Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

A makói gimisek is készülnek a gombavatóra

A makói József Attila Gimnázium végzős növendékeinek egy hónapjuk van a nyitótánc megtanulására. Február közepén a gombavató bálon az elmúlt évek jól bevált hagyományát követve angolkeringőt táncolnak – de most Michael Jackson dalára.
Közeledik a szalagavatók ideje, így a diákok egyre izgatottabbak a táncórákon. A középiskolák általában szalagot tűznek diákjaikra, mellyel büszkén hirdetik, hogy végzősök, és érettségi előtt állnak. A József Attila Gimnázium az egyetlen Makón, ahol nem szalagavatót, hanem gombavató bált rendeznek, amely február 17-én, pénteken a sportcsarnokban lesz. A gyerekek báli nyitótáncát idén is Sütő Eleonóra tánctanárnő koreografálja. – Sajnos a fiúk mindig kevesebben jelentkeznek táncórákra, ám minden lány szeretne táncolni ezen a fontos estén – magyarázta a tanárnő – , ezért külsősöket, barátokat, rokonokat, vagy más iskolába tanuló fiatalembereket kérnek fel, hogy segítsenek.

Általában minden évben hagyományosan angol- vagy bécsi keringő a nyitótánc. Idén az angolkeringő mellett döntöttek a gyerekek, ez lassúbb és elegánsabb. Ehhez zenét is választottak: idén Michael Jackson Earth song című dalát, a tanárnő javaslatára.

A tánctanárnő bevallotta, hogy még sosem készített ekkora létszámú csoportnak nyitótáncot, ugyanis csak a B. osztályosok tizenkilenc párt alkotnak. Ez az osztály a legnagyobb, ahol a legtöbben tizennyolc éves kamaszok – de a vendég táncosok között van kész férfi is. Tavaly egy latintáncos lánycsoport bemutatója volt a meglepetés. Azt, hogy idén mi lesz, még nem döntötte el az iskola vezetősége, de meglepetés mindenképpen lesz a gombavató bálon.

Dékány Dóra

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult az IFA

Senki nem sérült meg abban a balesetben, ami tegnap délután fél 1-kor történt Ferencszállás… Tovább olvasom