Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A polgármester is bérletes a Hagymatikumban

Makó – Szerda délelőtt megvette éves bérletét Buzás Péter makói polgármester a város új fürdőjébe, a Hagymatikumba. Fürödni még nem volt a Makoveczi épületben, amint ideje engedi kihasználja, hogy most már bármikor megmártózhat a gyógyító vízben.
Buzás Péter a helyieknek félárú kedvezményt biztosító Makó Kártyáját is használta fizetéskor, így százezer forintjába került az, hogy ezután bármikor megmártózhasson a fürdők fürdőjének medencéiben. Az összeg nagyobb részét üdülési csekkel fizette, amit készpénzzel pótolt ki. A város első emberének tíz percébe került megváltania a bérletet. A vásárlás azért tartott a szokásosnál tovább, mert a csekkeket egyenként szignóznia kellett.

Bérletet váltott a Hagymatikumba Buzás Péter Makó polgármestere. Fotó: Major Zsuzsanna (galéria)

A polgármester érdeklődésünkre elmondta, azért csak most – egy hónappal a nyitás után – vásárolt belépőt, mert munkamániás lévén eddig még nem volt ideje. Minden nap késő estig dolgozik, de elmondta, amint ideje engedi családjával együtt fürdőzni is fog a Hagymatikumban. Hozzátette Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester javasolta neki: ne csak beszéljen a város új büszkeségéről, hanem menjen el, és saját maga próbálja is ki.

A vásárlás után sajtótájékoztatót tartottak a Hagymatikumban. Kiderült: országosan egyedülálló módon ezentúl az önkormányzat a fürdőnek utalja az OEP által támogatott gyógyászati kezelések összegét, így nem kell várni a pénz visszafizetésére. Erről hamarosan bővebben is olvashat.

Olvasóink írták

 • 19. valo 2012. február 28. 19:21
  „örvendek a fürdönek mert edigyopárosra jártam de most már mako lez jártas csak harakzok Buzás Péter mert kislányom nem mehetet bölcsibe makora mert Nagylakiak vagyunk es enek nem örvendek mert makora adozok mert ottan dolgozok na mindegy :”
 • 18. barátfüle 2012. február 25. 13:06
  „Árgus szemekkel figyelitek, mibe lehet belekötni, hogy lehetne belerúgni.- írta TAKAVAKA
  Igen és ez így lesz, amíg be nem bizonyosodik, hogy a fürdő tejesítette mindazt, amit a polgármester mondott a fürdő beruházás mellett. "Kitörési pont" stb. Ha bebizonyosodik, hogy Makó kedvelt fürdőváros lesz, ha bebizonyosodik, hogy a fürdő el tudja tartani magát és a törlesztőket is ki tudjuk fizetni a bevételből, akkor másként fogunk beszélni. Akkor szobrot emeltetünk neki.
  De sajnos most sem látszik ennek realitása.
  Viszont látszik, hogy Makó lecsúszott a hajdani megyeközponti szerepéből a nevenincs kisvárosok közé. Nehéz feledni a lakosság harmadának elköltözését, nehéz feledni az értelmiség elszegényítését és elköltözésre kényszerítését. Sokszor emlékeztetnek a történések erre. Ha ez nem következett volna be, akkor ma nem beszélnénk a kórház csonkításáról, a vasútvonal bezárásról, a szolgáltatók kivonulásáról és mindannak a megszűnéséről, ami a városi léthez tartozik. Az, hogy ez nem egyedüli járható út volt, bizonyítja a DM napokban megjelenő cikkével. Nézzétek meg, hogy hány építési engedély és hány használatbavételi engedélyt adtak ki Makón és Szentesen, vagy Hmvásárhelyen.”
 • 17. citrom01 2012. február 23. 22:24
  „Lehet nem lene ennyi pocskondiázás ,ha nem ment volna szemben 6000 makói lakos akaratával. Ez nem jut eszébe senkinek? Milyen munkahely teremtés az ,mikor azt sem tudják fent tartani amit elinditottak. Nyolc órás munkából négyet csináltak. Az idő beosztást napról napra módosítják,volt akít csak a megnyításig alkalmaztak. Vajon miért eladó a szálloda? Lehet a mostani tulaj addig látott lehetőséget, mig volt átmenő forgalom? És ki garantálja azt hogy nem lesz 90-millánál nagyobb veszteség a mostani fürdőnek? Én személy szerint meg lennék nyugodva, ha nem lenne több 90-ven millánál! Mi lesz ha több lesz,kOVACSICS lelép bÚZÁS elmegy nyugdijba,és aztán majd kinlodik valaki más a felvett hítel visszafízetésével?”
 • 16. Takavaka 2012. február 23. 21:30
  „Olvasva ezeket a jóindulatú és kedves hozzászólásokat, bizony nem könnyű élete van a polgármester úrnak! Egyes fórumozók régebbi (hozzászólásaikban) hiányolták hogy nem vett a polgármester bérletet. Megtette. Most meg ez a baj. Vett bérletet, de lehet soha nem fogja igénybe venni. Mert akkor meg az lesz majd a baj. Ezért építtette a fürdőt, hogy ott pöffeszkedjen benne. Mert bármit tesz, nektek az soha nem jó. Árgus szemekkel figyelitek, mibe lehet belekötni, hogy lehetne belerúgni. Ennyi energiával, valami jót is tehetnétek! De az nem megy. Jobb rombolni, meg kritizálni. Meg drukkolni, hogy ne legyen sikeres a fürdő. Csak tudnám, abban mi lenne a jó? Nem az lenne a cél, hogy legyen munkahely, megélhetés? A kezdeti nehézségek ellenére, (az idő sem volt a legalkalmasabb, mert csak az mozdult ki otthonról, akinek nagyon muszáj volt) inkább azt a vonalat kellene erősíteni, hogy a mi fürdőnk a legszebb és a legjobb. Mert ki menne olyan helyre szívesen, amit néhány ott lakó helybéli pocskondiáz?
  A régi fürdő évente 90 milla veszteséget okozott a városnak. Ez nem zavart senkit. Senki nem mászkált a városban táblával a nyakában és aláírást sem gyűjtött, hogy ne így legyen.”
 • 15. triatlonos 2012. február 23. 10:22
  „Nem lepődnék meg, ha a következő testületi ülésen Buzás feltenné a költői kérdést a "viziszonyban szenvedő" -tisztelet a kivétel - képviselőknek: "Oszt fürdőbérlet van-é?" Mostmár van erkölcsi alapja. Sőt egy "kihelyezett testületi ülést" sem tartok elképzelhetetlennek. Óriási remlámértéke lenne. De azért Zsigát feltétlenül meg kell hivni, mert dobna a hangulaton.”
 • 14. pog 2012. február 23. 09:56
  „Nem sok kp.került a megvásárlása, és lehet,hogy vissza is tudja igényelni a befizetett összeget, már csak arra vagyok kíváncsi, hogy képviselő asszony mikor vásárolja meg a bérletet.. és talán annak is eljön az ideje amikor egy medencében ülnek..”
 • 13. imre57 2012. február 23. 09:22
  „Amikor országgyűlési képviselő volt akkor is belefért az idejébe a Makói polgármesterkedés meg most is? Akkor vagy fél műszakban kellene dolgoznia fél pénzért vagy egy olcsóbb alpolgármestert alkalmazni akkor a város is nyerne pár milliót.De így legalább lesz ideje járni a Hagymatikumba,habár a régi fürdőbe se sűrűn láttam.De mindenesetre ez a bérletvásárlás egy jó reklám fogás.”
 • 12. imre57 2012. február 23. 09:22
  „Amikor országgyűlési képviselő volt akkor is belefért az idejébe a Makói polgármesterkedés meg most is? Akkor vagy fél műszakban kellene dolgoznia fél pénzért vagy egy olcsóbb alpolgármestert alkalmazni akkor a város is nyerne pár milliót.De így legalább lesz ideje járni a Hagymatikumba,habár a régi fürdőbe se sűrűn láttam.De mindenesetre ez a bérletvásárlás egy jó reklám fogás.”
 • 11. rikka 2012. február 22. 20:50
  „És vajon nekem miért nem volt soha üdülési csekkem, pedig már 29 éve dolgozom folyamatosan?! Úgy látszik, a polgármesteri hivatalban nagyon jó dolgozni. Lehet, hogy még étkezési csekket is kapnak?!!
  Ha én is kapnék, nem okozna kifizetni a bérletet.”
 • 10. Francois 2012. február 22. 18:30
  „Petyus bá, ha nem ér rá én szívesen elmegyek ön helyett :D Még a fürdő is jól járna :D”
 • 9. lajosbácsi 2012. február 22. 18:12
  „ez az üdülési csekk a kis pénztáros lánykáknak is feladta a leckét , a képek alapján.... vagy csak összeröppentek kicsit "megfelelni"? hmmm”
 • 8. dottika 2012. február 22. 18:02
  „Makó városa sokat köszönhet Búzás Péter polgármesternek, többek között a gyönyörű fürdőt. az, hogy munkamániás nem magán ügy, hanem közügy . Nem a maszek ügyeit intézi egész nap hanem a városét. Gratulálok Péter.”
 • 7. Queenmargareth 2012. február 22. 17:28
  „ezt lehet, hogy le kell venni, mert iszonyú felháborodás van körülötte.
  Sok hsz úgysem lesz, hozzá, mert moderálják, vagy alapból nem írunk, mert már úgy leállítottak minket.....”
 • 6. papika56 2012. február 22. 17:27
  „Hol melyik cég ad üdülési csekket ?? még nem láttam ilyet. !! Sőt még " böske " csekket sem !
  Jóóó kis fizetése van ha megtudta venni. Mennyi 1 db. bérlet ára 1 évre ????
  Lehet írni ,hogy 2 hét alatt --20 millió bevétel !
  KÉRDEZEM : ha munkamániás --MKOR FOG elmenni a fürdőbe ????? HOL lehet ilyen üdülési csekket kérni ?????”
 • 5. NoComment- 2012. február 22. 17:15
  „Jobb ha nem is írom ide amit gondolok mert moderálva lenne !!!!”
 • 4. howatowabb 2012. február 22. 16:56
  „Nem volt százezer forintja? Pedig munkamániás! Azért meg ma pénz jár! Akinek ilyen állása van, annak meg ráadásul rendes fizetés. Plusz a túlórapénz, mert ma munkamániásnak nem lehet nyolc órában lenni! Igen, kérem, ha munkamániás, meg is érdemli a fürdőbérletet! (Családnak is vett? Vagy csak pihenni szeretne, magában? )
  Ja! És az a munkamániás, aki nyári ötven fokban a lapátnyelet tologatja az árok szélén is vehet majd százezerért bérletet? Mert ugye, az is munkamániából öli a szervezetét. És a közösségért! Nem éhbérért.”
 • 3. correct 2012. február 22. 15:49
  „Vett és akkor mivan??
  100000 Ft!!!!!!!!!!!!!!!!
  hányingerem van az egésztől.
  A nap kérdésének annak kellene lennie :
  Tud -e a makói lakos fürdőbérletet venni egész évre !
  Biztosan lenne vagy 10 ember aki tud.
  A másik 18000 az meg nem.Tudtam én hogy saját magának építteti ezt a romhalmazt.

  Ja és még egy lényeges momentum!!!

  ÜDÜLÉSI CSEKKEL FIZETETT !
  Még a bővebb környezetemben sem tudok olyanról aki kapna.
  De még étkezési jegyet sem adnak.
  De van akinek van.Péter !!!!!!!!
  Tűnj már el végre ebből a városból!”
 • 2. makovaros 2012. február 22. 15:15
  „Na íme kedves fórumozók :D Ezt többen írtátok hogy Buzás vesz e bérletet, és vett :D”
 • 1. triatlonos 2012. február 22. 13:24
  „Mondtam én, hogy Nógrádi okos tanácsokat ad, Buzás pedig hallgat a jó szóra. A személyes példamutatás a legjobb reklám. Még Andreát kellene "becserkészni"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismered Makót? Helyismereti játék, 4. rész

Találja ki melyik jellegzetes makói épület vagy szobor részlete látható a fényképen! 4. rész. Tovább olvasom