Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

A salsával kinyílik a világ

Makón már két éve van lehetőség a népszerű latin tánc elsajátítására, a salsára. A résztvevők arcán lévő mosoly tükrözi, hogy itt mindenki jól érzi magát. A RiZi salsások már többször is megmutatták tehetségüket a város lakossága előtt, sikerrel.
A két évvel ezelőtti indulás óta két csoport is táncol a RiZi salsával, akik már többször léptek fel városi rendezvényeken. A siker sosem maradt el, mindenki örömmel fogadta a latinos hangulatú előadásokat. Nemcsak a próbákon és a bemutatókon táncolnak, hanem a Salsa-bulikon is, ahol mindenkit összehoz a tánc nyelve. A remek hangulatú esteket többnyire itt, Makón vagy Szegeden tartják, amelyekre nemcsak a profi táncosok, hanem a kezdők is szívesen ellátogatnak, akik mindössze félév alatt elsajátítják az alaplépéseket.

Makón már két éve van lehetőség a népszerű latin tánc elsajátítására, a salsára.
Makón már két éve van lehetőség a népszerű latin tánc elsajátítására, a salsára.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A heti egy alkalmas próbák megkoronázzák a táncosok életét, hiszen ekkor szabadulnak fel igazán. Az oktatók úgy látják, az itt töltött néhány órára mindenki elfelejti a hétköznap gondjait, és csak a szórakozásra összpontosítanak. Vannak itt fiatalok, de akadnak idősek is, egyedülállók és párok úgyszintén – őket a tapasztalatok szerint még jobban összekovácsolja a közös hobbi. A latinos zene mindenkit magával ragad, olyannyira, hogy a csoportok tagjai akár még otthon is táncra perdülnek gyakorlás céljából.

Egy pszichológus szerint a táncban öt dolog van meg: a kocogás, kacagás, lazítás, érintés, segítés. Ezt a makói salsa-sok is így vélik, hiszen a mozgás mellett sok örömöt szerez nekik a tánc, sőt a kikapcsolódás mellett ismerkedni is lehet: nem egy ember találta már meg itt a párját. A hölgyek állítják: szeretik, ha egy férfi tud táncolni, mert ezzel könnyebben le lehet venni a lábukról. A férfiak pedig magabiztosabbá váltak a salsa által. Érdekes, hogy az erősebbik nem kitartóbb is: azok a hölgyek, akik nem túl magabiztosak a táncban, hamarabb kilépnek a csoportból, mint a férfiak. Nacsa Richárd, oktató hozzátette, az ide járó férfiak egyáltalán nem találják kellemetlennek a salsát, sőt egyszerűen kinyílt előttük a világ.

Olvasóink írták

  • 1. Francois 2013. március 19. 20:32
    „"A salsával kinyílik a világ" Ezt értem, és mivel záródik beeeeeeeeeee?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlólevél lett a közmunka

A nagyéri Fülöp János egy évig vett részt a Start-munkaprogramban, most a nagyéri savanyítóüzemben raktáros és csomagoló. Tovább olvasom