Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A makói Igaz Dominik pokoljárása

Makó - Egy éve lett először rosszul a 13 esztendős makói Igaz Dominik; kiderült, hogy egy igen agresszív rákfajta támadta meg, öklömnyi daganatot operáltak ki a koponyájából. Most jól van, egyszerű körülmények között élő szülei azonban nehezen tudják előteremteni a gyógykezelések és az állandó utazás költségeit.
A makói Igaz Dominik nagyjából egy évvel ezelőtt lett először rosszul – akkor kezdődött kálváriája. Folyton hányt, erőtlenné vált, később a nyaka és a feje fájt, kettős látása lett, és remegett a szemhéja. Hosszú hónapok múlva, gyötrelmes vizsgálatok sorozata után derült ki, hogy egy öklömnyi tumor van a fejében, a koponya jobb oldali frontális lebenyében. Édesanyja, Igazné Bálint Mónika kis híján összeesett, amikor közölték vele: 13 esztendős fiát az egyik legagresszívebb típusú agydaganat támadta meg.

Dominikot eddig kétszer műtötték – legutóbb idén februárban. Kapott sugárkezelést és kemoterápiát is, közben pokoli kínokat kellett átélnie. Szülei erejükhöz mérten igyekeznek mindent megtenni a fiú gyógyulásáért, ezért a hagyományos gyógymódok mellett magas dózisú vitaminnal és gombakészítményekkel is kezelik, alternatív terápiákkal próbálkoznak. Édesanyja azt is fontosnak tartja megjegyezni: bízik a Jóistenben, és gyakran imádkozik. A család katolikus. Az anyuka bolti eladó, most otthon van Dominik 20 hónapos kishúgával, az édesapa sofőr.

Dominik és anyukája
Dominik és anyukája

Dominik édesanyja most azt mondta, a daganatot a műtétek során nem sikerült teljesen eltávolítani, de az utolsó, nyári ellenőrzés eredménye szerint annak, ami maradt belőle, csökkent a mérete, regresszióban van. És ami legalább ennyire fontos: Dominik szemmel láthatóan jól érzi magát. Újra meg kellett tanulnia járni, de a bal oldala a beavatkozások következtében még mindig nehézkesen mozog. A srác azonban ígéri, nem hagyja annyiban a dolgot, teljesen rendbe fog jönni. A napokban lezajlott új kontrollvizsgálat eredményei azt igazolják, a srác sikeresen küzd.

Édesanyja azt mondja, Dominikot az átélt borzalmak megváltoztatták – persze, magyarázható a dolog a homloklebenyműtéttel is. Korábban folyton bosszantotta tanárait, szüleit, szófogadatlan volt. Most vicces, örökké vidám és kifogyhatatlan a szeretetből; nincs nap, hogy ne mondaná el a szüleinek és a kistestvérének, mennyire szereti őket. Az iskolába is szívesen jár. Kedvence az informatika és a történelem, rendőr vagy mérnök szeretne lenni. – Küzdöttem, szenvedtem és nyerni fogok – mondja mosolyogva, magabiztosan. Példamutató erőfeszítéseit a Csodalámpa Alapítvány egy kívánság teljesítésével már honorálta is: a napokban kapott egy x-boxot.

Segíthetünk Dominiknak
Igazékat a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a jövedelemadóból felajánlott egy százalékoknak köszönhetően rendszeres szociális alapú segélyezéssel támogatja, de közvetlenül is lehet segíteni nekik. A támogatást postai csekken a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány címére (4032 Debrecen, Cívis u. 5.sz. 3/28.) lehet eljuttatni, a közleményben megjelölve: "DOMINIK448". Utalni a 11993001-02325172-10000001 számlaszámra lehet, ugyancsak beírva a közlemény rovatba: "DOMINIK448". Az alapítvány ígéri: az átutalt összeget célzott adományként kezelik, és az adományozott teljes összeget a támogatott családhoz továbbítják.

Olvasóink írták

 • 3. vik05 2012. október 18. 17:29
  „Sok erőt neked nagyfiú!Túl lesz rajta meglátod!!”
 • 2. Racoon 2012. október 18. 13:36
  „Dominik! Legyél büszke magadra, amiért ilyen nagyszerűen helytállsz. Sok felnőttnek becsületére válna. Ne aggódj, én biztosan tudom, hogy meg vagy gyógyulva.”
 • 1. grafika88 2012. október 18. 13:04
  „Ha Makói a fiú ---nyisson az anyuka egy külön számlát, csak maguknak és azt írja meg a DM. !!!
  alapítványnak NEM FIZETEK !!!!! v. kérünk egy címet ahol elérhetőek !
  Mielőbbi teljes gyógyulást a kissrácnak !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák rendőrök gyűjtöttek Kenéz Imre családjának

Pénzadományt ajánlottak fel Kenéz Imre rendőr törzszászlós családjának az ausztriai Feldbach rendőrkapitányságának munkatársai. Tovább olvasom