Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

A kéményseprést is átszervezik

Makó, Szeged - Mi lesz a makói kéményseprők állásával, ha majd szegedi cég látja el a szolgáltatást? A kérdés megbeszélése indulatokat szült Makón. Az érintett vállalatnál úgy tudják, a kormány új feladatokat szán a kéményseprőcégeknek, így lehet, az átvett kollégák sem lesznek elegen.
A rezsicsökkentés egyik következménye, hogy a makói önkormányzat számára veszteséges lett a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fönntartása. Buzás Péter polgármester a képviselő-testület ülésén azt mondta, ebben a helyzetben két választásuk volt. Vagy tovább finanszírozzák ezt a tevékenységet önként vállalt feladatként, saját forrásból, vagy átadják Szegednek, mert a törvény szerint a megyeszékhelynek ez kötelező feladata, nem passzolhatja tovább.

Makó korábban jelezte, az utóbbi megoldást fogja választani. Most eldöntötte, szerződést köt a szegedi önkormányzattal erről. Az ülésen Toldi János fideszes képviselő vetette föl, mi lesz a kéményseprőkkel, akik eddig Makót járták. Buzás közbevágott: szerinte magától értetődő, ugyanúgy dolgozni fognak, csak más lesz a főnökük. Toldi vitatta, hogy ez ilyen egyszerű lenne, emlékeztetett, munkahelyekről van szó, és ingerülten reagált beszédének félbeszakítására.

A Szegedi Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatója, Király József jól ismeri a három kollégát, mert évekkel ezelőtt épp tőlük vette át őket a makói önkormányzat cége. Az igazgató kérdésünkre azt válaszolta, tud a makói önkormányzat döntéséről, és a makói kéményeket ugyanúgy vizsgálni kell majd, így szükség lesz a makói kéményseprőkre, de egyelőre nem tud biztosat mondani. A szakma úgy tudja, a kormány új feladatokat akar adni a kéményseprőcégeknek a meglévők mellé, így lehet, hogy az adott létszámmal nem győzik ellátni a munkájukat.

A szegedi cég – Makón kívül – most már 44 településen látja el ezt a feladatot, Csongrád megye kétharmadán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

45 évi házasság után ölte meg a feleségét

Egy 72 éves makói férfi 45 évi házasság után családi házukban előbb hasba szúrta, majd megfojtotta feleségét. Tovább olvasom