Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A Szabókert munkával kárpótolja a várost

Makó - Pályázati támogatásból hozza rendbe azt a focipályát az Erdei Ferenc téren a makói önkormányzat, amelyet a felújítással megbízott helyi vállalkozás tavaly szeptember végén tönkretett.
A cég kertészeti munkák elvégzésével kárpótolja a várost. Szakértői vélemény szerint a pálya közel 5 millió forintos értékcsökkenést szenvedett el, ezért a Szabókert Kft. ilyen értékben dolgozik, többek között a Petőfi parkban.

Az önkormányzati minisztérium már megítélt pályázati támogatásából fogja helyreállítani a makói önkormányzat azt a füves edzőpályát az Erdei Ferenc téri arénában, ami egy sikertelen felújítás miatt ment tönkre még tavaly. Szeptember végén nagy felzúdulást keltett a városban – mi is megírtuk –, hogy a kivitelező Szabókert Kft. úgy próbálta meg újra játékra alkalmassá tenni a pályát, hogy váratlanul, egyik napról a másikra 20 centi mélyen felszántotta, meglepve ezzel az ott focizni készülő gyerekeket. A területen ugyanis hiányosan nőtt a fű. Mint utóbb kiderült, ezen a szántás sem segített: a pályán megállt a víz, mert a behordott talaj nem volt megfelelő. A sporttelepen egyébként három pálya van, egy nagy, valamint két kisebb, inkább edzésre való, amelyeket összesen nyolc csapat használt.

A focipályán a tavaly szeptemberi szántás sem segített, még mindig nem jött rendbe. Fotó: Szabó Imre
A focipályán a tavaly szeptemberi szántás sem segített, még mindig nem jött rendbe.
Fotó: Szabó Imre

Az önkormányzat által felkért talajtani szakértő, Albert Imre véleménye szerint az edzőpálya a kivitelezési hiányosságok miatt 50 százalékos értékcsökkenést szenvedett el, így – tekintettel az eredeti szerződés 9,6 milliós vállalási díjára – a cég 4,8 milliós értékcsökkenést tartozik megfizetni. A kft. azonban ezt nem készpénzben, hanem különböző munkák elvégzésével fogja teljesíteni – így szól a megállapodás, amit a képviselő-testület is jóváhagyott. Így többek között rekonstruálni fogják a Petőfi parkban lévő halastavat, levegőztető szökőkutat építenek be, megjavítják az elektromos berendezéseket, és vízinövényeket telepítenek. Sőt, 30 hónapon át üzemeltetni is fogják a tavat. Az ügy így tehát megoldódni látszik – a pálya helyreállítása egyébként szeptemberre várható.

Olvasóink írták

 • 4. janoka 2009. július 12. 21:41
  „Az alma nem esett messze a fától!”
 • 3. lacipapa68 2009. június 29. 14:32
  „Miért nem hagyják úgy az edzőpályát?Ha a focisták ezen a pályán is megtanulnak passzolni,akkor jövőre bajnokságot nyernek...”
 • 2. bo 2009. június 27. 19:25
  „Az lehet, hogy ők dolgoznak, de kitől kell venni az alapanyagot?”
 • 1. napiszar 2009. június 27. 16:30
  „Szabó Pista csak sokat tudhat a kedves elvtársakról ha ilyen kedvező döntés született részére,egyébként a felszántott részt be lehetett volna vetni vöröshagymával már lehetne szedni!:):):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói lett Kovacsics Imre hetedik fürdője

Makó - Veszteséges önkormányzati fürdőket alakított nyereséges intézményekké Kovacsics Imre, aki… Tovább olvasom