Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A Marosba szórják az óvó néni hamvait

Makó - A makói önkormányzat saját halottjának nyilvánította. Sokan ismerték, szerették a városban, internetes bejegyzések sorában emlékeznek meg a makói Újvárosi Óvoda egykori vezetőjéről, Hepp Attilánéról. Hosszú kórházi kezelés után pénteken hunyt el. Búcsúztatása szombaton lesz, hamvait a Marosba szórják.
„Szeretettel emlékezünk Rád! Isten Veled Kati!", „Nyugodj békében Drága óvónéni!", „Isten veled drága Katika!" - ilyen és ehhez hasonló bejegyzéseket olvashatunk a delmagyar.hu hivatalos makói Facebook csoportjában a makói Újvárosi óvoda vezetőjének fotója alatt.

A városban sokak által ismert és kedvelt óvó néni, Hepp Attiláné Nagy-György Katalin 1956. szeptember 2-án született. A Szarvasi Óvónőképző Főiskolán szerezte diplomáját 1977-ben, ettől az évtől óvoda-, 1999-től szakvizsgázott pedagógus. 2000 január elsejétől közoktatási szakértő. 1993-tól volt intézményvezető az Újvárosi Óvodában. Generációk cseperedtek a keze alatt. Tavaly augusztusban került kórházba, január 11-én, pénteken hunyt el.

Sokan megemlékeztek a makói Újvárosi Óvoda egykori vezetőjéről, Hepp Attilánéról.
Sokan megemlékeztek a makói Újvárosi Óvoda egykori vezetőjéről, Hepp Attilánéról.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A szakmabeliek úgy emlékeznek rá, mint a legkorszerűbb óvodapedagógiai módszereket alkalmazó, felkészült, hozzáértő, gyermekszerető pedagógusra. Bővítette az intézmény külföldi partnerkapcsolatait, a Comenius iskolai együttműködésben projektvezetőként lengyel és török óvodákkal dolgozott együtt. Országos közoktatási szakértőként is elismert volt, szakmai kérdésekben az ország több pontjáról kértek tőle segítséget, amit önzetlenül adott.

Munkatársai közösen fogalmazták meg az alábbiakat: "Figyelemmel kísérte a pályázatokat és minden lehetőséget megragadott, hogy az óvoda pedagógusai szakmailag fejlődjenek, iskolába járjanak, továbbképzéseken vegyenek részt, újabb diplomát szerezzenek. Mindig odafigyelt az óvodában végzett minőségi munkára, ezt bizonyítja, hogy az ország sok részéről látogattak el hozzánk pedagógusok átvenni a „Jó gyakorlatokat", melyeket azután saját intézményeikben hasznosítottak. Fontos szerepet játszott életében, hogy óvodánk minél több belföldi és külföldi pedagógusokkal ismerkedjen meg és tartsa velük a kapcsolatot. (pl: Baja, Pécs, Szentendre, Gyula, Orosháza, Törökország, Lengyelország, Szerbia, Olaszország, Erdély). Munkájában mindig törekedett, hogy céljait, terveit megvalósítsa, eredményeket érjen el vele. A munkatársakat is mindig erre ösztönözte céltudatosságával. Régi vágya teljesült, amikor 2012-ben az új óvoda építése elkezdődött. Sajnos az óvoda átadásakor már nem lesz közöttünk."

Hepp Attiláné Nagy-György Katalin búcsúztatása január 19-én 13 órakor lesz a Maros-parti kemping kápolnájában, a hamvait, kérésére a Marosba szórják. Makó Város Önkormányzata saját halottjának nyilvánította az óvodavezetőt.

Olvasóink írták

 • 9. makovaros 2013. január 17. 14:53
  „Részvétem.”
 • 8. Kurailaci 2013. január 17. 07:29
  „Nyugodj békében!”
 • 7. Manyi1029 2013. január 16. 21:00
  „Őszinte részvétem a családnak,átérzem a bánatukat,sajnálom!Isten vele!!!!!!!”
 • 6. Misi72 2013. január 16. 19:52
  „Nyugodjon békében!”
 • 5. állampolgár92 2013. január 16. 19:06
  „Nyugodjon békében Kati néni! :(
  Részvétem a családnak! :( :(”
 • 4. marosparti 2013. január 16. 12:23
  „Nyugodjon békében Katika! (egy szülő)”
 • 3. Z.77 2013. január 16. 10:58
  „Nyugodjon békében. Részvétem a családnak. :(

  Remélem az előttem szóló prosztó(k) kerüli(k) majd odafönn...meg ezt a fórumot is!”
 • 2. Qllancs 2013. január 16. 10:33
  „Halottról jót...v. semmit !
  Én tudnék pár dolgot leírni , a cikk sajna csak egy része igaz .”
 • 1. 80sFan 2013. január 16. 08:29
  „Nyugodj békében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szurkolói ankét Makón

Szurkolói ankétot tart a Makói FC labdarúgó cspata csütörtökön 17 órától az Erdei Ferenc téri klub helyiségben. Tovább olvasom