Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

A Makói Általános Iskola karcsúbbá és fiatalabbá is vált

Makó - A Makói Általános Iskola négy tagintézményéből kettő egyházi kézbe került – az itt tanuló diákok a szülők visszajelzése szerint nem érezték meg a változással járó feszültségeket. A most még önkormányzati intézmény januártól állami lesz.
Mint megírtuk, a korábban négy tagintézményből álló Makói Általános Iskola szeptemberre karcsúbbá vált: a Kálvin téri tagintézmény a református, a kertvárosi pedig a katolikus egyházhoz került. A városi iskola így most két makói tagintézményből, az egykori Bartókból és az Almásiból áll, valamint az ugyancsak ide tartozott királyhegyesi és nagyéri iskolából. Most 616 diákja van, ami valamivel több, mint a tavalyi létszám fele, és 72 pedagógusa, plusz az óraadók.

Matekóra a Makói Általános Iskola Bartók-épületében – a gyerekek nem érezték meg a változást. A szerző felvétele
Matekóra a Makói Általános Iskola Bartók-épületében – a gyerekek nem érezték meg a változást. A szerző felvétele


A változások közepette a legfontosabb dolog az, hogy bár az iskola vezetése is megújult, a gyerekek az átalakulást szükségképpen kísérő feszültségekből nem vettek észre semmit – mondja a szülők visszajelzései alapján Nagyné Zombori Margit, az önkormányzati intézmény vezetői feladatait ellátó igazgatóhelyettes. A két megmaradt tagintézmény közül egyébként a Bartók a Makón fél évszázados múltra visszatekintő zenei és művészeti oktatás hagyományait igyekszik továbbvinni, kiegészítve a nyelvtanulással. A 616 diákból 476 kap művészeti képzést, így várhatóan ez marad az intézmény egyik legfontosabb jellemzője; a Bartóknak egyébként már az új szlogenje is megvan: Kis iskola – nagy lélekkel. Az Almásinak pedig az informatika volt az erőssége, erről ismerték városszerte.

A Makói Általános Iskola muzsikus diákjai a hétvégén nagy sikerű őszi koncertet adtak, ezzel is jelezve: az intézmény a korábbinál is szeretne nyitottabb lenni. Attól, hogy nagy iskolából kisebb lett, úgy vélik, egyúttal családiasabbá is vált. Arra pedig büszkék, hogy bár még épphogy csak elkezdődött a tanév, az itt tanulók máris nyertek egy országos első és egy második helyezést. Jövőjéről egyelőre annyit lehet tudni: január elsejétől állami iskola lesz – a részletek egyelőre nem ismeretesek.

Olvasóink írták

 • 3. papika56 2012. október 20. 15:14
  „Még egy dolog :
  MA megkértem Mágorinét is NÉZZEN UTÁNNA ennek a dolognak ! a dolgozók NEM MERIK megkérdezni---mindenki félti az állását !!!!”
 • 2. papika56 2012. október 20. 15:11
  „A Makói Ált.Iskola : nem fiatalbb, se nem karcsúbb lett ! Kedves Szabó úr !
  Ha nem sokkal SZEGÉNYEBB !
  Mert a 2 állami iskola számítógép parkja : ELAVULT, használhatatlan. Kb. 2 működő van az iskolákban.
  VOLT, XXI.sz i számítógépjük, interaktív táblák--+ programok !! Amit pályázatokon nyertek, sőt ezek szerepelnek a LELTÁRBAN IS !!! De a nyáron :ELTÜNTEK !!!!!!
  A két iskola ig.helyettesei--dolgozói tudta NÉLKÜL !!! almási elvt, mindd átvitte a református iskolába !!
  Pedig ott minden terem fuuuuul extrán fel van szerelve ! MÉG IS ELVITTE szÓNÉLKÜL !!!!!!!!!!!”
 • 1. grafika88 2012. október 19. 12:54
  „MIÉRT TÖRÖLTÖK ??? MÁR % X ÍRTAM !!!
  AZ IGAZSÁGOT NEM LEHET MEGÍRNI ???????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menyasszonyi ruha a keringőhöz

Habár még jóval odébb lesznek a makói szalagavató bálok a végzős lányok már most javában készülődnek. Tovább olvasom