Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

A palotaiak szívét Makón is figyelik

Csanádpalota - Csanádpalota az egyik település, amely csatlakozott a makói kórház szakmai irányításával kiépített telediagnosztikai rendszerhez. Kovács Sándor polgármester azt mondja, jól jártak az együttműködéssel: a rendelő számára beszerzett új EKG-t napi rendszerességgel használják.
Két háziorvos használja a csanádpalotai rendelőben azt az új EKG-berendezést, amelyet az önkormányzat a telediagnosztikai rendszerhez való csatlakozásnak köszönhetően tudott beszerezni. Mint megírtuk, a román–magyar közös pályázattal kiépített rendszerhez, amelynek a makói kórházban van a magyarországi központja, öt falu, illetve város orvosi rendelői csatlakoztak eddig. Ezeket korszerű diagnosztikai eszközökkel szerelték fel, amelyek a vizsgálati eredményeket képesek a Maros-parti városban lévő központba továbbítani, ahol azokat szakorvosok értékelhetik ki. Így a betegnek nem kell utaznia, ha pedig baj van, azonnal tudnak intézkedni a beteg szállításáról, és fel tudnak készülni a páciens fogadására is.

Kovács Sándor polgármester azt mondja, a csatlakozással Palota egyértelműen jól járt. A kisvárosban is gyakoriak a szív- és érrendszeri betegségek, így az EKG napi rendszerességgel működik. A társulás alig néhány százezer forintjába került az önkormányzatnak – a berendezés, amely egy matuzsálemi korút váltott fel, már önmagában is visszahozta ennek a pénznek majdnem a hússzorosát. A rendelőben egyébként 3600 ember egészsége fölött őrködnek; Palota lélekszáma ugyan csak 3200 fő, de ide tartozik a szomszédos Kövegy is. Az épületet nemrégiben akadálymentesítették, korszerűsítették a fűtési rendszerét – jövőre az ajtókat, ablakokat szeretnék korszerű, hőszigetelt nyílászárókra cserélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói ünnepi programok október 23-án

A makói önkormányzat október 22-23-án az 1956-os forradalom és a Magyar Köztársaság kikiáltásának… Tovább olvasom