Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

A hétfő az újvárosi nyugdíjasok napja

Makó - A vidám, családias hangulat a legfőbb jellemzője Makó második legrégebbi nyugdíjasklubjának, az újvárosinak. Hétfőnként vannak az összejöveteleik, az alapításkor ugyanis ezen a napon még nem volt tévéadás.
Makó második legrégebbi nyugdíjasklubja az újvárosi: 1985-ben alapították termelőszövetkezeti nyugdíjasok – mondja Sirokmán Lajosné, aki 1991 óta tagja, és 9 esztendeje vezeti. A régi időkből maradt meg az a hagyomány, hogy hetenkénti összejöveteleiket hétfőn tartják, hétfőnként ugyanis akkoriban még nem volt tévéműsor. Persze nem csak hetente egyszer találkoznak: a férfiak például minden piacos napon összejönnek a Justh Gyula utcai közösségi házban, hogy kártyázzanak, biliárdozzanak.

Makó második legrégebbi nyugdíjasklubja az újvárosi.
Makó második legrégebbi nyugdíjasklubja az újvárosi.

Ami a klub összetételét illeti, a 140 tagból 90-en tartoznak a szebbik nemhez. Közülük kerül ki a legidősebb klubtag is: Nacsa Ferencné Terike nénit épp mostanában köszöntötték 86. születésnapján. Mindig megünneplik a születés- és névnapokat, megemlékeznek a jeles ünnepekről, és közben jóízűt beszélgetnek – ha mulatság van, bizony táncolnak is. A legemlékezetesebb pillanatokat ezen kívül a kirándulásoknak köszönhetik. Felsorolni is nehéz, milyen sok helyen fordultak meg az elmúlt években; többnyire fürdővárosokat kerestek fel, de jártak például Egerben, a Duna-kanyarban, az Őrségben és Sopronban – a leghűségesebb városból még Bécsbe is átruccantak. Ezen kívül rendszeres résztvevői a gasztronómiai fesztiváloknak, ahonnan nem egy díjat hoztak már haza.

Miért jó az újvárosi nyugdíjasklub tagjának lenni? A klub vezetője szerint mindenekelőtt azért, mert náluk mindig vidám, családias a hangulat. Nagyon sokan alig győzik kivárni a hétfőket, főleg azok, akik magányosak. A klubnak, az itteni baráti beszélgetéseknek megtartó erejük is van – vallja Sirokmán Lajosné. És odafigyelnek egymásra. Ha valaki egy-két hétig nem jön, megkeresik – nemrégiben is előfordult ilyesmi, de szerencsére kiderült, hogy az illető csak átmeneti betegeskedés miatt volt kénytelen nélkülözni egy ideig a klub társaságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét témája: Mikor járt legutóbb múzeumban?

Ezúttal arról faggattuk a makói olvasóinkat, hogy mikor jártak legutóbb múzeumban? Tovább olvasom