Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A makói a megye legjobb kórháza

Makó - Öt megyei egészségügyi intézmény került be Az év kórháza szavazáson a legjobb 50 intézmény közé. A legjobb helyezést a makói kórház érte el, tizenegyedik lett.
A hazipatika.com idén hetedszerre osztotta ki már hagyományosnak mondható, Az év kórháza elnevezésű díját, amelyet az interneten voksoló betegek szavazatai alapján kaphatott meg a legjobbnak bizonyult intézmény. Taroltak a vidéki kórházak, a legjobb budapesti csupán az ötödik helyen végzett. Az év kórháza címet tavaly után idén is a kecskeméti kórház kapta meg.

Közel 7 ezren adták le voksukat az interneten a Magyarországon fekvőbeteg-ellátást nyújtó, állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre a múlt év október közepétől december végéig tartó szavazáson - közölte Pilling Róbert, a szervező HáziPatika.com főszerkesztője a díjátadón. Az internetezők öt kategóriában értékelhették az egészségügyi intézményeket: egytől ötig lehetett pontozni az orvos-szakmai ellátást, az ápoló és szakszemélyzetet, az infrastruktúrát, az ellátást, valamint a tisztaságot és a környezetet. Ezek alapján az abszolút győztes az az intézmény lett, amely a kategóriánkénti eredmények átlagolásával a legmagasabb pontszámot érte el. Mint Pilling Róbert megjegyezte, a tavalyi győztes pontszám idén még a legjobb 150-be kerüléshez sem lett volna elegendő.

A makói a megye legjobb kórháza.
Videó: Makói VTV. 

A megyéből a legjobban a makói kórház szerepelt, amely a 11. helyen végzett. A szegedi belgyógyászati klinika a 14., a sebészeti klinika a 16., a gyermekklinika a 30., a szentesi kórház pedig a 35. helyet szerezte meg – ezek az intézmények fértek bele a legjobb 50-be. A megyék összesített eredményei alapján Csongrád a nyolcadik pozíciót szerezte meg.

A versenyben orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság kategóriában lehetett pontozni a kórházakat.

Olvasóink írták

 • 5. ott_lakó 2012. február 02. 12:32
  „Hát...tudnék mesélni érdekességeket....főleg a sürgősségi osztályról....hogy én többet oda se megyek...és ha ez a legjobb akkor gratula!
  tiszta szégyen.... :S”
 • 4. Csaby83 2012. január 31. 16:47
  „3. : Ezt milyen tudomására jutott VALÓS információk alapján állítja?? Bízom benne, hogy van alapja! Mert találgatni, vaktában megvádolni a személyzetet badarság és felesleges, EZ MIND AZ EMBEREKRE JELLEMZŐ ROSSZINDULAT és pesszimizmus! (egy NEM kórházi dolgozó)”
 • 3. barátfüle 2012. január 30. 09:01
  „Erről a szavazásról azt kell tudni, hogy ez a kórház marketingesek szavazása. Az átlag beteg nem is tud róla, vagy ha tud, akkor nem veszi a fáradságot, hogy megkeresse azt.
  A kórházak egy meghatározott dolgozói köre szavaz úgy, hogy az aktuális ellenlábast lepontozzák és magukat meg felpontozzák. A határidő vége felé az győz, aki a legtöbb dolgozót meg tudja mozgatni, függetlenül a kórházban történtektől. Ha a finisben jól állunk, akkor könnyebb az ismerősök aktivizálása. Gratulálok az aktivistáknak.”
 • 2. Egyolvasó 2012. január 29. 20:46
  „A tisztaságra én mínusz 50-et adtam volna, csak a WC-be kell benézni, és még aki nem beteg az is rosszul lesz.”
 • 1. cibuka 2012. január 29. 18:35
  „Milyen lehet a többi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páger Antal emlékezete

Vasárnap nagy szülöttére, Páger Antalra emlékezik Makó a róla elnevezett díj átadásával. Tovább olvasom