Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A makói Zatykó Attila tovább küzd

Tovább harcol az Olaszországban, anyjánál elhelyezett kislányáért édesapja, a makói Zatykó Attila. A kapcsolatot immár tudja tartani Boglárkával, a gyermekelhelyezési per lezárása azonban még mindig várat magára.
Mint korábban megírtuk, a kilencéves Boglárkát Makóról az édesanyja vitte Olaszországba. Miután a szülők elváltak, a bíróság – az édesapa szerint vitatható körülmények között, például környezettanulmány készítése nélkül – ideiglenesen az anyának ítélte őt, ám a férfi tavaly nyáron mégis hazahozta és hónapokig nem vitte vissza lányát Sarianóba.

Zatykó Attila a napokban csomagot küldött Boglárkának Fotó: Szabó Imre
A Makón motor- és autóalkatrész-kereskedést üzemeltető, illetve karosszérialakatosként dolgozó Zatykó Attila azért vállalta emiatt még a feljelentést is, mert úgy gondolta, a kislánynak nála jobb helye lenne. Boglárka ráadásul lapunknak is elmondta: szívesebben maradna Makón, édesapjával. Ám hogy a tortúrától megkímélje, a férfi a múlt év szeptemberében mégis átadta őt az anyának.

Zatykó Attila továbbra is küzd azért, hogy az Olaszországban élő kislány véglegesen hozzá kerüljön – ennek érdekében szeretné felvenni a kapcsolatot a Törökországba hurcolt Mehmet Karcsika édesanyjával, illetve az Elvált Apák Érdekvédelmi Szövetségével is.

A gyermekelhelyezési per egyébként továbbra is folyik. Az édesapa egy pozitív fejleményről azért beszámolt lapunknak: immár nem akadályozzák kapcsolattartását Boglárkával, két-három naponta tud vele beszélni telefonon, sőt a hét végén ismét meglátogatja. Most csomagot küldött neki, amiben meleg ruhák és karneváli öltözet van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galamb-emlékérem

Különleges emlékérem kibocsátásával köszöntötte a Magyar Nemzeti Bank a világhírű konstruktőr,… Tovább olvasom