Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A légzőkészülékek használatát gyakorolták a földeáki önkéntesek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavalyi pályázatán két légzőkészüléket nyert a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amelynek tagjai az új eszközök használatát gyakorolták.
A gyakorlati foglalkozást megelőzően Balogh Róbert tű. őrnagy, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ismertette a sűrített levegővel működő berendezés használatát és kezelési tudnivalóit, amely során hangsúlyozta: a berendezések precíz ismerete elengedhetetlen, hiszen életek múlhatnak a megfelelő alkalmazáson. Sorra vették a készülék részeit, biztonsági berendezéseit, valamint a füsttel telített helyiségben való közlekedés és a visszavonulás szabályait.

A légzőkészülékek használatát gyakorolták a földeáki önkéntesek.
A légzőkészülékek használatát gyakorolták a földeáki önkéntesek.

A hat literes palackkal működő légzőkészülék csak teljes tűzoltó védőfelszerelés mellett alkalmazható - hangozz el az oktatáson, majd az önkéntesek gyakorolhatták palackcserét is, amely során kiderült, hogy a folyamatot már készség szinten végzik az egység tagjai.

A foglalkozás gyakorlati részéhez az egyik makói, használaton kívüli óvóhelyet telítettek füsttel - egy színpadi füstgépet alkalmazva -, ahol páros gyakorlatokat hajtottak végre az önkéntesek, amely során kipróbálhatták, hogyan tudnak a korlátozott látási körülmények között tájékozódni, illetve a nem belátható helyiség valamennyi részét úgy átkutatni, hogy az ott elhelyezett tárgyakat megtalálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönben várják a vádemelést a kerékpáros rablók

22 bűncselekmény – köztük rablások, betörések és lopások – miatt javasol vádemelést a Makói Rendőrkapitányság az ügyészségnek összesen hat gyanúsít ellen. Tovább olvasom