Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

A makói lett Kovacsics Imre hetedik fürdője

Makó - Veszteséges önkormányzati fürdőket alakított nyereséges intézményekké Kovacsics Imre, aki július elsejétől Makón is megmutathatja, mire képes. A 38 éves, családjával Győrújbaráton élő férfi ingázik a fürdők között.
A makói létesítmény éves vesztesége most 100 millió forint. Kovacsics nyárra nem tervez komolyabb változást, az új élményfürdő építésénél azonban ott lesz. Ezzel eddig sehol sem ártott, sőt.

Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója júliustól gyakran jön a Maros-parti városba. A legutóbbi makói képviselő-testületi ülésen őt bízták meg 2011. június 30-áig a fürdő irányításával. Ő vezeti az agárdi, a győri, a gyomaendrődi, a gyulai, a tatabányai fürdőt, és az egyik székesfehérvárit is.

– Már nem én keresem a feladatot, az önkormányzatok veszik fel a cégemmel a kapcsolatot, hogy tárgyaljak velük – mondta lapunknak az új igazgató. – A 2010-ben induló makói új fürdőprojekt pályázatíró teamjének vezetője, Ruszinkó Ádám is a figyelmembe ajánlotta ezt a lehetőséget.

A 38 éves üzletember úgy véli: a kontinenseken is átnyúló szállodaláncokhoz hasonlóan a fürdőket is érdemesebb holdingszerűen üzemeltetni. Elsősorban olyan önkormányzati fürdők irányítását vette át, amelyek veszteségesen működtek. Elmondása szerint a bajok forrása onnan ered, hogy az önkormányzatok fölépítették ugyan a létesítményeket, de az üzemeltetésükre teljesen felkészületlenek voltak. A működtetésükkel pedig többnyire olyan cégeket bíztak meg, amelyek élére a városi strandok vezetőit jelölték ki.

A jelenlegi makói fürdő éves vesztesége 100 millió forint. Jó gazdálkodással ez is csökkenthető – állítja Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója. Fotó: Gyenes Kálmán
A jelenlegi makói fürdő éves vesztesége 100 millió forint. Jó gazdálkodással ez is csökkenthető – állítja Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Fotó: Gyenes Kálmán

– A jelenlegi makói fürdő éves vesztesége 100 millió forint. Jó gazdálkodással ez is csökkenthető, de ha minden jól megy, akkor szeptemberben indulhat a bontás, vagyis elkezdjük az új élményfürdő helyének kialakítását. Ezért ebben a mostani két nyári hónapban komolyabb változtatásokat már nem tervezek – folytatta.

A holding központja Agárdon van, onnan irányítják mind a hét fürdőt. Az elnök-vezérigazgató élete nagy részét utazással, a kocsijában tölti. Egyik intézményben sem alkalmaznak gazdasági vagy műszaki igazgatót, hanem a létesítményvezetők a helyi irányítók. Makón előbb egy, a központból érkező vezető fogja majd össze a munkát. Aztán később egy helyi szakembert képeznek ki erre a feladatra, aki teljes egészében azonosulni tud a holding elképzeléseivel.

Kovacsics Imre minden magyar fürdővárosban járt, négy intézménye – a tatabányai, a győri, a székesfehérvári és az agárdi – közel van egymáshoz, mégsem konkurenciái egymásnak. Sőt azt gondolja, az egészséges verseny még jót is tesz nekik. Ezért nem félti Makót a közeli nagy fürdőktől, a szegeditől, a vásárhelyitől vagy a majsaitól.

Eredetileg tanár

A makói fürdő új igazgatója 1971-ben a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron született. Eredetileg földrajz-testnevelés szakos tanár, de gyógymasszőri tanfolyamot végzett, majd vállalkozása az ország legnagyobb masszőrképző cégévé nőtte ki magát. Feleségével és két lányával a Győrhöz közeli Győrújbaráton lakik. A négy évvel ezelőtti helyhatósági választásokon Győrben indult a polgármesteri címért függetlenként, s bár eredeti kampányt folytatott, nem nyert. Nem „pártember" tehát – és közéleti irányultságát is nehéz lenne kitalálni hét munkahelye alapján: Győrben, Tatabányán, Gyomendrődön és Agárdon jobboldali a polgármester, Makón, Székesfehérváron és Gyulán baloldali.

Nincsenek csodák

Kovacsicsról testvérlapunk, a Kisalföld munkatársa, Koloszár Tamás könyvet írt, a Népszabadság is portréinterjút közölt róla. A győri fürdő működtetésével tanulta meg a szakmát, és elérte, hogy az intézményt ma már 600 ezren látogatják évente. Mielőtt átvette az üzemeltetést, munkatársait vendégként elküldte a fürdőbe. Beszámoltak neki mindenről, arról is, milyen a sütemény a büfében. Ezután 16 embert bocsátott el, mondván, az ő munkájukra nincs szükség. Átszervezte a nyitva tartást, megszüntette az ingyenbelépőket, medencét, játszóparkot épített. A győri fürdő tavaly már önerőből hajtott végre egy 60 milliós beruházást, 40 milliós nyereséget termelt, és béremelésre is jutott pénze.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. lajosbácsi 2009. június 29. 21:02
  „hadd diktáljam azok neveit, akiket már igencsak ki kellene onnan hajítani.. léégyszi léégyszi, úgyszeretném... én csak a mezei fizető vendég vagyok, akit a többi vendéggel együtt egy-két "élmunkás" felmosórongynak néz.”
 • 21. mar_ci 2009. június 29. 09:57
  „16. greencat
  Ez az ember még mindig nem érti, hogy mit jelent az önkormányzati munkahely teremtés? Még mindig vezeti a birkacsordát az orruknál fogva? Nem akad ilyenkor egyetlen ember sem, aki elmondja:
  Az önkormányzat azzal tud munkahelyet teremteni, ha helyi vállalkozásoknak ad megrendelést !!!!!
  Az önkormányzat azzal tud munkahelyet teremteni, ha helyi vállalkozásoknak ad megrendelést !!!!!
  A gyengébbek kedvéért ismét:
  Az önkormányzat azzal tud munkahelyet teremteni, ha helyi vállalkozásoknak ad megrendelést !!!!!

  Azzal szájal, hogy 20-30 milliárdos program fut a térségben. Nos ennek nagy részét oda kell adni a makóiaknak megcsinálásra és máris létesítettünk 500-1000 munkahelyet. A fő bűnük éppen ez. A makói pénzeket idegenek viszik el. De elvárják, hogy Makón startra készen álljanak felkészült vállalkozások arra az esetre, amikor akad egy kis morzsa, amit már nem tudtak senkinek kiadni.

  Azt gondolja ez a ......., hogy a munkaügyi központban 100 úszómester, meg masszőr, meg további 200 recepciós, meg londíner, meg szakács, meg pincér áll sorba munkáért. Nem, ott több 1000 építésnél, szervezésnél, szállításnál használható ember van. Az a beígért munkahely, amit a fürdő fog gerjeszteni, az sem a városból lesz betöltve.

  Sajnos ennyire diletáns ez a vezetés.”
 • 20. greencat 2009. június 28. 22:39
  „napiszar! a mako.hu-ról le lehet tölteni az eddigi ülések "témáját".”
 • 19. nagyi8 2009. június 28. 17:04
  „Következő állomásra érkezett a makói fürdő kálváriája. Mióta az MSZP-SZDSZ-PMSZ és a balra szavazók tönkretették a fürdőt, kilépnek a direkt felelősség alól és átadják egy SPA holdingos akárkinek.

  Itt álljunk meg.
  A Buzás polgármester vezetése alatt ment tönkre a makói fürdő gazdaságossága és vették el a fürdőt a makóiaktól. A Buzás-korszak mérhetetlen károkat okozva kilép, miután látják, teljesen tehetetlenek a modern idők követelményeivel szemben. Elku@k, magasan veszteségessé tették az elmúlt évtizedben a fürdőt. Sem szakmailag, sem politikailag, sem személyileg nem voltak soha abban a helyzetben, hogy egy ilyen komoly feladatot megoldjanak.
  A cikk csak féligazságot ír le, miszerint ,,az üzemeltetésükre teljesen felkészületlenek voltak.". Ezt tudjuk. De tegyük hozzá: A fürdő körüli infrastruktúrát sem voltak képesek belátni és felépíteni. Egy példa: A dilettáns Marosvári alpolgi vezetésével turisztikai fórumot szerveztek, ahova 200 vállalkotót meghívtak. 5-6 ment el, mert NEM BÍZNAK a nagyszájúakban. Ez alkalommal felhívta a dilettáns az ott lévő nyugdíjasokat (??!!!), hogy hívjanak befektetőket Makóra. Így állunk. Egy alpolgármester, akinek az önkormányzati baloldal 2 millát ajándékozott ,,jó" munkáért ilyen nullás eredményért. Borzalmas.

  ,,- A jelenlegi makói fürdő éves vesztesége 100 millió forint."
  Ez így sem igaz. A veszteségességet nem csak az átutalás méri, amit az Önkormányzat a költségvetésből évente átutalt a fürdő számlájára. Itt sok egyéb pénztárca is szerepet játszik. Például a dolgozók bérét részben központi munkanélküli/szociális-munkás/stb kasszákból fizetik. Ezekre nem tér ki a DV, mert ,,oknyomozás" nem megengedett a ,,Makói Cenzúrahivatal"-ban. Egyébként azt hallottam röviddel ezelőtt, hogy a polgi maga beszélt 120´000´000 forintos évi veszteségről. Szóval ha minden ismert és eltitkolt pénztárcát figyelembe vennénk, akkor könnyen 200 millió az évi veszteség.

  És még valami.
  Számoljuk össze, évek alatt a dilettánsok összesen kb. mennyi veszteséggel károsítottak meg minket? Ha csak tíz évet nézünk, akkor is már 2 milliárd!!! De ez még nem a bruttó veszteség.

  Az Önkormányzat 2001-ben rosszul pályázott, mint ez évben is. Akkor csak a Wellness-t adták be, az egész terv helyett. Bennfentesek szerint, megsúgták a Buzáséknak, hogy adják be az egész tervre a pályázatot, amire a beképzelt (semmire..), pökhendi közölte: ´a Fidesszel nem alkuszok). Ma alkuszik az MSZP-vel... Az akkori súlyos hiba nekünk a mai napig számításom szerint a városnak a direkt és indirekt bevételek kiesése miatt további 3 milliárdos veszteséget okozott Makónak. De ez még nem a bruttó veszteség.

  Az MSZP választói szavazatok gyűjtése érdekében a Kulturális Kht-ba folynak az évi 150-200 millák. Ezeket is számoljuk ide, a fürdő fejlesztéshez. Szórakozás és szavazatok gyűjtése helyett fejleszteni kellett volna a város egyéb kínálatát. Mit tud Makó ma nyújtani az ide látogatóknak? Semmit. A szavazatgyűjtő Kht. az elmúlt években további 2 milliárdos veszteséget okozott a fürdőnek és a városnak. A befektetők bizalma nem nőtt meg, sőt, a balra szavazók is csökkennek végre.

  A makói infrastruktúra veszteségét a fürdő leépítése miatt az elmúlt 10 évben további 2 milliárdban fejezhetjük ki.

  A fentieket összegezve megállapíthatjuk, hogy a dilettáns ,,szavazatgyűjtők" miatt csak a fürdő tekintetében a város az elmúlt 10 évben legalább kb. 10 milliárdos veszteséget szenvedett el, azaz évi 1 milliárdot.

  -----------------------

  Mi makóiak nem hisszük el, hogy egy ember, Kovacsics Imre sikerre viszi a fürdő ügyet. Ez egy hülyeség, az önkormányzati hülyeség.

  Sokkal inkább arról van szó, hogy kibújnak a dilettánsok az anyagi, politikai, személyi felelősség alól és ráhárítják a felelősséget a SPA holdingra.

  Nekem rossz tapasztalatom van a SPA Holdinggal. Ugyanis egy SPA cég készítette el az új fürdőberuházás ,,Megvalósithatósági Tanulmány"-t, ami szerintem nem hozott semmit, csak a SPA cégnek a pár makói millát. Nos ebben a SPA-dielttánsok leírták: 430´000 látogató jön Makóra, akik egyenként 2´200 forint körüli belépőt fognak fizetni. Napi szinten ez kb. 1´200 látogatót jelent. Főleg románok. Ezt szavazta meg az MSZP-SZDSZ-PSZM és egyéb balra szavazók, ami mára már ,,okafogyottá" vált. Csak ennél a látogatottságnál és belépőnél lenne hasznot hozó a fürdő 16 év múlva.

  Tegnap kb. 20 román autó állt a fürdő előtt. Akit a tények érdekelnek:
  http://www.marosnet.hu/viewtopic.php?f=23&t=421
  A SPA cég olyan messze van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Sajnos a délvilág sem tájékoztatja a lakosságot az ÉVI-SZINTŰ látogatottságról, mert anyagi érdeke fűződik ehhez az üzleti politikához.

  Egyébként az Önkormányzat újabb(akat) ,,Megvalósíthatósági Tanulmányt(okat) késztettetett, milliókért, biztosan a SPA céggel, amit titkosítottak (közberuházás, közpénz). A Makói Hírek 2008.05.23.-i számának az 5. oldala http://www.mako.hu/files/20080523.pdf írta a hazugságot: ,,Éppen ezért a fürd?fórum érdekl?d? vendégei számára Makó Város Önkormányzata lehet?séget biztosít, hogy el?zetesen megtekintsék a Ruszinkó Ádám által készített megvalósíhatósági tanulmány legutolsó, a pályázathoz mellékelt verzióját. A tanulmány elérhet? munkaid?ben a Városházán, a M?szaki Irodában (Széchenyi tér 22., szárnyépület)." Nem volt igaz, nem engedték meg megnézni. Mert nem csak az öszödi hazugság él, hanem a makói is. Birósági ügy lett ebből az önkormányzati hazugságból. Már két tárgyalás volt Szegeden.

  Ne hazudjanak a MSZP-sek, sem Öszödön, sem Makón!!
  ----------------------------

  ,,de ha minden jól megy, akkor szeptemberben indulhat a bontás,"
  Mi, a makóiak többsége reméljük még mindég, hogy nem.
  Azért nem, mert minket a dilettánsok kizártak a döntéshozatalból, pedig az EU egyeztetést kér a közberuházásban.

  A lakosság a 2001-es tervet szeretné, nem a 2009-est. Eddig közel 6´000 lakos írta alá az ,,olcsóbb fürdő" petíciót.

  Minket kizártak erőszakosan.
  Ne feledjük: 2008-02-08.-án beadta az Önkormányzat a fürdő-pályázatot, majd utána májustól rendeztek 5 fürdő fórumot. Egy színház az egész. Mi az ilyen erőszakosságból nem kérünk, sem a fürdőjükből, sem a dilettánsaikból!

  --------

  A dilettánsok kizárták a lakosságot a döntéshozatalból, városi-, megyei- és országos-szinten is.

  De az EU kéri ezt. Az EU-ban tett panaszra megjött a válasz Brüsszelből, hogy elfogadták a Makói Panaszt a fürdőberuházás ügyében és kivizsgálják. Így állunk. Reméljük, hogy a hazug, lakosság-kiszorítók vesztenek Brüsszelben.

  A demokrácia még nem ért ide Makóra hozzánk.
  *******”
 • 18. napiszar 2009. június 28. 16:32
  „Miért vannak ezek még itt?
  2009.06.29.16.20


  Joggal merül fel a kérdés, hogy jelenlegi helyzetében miért ragaszkodik hatalmához az MSZP? A koalíció szétesett, Gyurcsány megbukott, csúfondárosan leszerepeltek az EP-választásokon, támogatottságuk zérus. Ráadásul, a leghálátlanabb feladatot vállalták magukra a Bajnai-kormánnyal, mert a saját maguk piszkát kell eltakarítaniuk, mindezt egy soha nem látott gazdasági válság közepette. Vajon miért nem dobják be a törülközőt? Miért nem menekülnek egy előrehozott választásba, és a ganaj eltakarítását miért nem hagyják a Fideszre? Teljeséggel érthetetlen és felesleges agóniájuk, hiszen egy szempillantás alatt ledobhatnák vállukról a terhet, és kezdhetnének mielőbb az amúgy elkerülhetetlen pártújjáépítéshez. Minden perccel, amit még kormányzó szerepben töltenek, egy-egy szöget vernek saját koporsójukba. Időhúzásuk nemhogy nem indokolt, hanem ellentétben áll érdekeikkel és a józanésszel. Látszólag, ugye. Mert ki az a hülye, aki önként és dalolva hosszabbítja saját agóniáját, hozza minden nappal nehezebb helyzetbe saját magát?

  Akkor miért vannak ezek még itt?

  Nem kell hozzá összeesküvéselmélet-hívőnek lenni ahhoz, hogy rágódjunk a kérdésen. Mi lehet fontosabb érdek egy megélhetési politikus számára, mint párta megmentése? - Úgy van, a saját irhája megmentése. A félelem tartja hatalomban az MSZP-t, ez százszázalékos bizonyossággal kijelenthető. A párt érdekein már nincs miért aggódni, az nullára íródott, nincs rajta mit menteni. Ami itt a tét, az az egyének sorsa.

  Miért ragaszkodnak mégis kényszeredetten a jelenlegi parlamenthez és kormányhoz?

  - Mert amíg parlamentben vagy, addig van mentelmi jogod.
  - Mert amíg pozícióban vagy, addig tömheted a saját céged állami és EU-s pénzzel.
  - Mert amíg hatalomban vagy, addig van lehetőséged eltakarítani az elmúlt nyolc év lopásainak, törvénytelenségeinek bizonyítékait.

  Ugyanis a következő választásokon (legyen az akár most, akár jövő tavasszal) totális Fidesz-győzelem várható. És már előre borítékolható, hogy ultrabrutál bosszúhadjáratnak lehetünk majd szemtanúi. Minden tyúklopás, szerződés, állami tender, ami az elmúlt nyolc évben kötettett vagy történt, nagyítóval és kopók hadával lesz átvizsgálva.
  Arról nem is beszélve, hogy akár egyedül meglesz a Vikeszék 67%-a, akár csak a Jobbikkal karöltve tudnak majd kétharmados törvényt elfogadni, abban biztosak lehetünk, hogy a gazdasági bűncselekmények elévülési ideje azonnal ki lesz tolva tizenöt évre. És a kedves elvtársak ettől félnek. Meg attól, hogy a következő tizenöt évben nem jutnak a húsosfazék közelébe, tehát most kell még ellopni, amit csak lehet.

  Hogy hány miniszter, államtitkár és vezető politikus lesz börtönlakó jövőre, azt nehéz megmondani. És bár tudjuk, hogy nem mindent lehet bebizonyítani, amiről tudomásunk van, ne felejtsük el, hogy bárki ,,kicsináláshoz" nem kell jogerős bírói ítélet. Ha rád száll a jard, az APEH, és ügyészség, könnyen ülhetsz előzetesben fél évet még akkor is, ha patyolat-tiszta vagy. Majd a végén kapsz egy felmentést, de a te életedet már nem rakja helyre semmi.

  Most még véd a mentelmi jog, most még lehet presszionálni a nyomozóhatóságokat, ha megpiszkálnának, most még meg lehet nyeretni az unokatesó cégével tendereket.

  Húzni kell az időt, mert kutya világ jön az elvtársakra. A visszaszámlálás elkezdődött, de addig is az iratmegsemmisítők gőzerővel dolgoznak, naponta megy a svájci utalás, és a haverok már intézik azt a felügyelő-bizottsági pozíciót, amiből majd civilként élhetnek meg, ha kiesnek a politikából. Persze csak akkor, ha nem a rács mögött töltik a következő négy évet, kedves elvtársak!

  No, ezért van még kormányunk.”
 • 17. napiszar 2009. június 28. 16:19
  „greencat szerinted Búzás ezeket a fantazmagóriáit el is hiszi kezd lassan a néhai Hitlerre emlékeztetni ,neki voltak ilyen beteges tervei!!!!Vegyük sorba vendéglátás ott az Autós csárda színvonalas ,kalászvendéglő maros,Panzió legalább 6-ami sokszor kihasználatlan,miről beszél ez a szerencsétlen nyugottan lehetne itt Tészt is alakítani csak ha megpróbálod bele köpnek a levesedbe munkahelyteremtés nem érdekes mert ott a gumigyár ami ugye szarért húgyért dolgoztatja a melósokat,szerintem lenne befektető de azok elé is akadályokat gördítenek elég ennyi munkahely mert még több pénzért el mennének máshová és ugye ez nem érdek mert akkor bizonyos személynek ki esne a havi millás bevétel a zsebéből,de ha tényleg ez a testületi üllésen hangzott el akkor elgondolkodtató hogy a fürdő szakember helyet egy pszihológust kellene keresni ezeknek az emberek gyógyítása érdekében!!!!Na de tudjuk ez az egész az úniós pénz benyeléséből áll ha munkahelyteremtésre adnának 100-milliókat akkor az volna a trend!De szerintem a Makóiak 90%-már tele van a faxa a fürdővel meg ezekkel a fizetett írásokkal,akinek van egy kis esze tudja mért ilyen eget rengető ez a fürdö projekt,ja üzenem az elvtársaknak át kék menni a Román oldalra 3-fürdő épül!!!!!!Akkor ki fog ide járni!!!!!”
 • 16. greencat 2009. június 28. 16:02
  „No!!:) A múlthavi testületi ülés jegyzőkönyvéből másoltam ezt ki! Május 27.-én volt.

  "Dr. Buzás Péter polgármester: Kedves Jelenlévők! Hölgyeim és Uraim! A polgármesteri
  tájékoztatóhoz kötődően én kiemelt témaként a következőkről szeretnék beszélni. Nagyon
  fontos fejlesztése Makó Város Önkormányzatának a fürdő beruházás, fürdő fejlesztést.
  Ehelyütt ismét elmondom azt, hogy mi itt Makón a város vezetői, a város testületének azon
  tagjai, akik a fürdő fejlesztés megszavaztuk és dolgozunk rajta elég hosszú ideje, hogy meg is
  valósuljon. Nekünk az a célunk, mivel most jön az unióból a korábbihoz képest óriási
  mennyiségű pénz. Országosan annak idején 8 ezer milliárd hangzott el nagyon sokszor. Nem
  mindegy, hogy Makóra ennek eredményeként mennyi pénz jön. Nem mindegy, hogy Makó
  térségére mennyi pénz jön. Hál´ Istennek épül az M43-as autópálya. Abban jön ebből pénzrendesen, mert csak Makóig, ez korábbi szám az 58 milliárd Ft, most én már hallottam 64-et is.
  Ez azt jelenti, hogy 58 uszkve 64 ezer millió Ft. Nem kis dolog ez. Mi itt a városban, a város
  történetének másik, mert egyik a szennyvíz, másik meghatározó beruházásaként egy olyan
  fürdőt szeretnénk építeni Makovecz tervei alapján, ami olyan 3-3,5 milliárd Ft körüli pénzből
  megcsinálható. Azért terveztetjük Makovecz Imrével, mert emellett építészeti attrakció
  szeretnénk, hogy legyen ez a fürdő. Mi ezzel a fürdő fejlesztéssel, bővítéssel a városnak a
  munkahelyteremtő beruházását szeretnénk megcsinálni. Tehát a város nem tud fokhagyma
  feldolgozó üzemet létrehozni, a város nem tud durumbúza malmot csinálni, nem tud TÉSZ-t
  létrehozni, működtetni, de a város megtudja azt csinálni, hogy egy pozitív, nullszaldós
  üzemeltetésű, attrakciót jelentő fürdővel egy új iparágat, a turizmust meghonosítsa. Ezáltal a
  fürdőben 100 körüli munkahely lesz és a szakértők azt írták le, hogy 3-5-szöröse járulékos
  munkahely létesülés. Emellé 300-500 munkahely létesül. Tulajdonképpen panzió, fodrász,
  kozmetikus, vendéglős, stb. Tehát mi a meglévő értékeinkre, marosi gyógyiszap, gyógyvizünk
  mint értékre alapozottan egy olyan nagy beruházást gondolunk létrehozni a városnak, ami
  indukál majd később panzió fejlesztést, indukál turisztikai különböző vendégforgalmat annak
  érdekében, hogy a gyerekeink egy kicsit máshogy kereshessék a pénzt."

  Tehát építészeti attrakció!!! Ezért kár új fürdőt építeni!! A kihasználhatóság lenne itt a lényeg, nem pedig az építészeti attrakció!!!”
 • 15. Mc_Mi 2009. június 28. 09:45
  „"A győri fürdő tavaly már önerőből hajtott végre egy 60 milliós beruházást, 40 milliós nyereséget termelt"
  Voltunk a győri fürdőben. Ez egy új létesítmény és nem Makovecz tervezte azt. Modern építészeti elemekkel (üvegfal, sok fény, alumínium nyílászárók stb.), semmi cicoma. A beengedő rendszer korszerű, ezért nem kell annyi személyzet a működtetéshez. Győr nagyváros, az osztrák határ közelében. Magas belépővel, fizetőképes vendégkörnyezettel (GYŐR-AUDI pl.) meg lehet csinálni. Ehhez nem kell sok ész.
  No de Makón.... Hajrá, majd látni fogjuk az eredményt.

  Egyben biztos vagyok. Aki eddig makóiként élvezett valamit is a fürdő szolgáltatásaiból (úszni járt, vagy termálvízben melegedni), az most mondjon le róla.

  A belépőt nem fogja tudni megfizetni, az amúgy is úszómedence nélküli fürdőben.”
 • 14. Mc_Mi 2009. június 28. 09:30
  „Kedves 16 gombnyomogató képviselő!
  Pénzügyi tervet kértek e ettől a csodaembertől? Persze ezt a masszőr iskolában, de még a tanárképzőn sem tanítják. Ez az egész egy nagy piramisjátéknak tűnik. Addig lehet az újak új forrásait felhasználni a többinél, amíg egyszer meg nem áll a folyamatos bővítés.

  Aki ismeri a klasszikus tanmesét, annak mond valamit a második boríték tartalma "szervezz át mindent!" Nos ezzel a húzással ismét időt nyernek az eredménytelenség indoklásához. Most ismét várjunk türelemmel. Még csak msot kezdte, az eredmények később, de minden jó úton halad - mondják majd.”
 • 13. napiszar 2009. június 28. 09:28
  „Nem ide tartozik de érdekes az elvtársainkról mivel senki nem írta meg országosan!
  Petya hitele:
  >>
  >> 232 727 232 forint lakáshitel? Tiszta hülye ez a pénzügyminiszter, nem
  >> tudja, hogy bérelni kell a lakást amiben élünk?
  >> Ön is kapott már 232 727 232 forint lakáshitelt?
  >>
  >> Nem?
  >> 30 évre, svájci frankban?
  >> Tuti nem?
  >> Biztos benne?
  >>
  >> Érdekes ...
  >>
  >> Oszkó Péter kapott ...
  >>
  >> Íme, Oszkó Péter épülő háza:
  >>
  >> Helyszín: II. kerület
  >> Az elkészült ingatlan becsült értéke: 300-400 millió forint
  >> Típus: örökpanorámás luxusingatlan
  >> Telek mérete: 1080 négyzetméter
  >> Ház mérete: 400-450 négyzetméter
  >> Emeletek száma: 4
  >> Lakók száma: 4 (Oszkó, a feleség meg 2 gyerkőc)
  >> Egyéb paraméterek: teremgarázs, konditerem, lift, elektromosan
  >> (gombnyomásra) nyíló ajtók (a kilincs használta már luxus?!),
  >> vízfüggöny a teraszon (a por és a bogarak ellen).
  >>
  >> A telket 2007. májusában vette meg, és jelenleg 1 millió 212 ezer 121
  >> svájci frank jelzáloghitel van rajta ... Ami a mai árfolyamon 232 727
  >> 232 forint. A köcsög Blikk, hogy tulajdoni lapokon kutatgat! Fel
  >> vagyok háborodva! Draskovics miért nem készít erre is valami fasza
  >> törvénymódosítást, hogy ilyen adat/szám ne derülhessen ki? Most úgyis
  >> lenne rá ideje, mivel a "ne dobd meg libával a rendőrt mert 10 év
  >> börtönt kaphatsz" törvénytervezet elkészült ...
  >>
  >> Nos, a bank szerint nincs semmi akadálya negyedmilliárd jelzáloghitelt
  >> felvenni. Ezt jó tudni!
  >>
  >> A fedezetalapú hiteleknél az ingatlan értékének maximum 50 százalékát
  >> adják hitelként. Ilyenkor nem is vizsgálják a hitelt kérő személy
  >> jövedelmét. Egy közel negyedmilliárdos hitelhez minimum 500 milliós
  >> ingatlanfedezet szükséges. Jövedelemigazolás esetén ekkora összeghez
  >> mindenképp hihetetlen nagyságú fizetésre van szükség.
  >>
  >> 232 milliós hitel esetében körülbelül 1 millió 750 ezer forint lenne a
  >> havi törlesztőrészlet, ehhez pedig közel ötmillió forintos havi nettó
  >> jövedelem szükséges."
  >>
  >> Nem is lenne ezzel talán baj, ha dübörögne és nem döglődne
  >> szerencsétlen magyar puma, ha nem csak a pénzügyminisztert irigyelnék
  >> a franciák és az angolok, és persze akkor sem ha a pénzügyminiszter is
  >> bérelné a kecóját, mert ugye tőlük tudjuk, hogy milyen rohadt sz...
  >> magyarországon az ingatlanok tulajdonosi szerkezete, hisz mindenki a
  >> saját lakásában szeret lakni, és nem szeretnek ezek a fránya magyarok
  >> albérletbe menni, és vannak olyan hülyék, hogy inkább hitelt vesznek
  >> fel és inkább törlesztik a saját lakásukat, mint hogy bérleti díjat
  >> fizessenek....
  >>
  >> Akkor most ki a hülye vagy ki-kiket néz hülyének?”
 • 12. Mc_Mi 2009. június 28. 09:18
  „"földrajz-testnevelés szakos tanár, de gyógymasszőri tanfolyamot " Ezzel a kiírt pályázati feltételeknek nem felelt volna meg. No meg biztosan beszél románul is.
  "fürdő éves vesztesége 100 millió forint", "a mostani két nyári hónapban komolyabb változtatásokat már nem tervezek" - akkor mitől lesz nyereséges ezek után. Győrből átküldi a vendégeket? Amúgy ez azért sem lesz igaz, mert olyan elbocsátás hullám lesz, mint a huzat. Csak ezzel tudja a költségeket mérsékelni. A víz mennyiségén ugyen nem lehet sokat spórolni. A nyitvatartással sokat nem lehet csinálni. A fertőtlenítőn sem sokat lehet hozni. Több vendég kellene..... Ezen viszont a nagy guru sem sokat tud változtatni. Persze a fürdők között a pénzekkel lehet trükközni, de az nem valóságos változás.
  "önkormányzatok fölépítették ugyan a létesítményeket, de az üzemeltetésükre teljesen felkészületlenek voltak" Hogy most nem önkormányzati bábáskodás mellett fog a munka folyni? Nos az önkormányzat, mint tulajdonos alkalmatlanságával eddig is tisztában voltunk. Itt egyet kell értsek a fenoménnal.

  Persze van hiányérzetem azért. Mi a biztosíték? Az igen kiválló, világelső tervező és szakértő csapat összehozott 100 millióért egy olyan projektet, amiről kiderült, hogy nem működik, nincs rá elég pénz. Következmény semmi, sőt velük tovább a lenini úton.
  Mi történik akkor, ha ez a lángész álláshalmozó sem tud kihozni semmit? Eredmény: még több makói állástalan, még több önkormányzati pénz pótlás.

  A valóságot persze ugysem fogjuk megismerni, mert a hazudozás ezen a területen is torzítja majd a valóságot.”
 • 11. napiszar 2009. június 28. 09:14
  „Utánna jártam Győri ismerőseim révén hősünk Kovacsics Imre egész jó miniszteri kapcsolatokkal rendelkezik apuka révén,ezt a hihetetlen kariert is állítólag tornádóhoz hasonlító hátszéllel érte el,jelenleg független,majd meg várja a választásokat merre forduljon!:):):):)Kíváncsi lennék mért és hogyan került ide mert nem a fűrdő végett az tuti, sok fürdő sok számlát tud egymás közt cserélgetni és ugye ebből le is pottyan bizonyos köröknek!!!”
 • 10. triatlonos 2009. június 28. 09:06
  „Hősünknek fiatal kora ellenére jelentős tapasztalata van, és hamarosan húsz fürdőt szeretne irányitani, és még tiz évig dolgozni, aztán pedig Toscanában élni! Csak még azt nem tudja, hogy Győrben 16 embert elküldeni könnyebb, mint Makón egyet. A makói tapasztalatait a további 13 fürdőben tudja majd használni.”
 • 9. egyszerűvállalkozó 2009. június 28. 08:34
  „Csak egy dologra lennék kíváncsi:ennek a jóembernek hány órából áll egy nap? Hét munkahelyet egy s...ggel?”
 • 8. redstar 2009. június 28. 07:03
  „2.bo:Igen! /ha csak be nem megyek.../ ;-)))”
 • 7. magyarok 2009. június 27. 21:53
  „tkacs te vagy a zalaegerszegi vagy a makói színházat nem láttad... segítségül íme... http://www.zalaszam.hu/szinhaz/epulet/kezdo.htm
  dehogy ezen mi hasonlít fogalmam sincs :)”
 • 6. tkacs 2009. június 27. 20:32
  „Na ez a Makovecz is több gordonkán játszik. Itt a mi kis városunkban a burgmaister egyik legfontosabb üzleti partnere a város polgárai ellenében.Lesz itt minden ami felesleges pénzpocsékolás, lenyulkálás, de Makoviczi.Lesz zsidotemplom reinkarnáció mint fürdőprojekt,de van hagymaházunkis ill. kuss.Igaz a zalaegerszegi szinház tükörlépe, de "egyedi"Aki nem hiszi jobbuljon utána,erkölcsök meg böszmeségek.”
 • 5. bo 2009. június 27. 20:02
  „4- Ő megmarad tanácsadónak!:-)))”
 • 4. magyarok 2009. június 27. 19:54
  „Ez azt jelenti, hogy Pőczénét végre kirúgják? Ideje lenne!”
 • 3. greencat 2009. június 27. 19:37
  „Nem, nem:) először nagytakarítást csinál, ami egyébként rá is a fér a fürdőre!:) Csak lelkiismeretes dolgozókkal lehet profitálni valamit!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hajléktalan az újabb makói szatír

Makó - Ebben a hónapban már a második szatír került rendőrkézre Makón. Június elején a 23 esztendős N. Mihály egykori biztonsági őrt fogták el a rendőrök, aki játszótereken mutogatta a nemi szervét. Tovább olvasom