Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A halálos balesetről készült felvételt árulja a hummeres gázoló

Az osztrák férfi ügyvédje egy osztrák tévének és az RTL Klubnak is megvásárlásra ajánlotta a rendőrgázolásról készült videót. A felvételért 14 millió forintot kértek, ügyvédje szerint azért, mert az osztrák férfinek elfogyott a pénze.
Egy eddig ismeretlen felvételt ajánlott fel megvásárlásra Thomas B. ügyvédje egy osztrák tévének és az RTL Klubnak is - írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a hummeres konvoj utolsó kocsijában ülő egyik utas rögzítette.

Az ügyvéd szerint a birtokában lévő videó az osztrák férfi ártatlanságát bizonyítja. Azért kínálja eladásra, mert ügyfelének nincs pénze, és ebből kívánja finanszírozni az ügyvédi költségeket - írja a Blikk.

Thomas B. (34) ügyvédje megszerzett egy a hatóság előtt eddig ismeretlen felvételt, és azt osztrák televízióknak és az RTL Klubnak kínálta megvételre.
Thomas B. (34) ügyvédje megszerzett egy a hatóság előtt eddig ismeretlen felvételt, és azt osztrák televízióknak és az RTL Klubnak kínálta megvételre.

"Kedden a gyanúsított magyarországi védője már eljuttatott egy felvételt az ügyészségre. Ezt megtekintettük, és az ügy minősítését nem befolyásolja" - közölte a lappal a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Október közepén Apátfalván gázolt el egy Hummer típusú terepjáró egy intézkedő rendőrt, aki a kórházba szállítás közben meghalt. A gázoló a gyanú szerint egy harmincnégy éves osztrák férfi, aki kábítószer hatása alatt lehetett a baleset idején. Az ügyészségi szóvivő már korábban elmondta azt is, nagyban segíti a nyomozást, hogy a történteket a Hummer mögött haladó másik, ugyancsak Hummer terepjáróból mobiltelefonon rögzítették.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Nicky8404 2012. november 22. 06:57
  „Sajnos már fent van a neten. Én láttam... Sajnálom a családját!!! Remélem ők nem látták!”
 • 46. czindi 2012. november 18. 19:46
  „15. Zka , ugy-e nem kell elmagyaráznom, hogy miért gazdagabb és fejlettebb? ( vedd elő a történelem-könyveket...)”
 • 45. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. november 15. 16:12
  „Szerintem ezzel is az lesz mint a csisztu porhóval, ha nem fizet megy a netre, amúgy meg erősen megkérdőjelezem a sztori hitelességét.
  Mivel a rendőröknek már a helyszínen le kellett volna foglalniuk a felvételt, akkor meg mit keres nála, vagy annyira ügyes volt, hogy gyors csinált egy másolatot?
  Kamu az egész, a galéria előtt 2008-ba elszállt cigány felvételét is csak columbó felesége látta, mi nem....sajnos XD”
 • 44. pirochatechin 2012. november 15. 15:07
  „Úgy lűnik, ezek is látták a 15 perc hírnevet. Azért nagyon remélem, hogy nem fog a film valósággá válni, tehát, hogy nem fogják tudni értékesíteni a felvételt!
  Egyébként, mintha volna valami törvény arról, hogy az elkövető (és a vádlott) nem kérhet pénzt a bűncselekmény bármiféle dokumentációjáért. Vagy ez csak tervezet volt?”
 • 43. Dragan 2012. november 15. 13:53
  „Ez hulye !”
 • 42. sóska66 2012. november 14. 21:57
  „Elmebeteg....”
 • 41. StencilAtya 2012. november 14. 20:07
  „"baleset", mi firkászok???”
 • 40. meska 2012. november 14. 19:38
  „A saját haláláról készült videó árusításával mér nem próbálkozik?”
 • 39. Koszta 2012. november 14. 19:14
  „15. Zka
  Ha a "fejlettség" pusztán technokrata minőséget jelent nálad, akkor igen... Ám ha az emberiességi oldalt vizsgáljuk, akkor semmiképpen sem... Kérdés: egy ember és a társadalma mikor fejlettebb? Ha az emberi oldala az, vagy ha a használati cikkei?
  Magyarország a 80-as években tagadhatatlanul le volt maradva a műszaki cikkek terén a nyugattól... Ám sokkal emberibb közeg volt annál... "Felzárkóztunk"... De biztos vagyok benne, hogy "nem ezt a lovat akartuk"... Munkanélküliség, hontalanok serege, nyugdíjak bizonytalansága, eladósodás, sorvadó szociális háló, romló egészségügy, kriminális közbiztonság, 70-es, 80-as évek szintjén vegetáló gazdasági mutatók... Ez lenne a "gazdagság"? És bizony Európa is itt tart... Ezen állapotokhoz zárkóztunk fel... Görög és spanyol államcsőd. Szorosan mögöttük az olaszokkal és a portugálokkal... Ha egy bedől, akkor magával rántja a többit is... Legyen az Németország, Franciaország avagy Ausztria. A gazdasági világválságok sora sikertörténet lenne? Fejlett dolog mindig ugyanoda, csődbe jutni? Mert nem először van csődközeli helyzetben ama csodás nyugati gazdaság, nyugati világ... Ugyanez volt a világháborúk előtt, mindkétszer... Azért mert a PRo-pagandát PR-nak hívják, attól még mit sem változik a lényeg... A nyugati világ válságban van... Nincs rajta mit csodálni... Az általa hirdetett demokratikus elveket nem követi. Az csak maszlag. Ahogyan a szocialista mézesmadzag, ez is csak el van húzva a többség orra előtt... Tehát gazdaságilag és morálisan csőd a nyugat... Ami viszont igaz, hogy a műszaki cikkek, fejlesztések terén jól halad... Mindez összegezve 2:1 arányban bukta. És ott áll ahol a két világháború előtt... Megéri a 3. ezt? Megéri nekünk mindezt átvenni? A fejlett nyugatod féken tudta tartani ezen "hummeres" bűnözőjét? Vagy csak ránk szabadította? Mi hát akkor az a "fejlett" kategória?”
 • 38. Egyolvasó 2012. november 14. 18:59
  „Az ügyvéd úr akkor is így kínálgatná a felvételt, ha az ő hozzátartozóját ölte volna meg ez a féreg??”
 • 37. Francois 2012. november 14. 18:41
  „34. Berlusconi 2012.11.14. 18:12 Úgy hogy iphone 5 telefonjaik voltak, amíg pihentek Apátfalván átküldték az e.mail címükre az összes anyagot és az ügyészség csak egy üres memóriát kapott! :) :D Rafinált kis férgek voltak! :) :D Kielégített a válasz! :) :D”
 • 36. norad 2012. november 14. 18:27
  „34-35.
  Egyetértek!”
 • 35. Berlusconi 2012. november 14. 18:14
  „Undorító féreg, aki ezt árulja, de az még nagyobb féreg, aki ezt meg is veszi!!!”
 • 34. Berlusconi 2012. november 14. 18:12
  „Számomra felfoghatatlan, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség ezt a fontos bizonyítékot miért nem foglalta le, illetőleg, egyáltalán hogyan adhatta vissza?!
  Egyebekben ezen felvételnek a közzététele azon kívül, hogy beteges, morbid és felháborító, megvalósítja a kegyeletsértést is.”
 • 33. tucat 2012. november 14. 15:26
  „Minden olyan adatot (tanúvallomást, tárgyi bizonyítékot, információ-hordozó eszközöket, stb.), amely a folyamatban lévő büntetőügy érdemében bármilyen joghatás kiváltására alkalmas, a bizonyítáai eljárás lefolytatása érdekében össze kell gyűjtenie a nyomozóhatóságnak, és ezeket külön jogszabályban meghatározottak szerint kell kezelnie (elkobzás, lefoglalás, megőrzés, visszaszolgáltatás, értékesítés, megsemmisítés). Azt, hogy a szóban forgó felvételek miért kaptak ilyen minősítést (szükségtelenek a büntetőeljárás lefolytatásához), nem tudhatom, hisz sosem láttam őket.
  Más kérdés, hogy a terhelt a védőjén keresztül megteheti, hogy értékesíti őket a nézettségük érdekében az értékes árura lecsapó médiumoknak, s hogy ez, érthető okokból, indulatokat vált ki belőlünk. Nekem se tetszik. Akkor sem, ha az esetleg nyilvánosság elé kerülő anyag semmilyen hatással nem lesz a büntetőeljárás kimenetelére. Ezért ilyen esetekben (súlyos bűncselekményekkel kapcsolatos információk) bármilyen, az ügy érdemével összefüggő adat hatósági blokkolását az eljárás befejeztéig nem tartanám a véleménynyilvánításhoz fűződő jog megsértésének. Megjegyzendő, ha így lenne, azzal a hatóság, bármilyen ügyben, durván vissza is élhetne, de jelenleg ilyen szabály nem létezik, tehát, tetszik, vagy sem, a médiumok megszerezhetik és közreadhatják az információkat, feltéve, hogy azokkal jogszabályt (védett személyiségi, nemzetbiztonsági, stb. érdekek) nem sértenek.”
 • 32. Francois 2012. november 14. 15:14
  „23. Kulesevics 2012.11.14. 11:48
  Valszeg te nem voltál a helyszínen, így neked sehol! :)”
 • 31. Godzsi 2012. november 14. 14:31
  „Olvasd el figyelmesen a cikket! Rögtön az első sort ajánlom figyelmedbe vakhangya :-)
  "Egy eddig ismeretlen felvételt ajánlott fel megvásárlásra Thomas B. ügyvédje...."

  "28. atomboy 2012.11.14. 12:50
  Emlekeim szerint az eset napjan irtak, hogy felvetel is keszult, amit a rendorseg lefoglaltak. Akkor miert kellene megvasarolni a gyilkostol? Remelem, a teveado nem fog penzt adni erte."”
 • 30. Ballas 2012. november 14. 13:45
  „15.Zka: Idiótákkal nem tárgyalok, biztos egy amerika majmoló vagy, de ha tudnád mi van ott a felszínes dolgok mögött... de ahhoz már kellene IQ is hogy felfogd!”
 • 29. booo 2012. november 14. 13:31
  „Kezd számomra olyan képet festeni az ügy, hogy a végén szabadlábra helyezik ezt a carház!t ! Mivel drogos befolyásoltság alatt állhatott - szerepel az indoklásban. Éppen ezért waze, életfogytiglant, munkatábort ! Vegyék figyelembe azt is hogy hányszor volt büntetve? Jah, hogy Magyarországon még tiszta?! De az unióban nem! <moderálva>”
 • 28. atomboy 2012. november 14. 12:50
  „Emlekeim szerint az eset napjan irtak, hogy felvetel is keszult, amit a rendorseg lefoglaltak. Akkor miert kellene megvasarolni a gyilkostol? Remelem, a teveado nem fog penzt adni erte.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón avatott táblát Habsburg György

A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium mostantól nyelvvizsgacentrum is. Tovább olvasom