Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A parkoló biztos, az imahely nem

Kövegy - A parkolóhelyek már készülnek a most épülő M43-as kövegyi pihenőhelyénél, az ide elképzelt emlékhely vagy ökumenikus imahely azonban nem része az állami beruházásnak. Közadakozásból valósulhat meg, később.
Emlékhelyet, más információk szerint ökumenikus imahelyet álmodott valaki az M43-as autópálya új szakasza mellett, a kövegyi pihenőhöz. Ez a hír tavaly kapott nyilvánosságot, de az azóta sem derült ki, kié az ötlet, hogy a határ közelében egy helyen imádkozhassanak a római katolikus, protestáns és ortodox keresztények. Ez izgalmas helyszín, egyrészt a soktemplomú Magyarcsanád, másrészt az ismeretlen eredetű kőkereszt közelsége miatt. A Szeged–csanádi Egyházmegyénél állítják, nem náluk vetődött föl az ötlet, az autópályát építtető állami céggel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel azonban mégis a püspökség egyeztetett ez ügyben. Úgy volt, a végleges engedélyes tervek elkészítésekor megint visszatérnek rá.

Azóta annyit változott a helyzet, hogy az építkezés tavaly tavasz óta tart, és a pihenőn is dolgoznak. Loppert Dániel, az állami cég kommunikációs vezetője most azt írta, a kövegyi komplex pihenőnél a parkolóhelyek és a „közlekedési felületek" kivitelezése tartozik a beruházáshoz. „Az emlékhely kialakításának gondolata több alkalommal is felmerült, azonban nem része a projektnek, adományokból, felajánlásokból épülhetne meg. A megvalósításról még folynak az egyeztetések."

Az M43-as autópálya Makótól Nagylakig húzódó 23,1 kilométeres szakasza 40 milliárdból épül. Egy részen nagyon belvizes területet szel át, így, mint Loppert Dániel mondta, a tél eleji enyhe, csapadékmentes idő sem könnyítette meg nagyon a munkát, a gépek sárban jártak. A felüljáró alapozása és építése azonban akkor is haladt, most is zajlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla Galamb szülői házára

Újabb emléktáblát kapott tegnap, születésének 133. évfordulóján Galamb József konstruktőr, az évszázad autójává megválasztott Ford T-modell megalkotója Makón. Tovább olvasom