Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A rákbetegségből gyógyuló Dominikért futottak

A Marosmenti Mocorgók Baráti Körének felhívására beérkezett összeget a 13 és fél éves, rákbetegségből gyógyuló Dominik további kezelésére költik.
Bár az Igaz Dominik és édesanyja, Igazné Bálint Mónika kezében látható jelképes csekken 885 ezer forint látható, a később beérkezett adományokkal együtt összesen 915 ezer forint gyűlt össze a szombat délelőtti makói jótékonysági futáson.

Az összeg időközben emelkedett!
Az összeg időközben emelkedett!

A Marosmenti Mocorgók Baráti Körének felhívására beérkezett összeget a 13 és fél éves, rákbetegségből gyógyuló Dominik további kezelésére költik. Aki akar, továbbra is segíthet, hiszen a Pick-csapattagok aláírásával ellátott kézilabdára a Facebookon 30-áig meghosszabbították a licitet – most 25 ezer forintnál tart.

A szombati kellemes időjárás kedvezett a rendezvénynek, hiszen rengetegen látogattak ki a Makovecz-térre. A 3,5 kilométeres távra 652-en regisztráltak be; a legtöbben ezt futva tették meg, mások egy könnyed sétával teljesítették. Mindazok, akik megtették a távot, zsíros kenyérrel és meleg teával pótolhatták az elvesztett energiájukat, sőt kedvezményes fürdőbelépőt is kaptak a Hagymatikumba. Dominik pedig emléklappal köszönte meg a futók részvételét.

A rákbetegségből gyógyuló Dominikért futottak - GALÉRIA

Úgy tűnik, a makóiak a bajban is képesek összefogni, és egységet kovácsolni. Az eseményen részt vett a Kálvin Téri Református Általános Iskola. Ők az iskola pólóját viselve mutatták meg erejüket. - Alapvetően egy sportos iskola vagyunk, így természetes volt, hogy részt veszünk, annál is inkább, mert Dominik az iskolánk tanulója - mondta Subáné Baranyi Bettina, intézmény egyik vezetője. A tanárok és diákok körülbelül 250-en voltak az intézményből, sőt sokan családjukat is elhozták. A kisebbek is részt vettek, akik ügyesen teljesítették a távot a jó cél érdekében.

A futáson nem a gyorsaság volt a cél, hanem a részvétel, az összetartozás. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is sokakat mozgatott meg a jótékonysági futás, hiszen a sportoláson kívül adakozni is lehetett Dominik gyógyulásáért. Igazné Bálint Mónika, a kisfiú édesanyja elmondta, a kemoterápián kívül alternatív gyógymódokkal, gyógygombával szeretnék leküzdeni a betegséget. Minden bizonnyal most anyagilag is megnyíltak a lehetőségeik, hiszen a résztvevők 885 ezer forint értékben adakoztak. Az anyuka és fia nagyon örültek, hogy ennyien eljöttek a rendezvényre, és ilyen módon fogtak össze értük. - Jóleső érzés, hogy a makóiak a szívükön viselik a fiam sorsát, büszke vagyok rájuk és a Mocorgóknak - tette hozzá Igazné Bálint Mónika.

Az adakozás tovább folytatódik

A Marosmenti Mocorgók által elárverezett és a Pick Szeged kézilabdacsapat játékosai által dedikált labdára még március 30-ig lehet licitálni. Ezen a napon egy barátságos mérkőzésre is sor kerül majd a Pick Szeged és a CONTITECH Makói KC között. A meccs belépőjegyeiből származó összeget szintén Dominik családjának ajánlják majd fel.

Olvasóink írták

  • 1. kgb696 2013. március 11. 17:00
    „Mielőbbi gyógyulást Dominik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják az ötleteket

Az önkormányzat idén is várja a helyi polgárok, civilszervezetek, intézmények javaslatait, ki kapja meg a Makó Városért emlékplakettet, illetve ki legyen az idei díszpolgár. Tovább olvasom