Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

A kezeit félti Szentpéteri Csilla

Makó - Egy zongoraművész rémálma az, hogy a keze megbetegszik, és nem tud játszani. A makói születésű Szentpéteri Csillát ezekben a hetekben ez a rémálom kísérti, ám biztos a gyógyulásban, s nagyon várja a nyári találkozást a makói közönséggel.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Az elmúlt napok pozitív életörömmel teltek, gyógyulnak a kis kezecskék, nagyon bízom benne, hogy teljesen rendbe jönnek. Olyan nincs, hogy én ne zongorázzak – mondta lapunknak a makói születését mindenütt büszkén vállaló nemzetközi hírű zongoraművész, Szentpéteri Csilla tegnap. Megírtuk: nemrég komoly ízületi ideggyulladás támadta meg, még a kézfeje is megtelt ízületi folyadékkal, és ez pokoli fájdalmakat okoz neki. Saját bevallása szerint már hónapokkal ezelőtt is érezte, hogy valami nincs rendben, de igazán csak azt követően tudatosult benne, hogy nagy a baj, miután az utóbbi időben új számokon dolgozva nagyon sok időt töltött a billentyűk mellett. Az elmúlt hetekben már bal kézzel nemhogy zongorázni, még egy bögrét megfogni sem tudott.

A zongoraművész gyógyulását a makói hagyma is segíti. Fotó: DM/DV
A zongoraművész gyógyulását a makói hagyma is segíti. Fotó: DM/DV

A művésznő azonban a gondok ellenére is mosolyog és erőt sugároz. Tegnap azt mondta, bár még óvatos, már tornáztatja az ujjait, és érzi, lassan visszatér a kezébe a régi vitruozitás. A javulást annak köszönheti, hogy fájdalomcsillapítóként szteroidinjekciót kapott, no meg persze annak, hogy a családja mellette van, rajongóitól, barátaitól pedig nagyon sok biztatást és jókívánságot kapott – ezekért nagyon hálás. Ráadásul, hogy a gyógyulást gyorsítsa, étrendet is váltott. Reggelire friss zöldségeket, köztük makói vörös- és fokhagymát, petrezselymet, paradicsomot fogyaszt, valamint élő flórás joghurtot és teljes kiőrlésű kenyeret. A teljes kivizsgálás azonban még tart, a pontos diagnózisra még a jövő hétig várni kell. Ám ez bármi lesz is, Csilla biztos abban, hogy meggyógyul: már várja a június 7-i nagykoncertet a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol 11 zenésztársával lép színpadra, s lélekben készül a hazatérésre is – augusztus 23-án a Hagymaház szabadtéri színpadán fog muzsikálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a rákcsempész ellen

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség az ellen a román férfi ellen, aki tavaly novemberben 72 élő kecskerákot kísérelt meg Magyarországra csempészni. Tovább olvasom