Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A tudást ismerték el a városnapon

Makó új díszpolgára Keczer Tamás, Makó Városért díjat kapott Karsai Ildikó és Tatár István. A tegnapi városnapon Makó jövőjéről szóltak az előadások, és kiderült: idén is megmarad posztján Kaszab András, a város diákpolgármestere.
Karsai Ildikó férje és a makói polgármester társaságában a díjátadó ünnepségen. Fotó: Illyés Szabolcs
A városi, a nemzeti és az uniós zászló felvonásával kezdődött tegnap délután Makó város napja, és az ezzel egybekötött, négy napon át tartó ünnepségsorozat. Tegnap tartották meg a város ünnepi testületi ülését is. Buzás Péter polgármester arról szólt, hogy Makó igazi fejlődése a XIX. század végén kezdődött, amikor az Osztrák–Magyar Monarchiában jövedelmező piacot nyert a makói hagyma. A város vezetője ezzel párhuzamba állította a 2007-től 2013-ig tartó uniós költségvetési időszakot, ami szerinte legalább ekkora sanszot jelent a város számára.

Ünnepélyes zászlófelvonás Makón, a város napján. Fotó: Illyés Szabolcs
A város rendezési tervéről Takács Máté építész tartott prezentációt. Kiderült, lehetőség nyílik egy ökotó kialakítására és a Maros-parti turisztikai fejlesztések is helyet kaptak a tervpapíron. Ruszinkó Ádám turisztikai szakértő arról beszélt, hogy a kormányzat támogatni fogja a városba irányuló egészség- és örökségturizmust, és bemutatta a fürdő vezetőjével közösen kidolgozott gyógyászati protokollt is, ami Nyugat-Európában, a Maros gyógyiszapjához hasonló lehetőségekkel megáldott városokban tízezreket vonz.

A makói városnapi ünnepi testületi ülés hagyományaihoz híven átadták a legfontosabb városi kitüntetéseket is. 2006-ban Makó díszpolgári címét Keczer Tamás oktatási szakembernek ítélte oda a képviselő-testület. A pedagógus Makón tanárként, önkormányzati szakértőként, majd minisztériumi vezetőként is a város ügyét szolgálta. Makó Városért díjban részesült Karsai Ildikó grafikusművész és Tatár István nyugdíjas pedagógus is. Az ülés zárásaképp a diákönkormányzat képviselői átvehették „mandátumukat", és bejelentették: a szavazás eredményeként idén is a tavaly megválasztott Kaszab András marad a diákpolgármester.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városnap és majális Makón

Mától hétfőig tartó rendezvénysorozattal ünnepli a város napját és a majálist Makó. Tovább olvasom