellensúlyoz. És mindezeket persze egy alig-alig megfejthető semmitmondó álnév mögé elbújva. Bár tudom, ez a fórum egyik lényege...”
 • 4. pog 2012. január 25. 08:49
  „Azért lassan vissza kellene térni a való világba..Ami bevétel kiesen a munkálatok miatt történt azt már vissza pótolni szinte lehetetlen..és köszönettel a kormányunk gazdaság politikájának is..”
 • 3. makovaros 2012. január 24. 13:57
  „Azok a boltok is nem igaz hogy nem tudták volna megvárni, aztán úgyis több lesz a látogató addig meg ott volt a kedvezmény... Megéri a Étteremnek is hogy kibírták, sok vendék többsége biztos eszik is.
  Mellesleg a pc-s boltok jólenne ha makó kártyára adnának kedvezményt. Mert nagyon drágák, egyik ismerősöm Kecskeméten 100 ezerért olyan Laptopot vett amit itt kb 180 ezerért kapnánk meg...

  1.) Nem akarom őket védeni de pl a temetkezési irodának nem biztos nagyobb forgalma lesz a fürdő miatt :) Annyira meg még nem terjedtek el”
 • 2. papika56 2012. január 24. 10:09
  „Most ,hogy készen van az építkezés, ez Makó legszebb tere, gyönyörű fürdő épületével ---most viszont MEG KELL emelni a bérleti díjjat + 150 % al. Mivel sok a nézelődő, turista --megnő a forgalma az ott lévő boltoknak ---símán kitudják fizetni a megemelt bérleti díjjat !!!!
  Carlónak ott a másik üzlete is --ha nem megy az óra eladás--nyisson fürdö-kellékeket órusító üzletet. Naptej, strandlabda, békauszony. stb.”
 • 1. papika56 2012. január 24. 10:09
  „Most ,hogy készen van az építkezés, ez Makó legszebb tere, gyönyörű fürdő épületével ---most viszont MEG KELL emelni a bérleti díjjat + 150 % al. Mivel sok a nézelődő, turista --megnő a forgalma az ott lévő boltoknak ---símán kitudják fizetni a megemelt bérleti díjjat !!!!
  Carlónak ott a másik üzlete is --ha nem megy az óra eladás--nyisson fürdö-kellékeket órusító üzletet. Naptej, strandlabda, békauszony. stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs onkológus a makói szakrendelésen

Olvasónk jelezte: a makói szakrendelésen nem tudott felíratni feleségének onkológiai gyógyszert, mert nincs szakorvos. Aki eddig ott dolgozott, más városba költözött. Tovább olvasom