Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A románok is kedvelik a makói horgászhelyeket

Makó - A pecázás nagy népszerűségnek örvend a hagyma városában, mind a környékbeliek, mind pedig a külföldiek körében. Az Aradi úti horgásztónál jártunk.
- Már több mint tíz éve járok ide, heti háromszor – meséli Szabó Sándor. – Ha valamiért el kell szaladnom, nyugodtan itt hagyhatom a felszerelésemet, a társaim figyelnek rá – folytatja. A horgász joggal nevezheti magát a Nagy Ho-Hónak: a legnagyobb hal, amit kifogott, egy 14 és fél kilós amur volt.

A negyvenöt éve horgászó Koncz László is büszkén gondol vissza az emlékezetes fogásokra: – Volt olyan, hogy egyedül többet emeltem ki, mint tizenöt horgásztársam. Persze hecceltem is őket utána. A diákkora óta horgászó László Óföldeákon lakik, ám ott csak csatorna található, így havonta egyszer-kétszer látogat a makói Kapitális horgásztóra.

A pecázás nagy népszerűségnek örvend Makón - GALÉRIA

Tápai Szilveszter sem ma kezdte a pecázást: a konyhán dolgozó férfi 12 éves kora óta rendszeresen horgászik. - A munka mellett heti 1-2 alkalommal tudok jönni, nekem ez sport, hobbi és kikapcsolódás egyszerre – mondja, miközben a botjait igazgatja. – Ahogy a hal ráakad a horogra, a kifárasztás, majd végül a kiemelés, egy élmény számomra – magyarázza. Szilveszter mostanában visszaengedi a vízbe a kopoltyús állatokat, ritkán viszi haza a halat.

A már nyugdíjas Gera Imrének a Kapitális a törzshelye. Hetente háromszor-négyszer ül le kisszékére és várja a damil rezdülését – most sem lógatja hiába, van már hal a szákjában. Meséli: régebben a Téglagyári-tóhoz járt, ám onnan lopták a halat, így új helyet keresett magának. Az itt töltött évek alatt aztán többekkel jó kapcsolatot alakított ki, még a romániai vendégekkel is, akik szívesen választják hobbijuknak a makói horgászvizeket.

A pecázás nagy népszerűségnek örvend Makón - GALÉRIA

A horgászat szerelmesei három helyszínre látogathatnak el a Kapitálison kívül: a Téglagyári-tóra, a Maros partra és annak árteréhez, ha kiönt a folyó, és a Fég korábbi tavára, ami magántulajdonban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2014-ben találkozhat az M43-as a román párjával

Heteken belül kiderül, melyik kivitelező nyeri el az M43-as Makó és az országhatár közötti szakaszának építését. Tovább olvasom