Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

A lakók panaszkodnak: elzárva érzik magukat

Makó - Elzárva érzik magukat több háztömb lakói a Hunyadi utcában, ahol most újítják fel az utat, és kerékpárút is épül.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Megírtuk: 199 milliós beruházásban egy másik utcával együtt megújul a makói belváros egyik forgalmas utcája, a Hunyadi. Ez köti össze Makó legnagyobb általános iskoláját a polgármesteri hivatallal – két oldalán üzletek, lakótömbök. A munka már javában folyik. Felújítják az aszfaltszőnyeget, az ugyancsak balesetveszélyes járdát kerékpárút kiépítésével. Később kiépítenek 41 parkolóhelyet, telepítenek 30 padot és 60 fát, illetve cserjéket ültetnek el.

A jó ütemben folyó munka kapcsán a napokban többen is megkeresték szerkesztőségünket azok közül a lakók közül, akik az utca páros oldali háztömbjeiben laknak, mondván: el fogják őket zárni az úttesttől. Az épületek és az út közé ugyanis sövényt telepítenek, így a házak bejárata elé nem lehet majd behajtani autóval úgy, ahogy eddig. Erre pedig, ha nem is gyakran, de olykor szükség van – például ha valaki költözködik, vagy mentő, betegszállító autó érkezik valakihez.

Bár megszakítás nélkül fut az árok, a hivatalban azt ígérik, lesz bejáró az elzárt épületekhez. Fotó: Szabó Imre
Bár megszakítás nélkül fut az árok, a hivatalban azt ígérik, lesz bejáró az elzárt épületekhez.
Fotó: Szabó Imre

A helyszínen azt láttuk, van alapja a panaszoknak, az épületsor előtt ugyanis megszakítás nélkül fut végig a sövénynek helyet adó, kétoldalt szegéllyel lezárt árok. A polgármesteri hivatal műszaki irodáján ezzel szemben azt a tájékoztatást kaptuk: bár az eredeti elképzelés valóban az volt, hogy lesz sövény, biztosítani fogják a bejutást a házak elé. Az öt tömb közül két sarki esetében ez eleve megoldott, a másik háromnál viszont bejárót fognak építeni.

Az építkezés befejezésének határideje egyébként szeptember vége, az önkormányzat által közbeszerzésen kiválasztott kivitelező pedig a Colas Út Zrt. Dunaharasztiról.

Olvasóink írták

 • 17. franckarika2 2013. augusztus 18. 22:46
  „Ennyi okos ember mit keres itt???
  Várjuk meg a végét, aztán lehet kukacoskodni.”
 • 16. kelemenyke 2013. augusztus 18. 14:42
  „Ez most a színes üvegcserép esete???
  (Ha azzal vakarják , se tetszik)
  Ami a tervezést illeti!! Inkább ne minősítsük.
  Azt se, aki elfogadta!!!!!”
 • 15. balihoho 2013. augusztus 17. 09:43
  „Ahogy elnézem a fotót, itt aligha teszik meg az autósok azt a rossz szokásukat, hogy az autó orrát feltolják a járdára, sokszor úgy, hogy még babakocsit eltolni sincs hely. Ezt olyan helyeken teszik meg, ahol sajnálatosan, alacsony a kiépített útpadka.”
 • 14. makovaros 2013. augusztus 16. 18:50
  „12. Hát ha pályáznának rá a makóiak akkor lehet hogy lenne esélyük.
  3.-ról nem tud helyesen írni. Ő csak egy csúf karakter engem próbál idegesíteni, én se írok valami jól de ő már túl játssza a szerepét.”
 • 13. jagoda194 2013. augusztus 16. 15:06
  „A műszaki ellenőr elég trehány munkát végez és ritkán ellenőríz.A beruházó is gyenge lábakon áll a számonkérést illetően,a kivitelező mint olyan alkalmatlan a munka végzésére.A tervezőről nem kívánok említést tenni mert ő alulmulta az elvárható szinvonalat.”
 • 12. Qllancs 2013. augusztus 16. 12:29
  „Kivitelező: Dunaharaszti.....
  MIÉRT NEM MAKÓI ??????? Nem támogatja az önkormányzat a makói vállalkozókat ??????????

  3 . MIÉRT nem tudsz rendesen írni ??? ha csak így megy ..inkább NE TEDD !!!!!”
 • 11. pog 2013. augusztus 16. 09:52
  „mindennek lehet mondani ,de csak munkának nem ennyi hozzá nem értő munkáját hanyagul és főleg minőségi selejt főleg a járdák állapotát nézve..remélem nem veszik át az illetékes makói szakemberek...nem beszélve arról,hogy szana szét hagynak mindent..”
 • 10. KamuNeni 2013. augusztus 16. 08:58
  „Szerintem jobb lett volna az aszfalt mint ez a ronda szurke tegla ami majd itt ott kifog allni. Szebb is lett volna”
 • 9. dmonlájn 2013. augusztus 16. 08:11
  „Bakker, ezt nem hiszem el.. mindig mindenben a kifogás, hogy ez nem jó, az nem jó! Ami nem a belváros, az csak álmodhat egy teljesen új útról és járdáról! Aki itt lakik esküszöm egyszer sem járt a szökőkúttól messzebb!
  Egyébként még félig sincs kész, hiszen új út burkolat kerül lefektetésre és akkor nem lesz ilyen magas a padka! Az meg aki a bejárat előtt akar megállni, üzenem: a 4-re nem akar autóval felmenni???
  Az egyiknek a kisujj, kar esete sem lenne elég a másik véglet az örök elégedetlenkedő! Jó lenne már felébredni és a valóságban élni: örülni kell, hogy megcsinálják a Hunyadi utcát!”
 • 8. dara 2013. augusztus 16. 06:32
  „Azt nem tudom, hajnalban mi ez a hatalmas büdös felleg naponta a város felett?”
 • 7. Racoon 2013. augusztus 15. 21:24
  „Akadálymentes lesz ha elkészül? A sétányon közlekedő kerekes székeseknek, de még a kerékpárosoknak is lesz egy kis extrém sport, ha át akarnak kelni az úton. Olyan magas padkát raktak a sétányhoz is, hogy még a tériszonyosok is elkerülik. A felújítás előtt a páros oldalon végig parkoló autókkal volt tele az út széle, gondolom ezután a sövényere fognak parkolni a lakók. Szerencsétlen kis falusi tervező nincs hozzászokva a városi életformához, azért sikerülhetett ennyire gyengére. Csak a lakókat és a közlekedőket felejtette ki a számításból.”
 • 6. Regisztra 2013. augusztus 15. 21:18
  „Eszetlenség, fejetlenség. A terv is, a kivitelezés is.”
 • 5. hajosinas 2013. augusztus 15. 18:02
  „Megint alapos volt az engedélyezésre benyujtott dokumentáció tanulmányozása az engedélyezés előtt.Nem számít, majd kitapossák a sövényt a lakók, hogy át tudjanak járni a szemközti közértbe.Vagy lebontatjuk az elkészült szegélyt és kialakíttatunk kocsibejárót.Vajon melyik lesz ? Mint a cikkből kitűnik az utóbbi. Jól van ez így ?”
 • 4. jagoda194 2013. augusztus 15. 17:01
  „Majd befejezik és szép lesz,szép szürke,ha megéljük.”
 • 3. makóvaros 2013. augusztus 15. 16:23
  „Tegnaap mentünk ala a fiukkal, tiszta görbe guerba a lerakott járda, átal fogja ezt valakik venni, ezen hörögtünk.”
 • 2. makovaros 2013. augusztus 15. 14:08
  „Egyébként tényleg indokolt annak az utcának a felújítása, mert tényleg szörnyű állapotban volt.”
 • 1. makovaros 2013. augusztus 15. 14:08
  „Igen jó lesz majd kiemelt szegélyen leugratni, főleg ha valaki biciklivel menne ki. De a Nagyér sétányról is kiemelt szegély vezet-le ha jól láttam. Ezt szerintem át kéne gondolni újra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városnap Csanádpalotán

A városnapi rendezvények sora péntek délután 5-kor indul. Tovább olvasom