Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 7°C | 15°C Még több cikk.

A távközlési társaság óvatosságra inti a címzetteket - Újra hamis számlalevéllel támadnak a csalók

Valódinak látszó fizetési felszólítást kapott az egyik távközlési cégtől a makói Karácsonyi György, pedig nem is ügyfelük. A társaság nevében csalók próbálkoznak - a cég körültekintést kér.
– Ha valaki ilyen e-mailt kap, véletlen se kattintson a linkre, hanem azonnal törölje!
– ezt a tanácsot fogalmazta meg a lapunk által alapított, jelenleg 8326 tagot számláló Facebook-csoport, a Makón élek bejegyzésében Karácsonyi György. Méghozzá egy első pillantásra a valódihoz hasonló számlalevél kapcsán, amely szerint 1315 forintos hátraléka van a Telekomnál, és ezt egy, a levélben található linkre kattintva nyomban rendezheti is. Ha Györgynek nem szúrt volna szemet a levél tört magyarsággal megfogalmazott nyelvezete, illetve az, hogy már a postafiókja is a kéretlen levelek, azaz a spam mappájába sorolta, akkor sem fizetett volna – a társasággal ugyanis nincs semmilyen szerződése.
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

A hasonló átverési kísérletek az utóbbi hónapokban ismét megszaporodtak. A Magyar Telekom ezzel kapcsolatos tájékoztatójában azt írja, a rendelkezésre álló információk alapján ez kevés ügyfelet érint. Azok között, akik ilyen levelet kaptak, vannak Telekom-ügyfelek, de más szolgáltatók ügyfelei is kaphattak ilyen e-mailt a Telekom nevében. A Telekom az észlelést követően intézkedik azoknak az IP-címek letiltásáról, amelyekről a hamis számlalevelek érkeznek, de mindig felbukkannak újak. Ezért kérik ügyfeleiket, hogy a hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezeljék. Hivatalos levél esetén a weboldalra mutató link például mindig tartalmazza a telekom.hu tartományt. Ha a kapott levélnél ez nem így van, akkor a linket nem szabad megnyitni. Óvatosságra int emellett a magyartalan megfogalmazás, a nyelvtani hibák, az idegen vagy szokatlan tartalom is – írják közleményükben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövegy a nyugalom szigete volt: a lélekszám maradt, mégis gyarapodott a legkisebb falu

Mind a 24 közfoglalkoztatott kapott lehetőséget a munkára, megajándékozták az időseket, a kisgyermekes családokat, és fontos beruházásokra nyertek pénzt - ez a 2017-es esztendő mérlege a megye legkisebb falujában, Kövegyen. Tovább olvasom