Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A tűzoltók is hozzájárultak a Operettfesztivál sikeréhez

Makó - Mind a három előadáson megtelt a Hagymaház szabadtéri színpada, sikerrel zárt a VII. Makói Operettfesztivál. A szabin nők elrablását és az Osztrigás Micit a bemutató után másodszor a makói közönség láthatta.
A szervező annak is örült, hogy a fesztivál sikeréhez nagyon sokan hozzájárultak: többek között a tűzoltók és a szúnyogpermetezők is.

Pedig az elmúlt hét évben még nem fordult elő az, hogy esőnapon kell előadást tartaniuk – most megtörtént ez is. Szerdán A nagymama előadására mindent előkészítettek, amikor elkezdett ömleni az eső. De így is eljöttek vagy ötszázan, abban bízva, hogy el lehet kezdeni az előadást. A közönség a kávézóban beszélgetett türelmesen, végignézte a kiállítást, míg este fél kilenckor be nem jelentették a szervezők, hogy nincs értelme tovább várni. Bálint Márta, a Közművelődési Kht. igazgatója azt mondta, a társulat tagjait is meghatotta az az úr, aki azt mondta a feleségének, mégsem jöttek hiába, mert ettek fagyit, ittak kávét, és majdnem egy órát beszélgettek szép nyugodtan, csöndben, ilyesmiben otthon az utóbbi időben nem volt részük. Másnap, a verőfényes „esőnapon" aztán megint eljöttek, ezúttal sem hiába.

A harmadik előadás, az Osztrigás Mici is elnyerte a makói közönség tetszését – az operettet ezután másutt is előadják. Fotó: Segesvári Csaba
A harmadik előadás, az Osztrigás Mici is elnyerte a makói közönség tetszését – az operettet ezután másutt is előadják. Fotó: Segesvári Csaba

Ezzel együtt téved, aki azt gondolja, hogy a fesztivál a nyugdíjasok bulija volt. A szervezők – és a jelenlévő újságírók – becslése szerint a közönség mintegy negyven százaléka harminc év alatti volt. Mind a három alkalommal megtelt a közel 3000 fős nézőtér. Nemcsak a nézők voltak lelkesek, a művészek is. – A makói közönségnek már híre van színházi körökben, sajátos hangsúllyal mondja, aki a Hagymaházba jön, hogy Makóra megyek. Ennek is köszönhető, hogy a három darabból kettőt, A szabin nők elrablását és az Osztrigás Micit a bemutató után másodszor a makói közönség láthatta, ezt a két előadást később is fogják játszani, országszerte – mondta Bálint Márta. Megköszönte mindenkinek, aki segített sikeressé tenni a rendezvényt. Így köszönet jár a városi tűzoltóknak, akik szerda este egy telefonra azonnal jöttek vizet szivattyúzni, és jó volt az is, hogy mindhárom előadás előtt – külön kérés nélkül – elrepült a szúnyogpermetező gép a város fölött.

A záróelőadást szombaton este tartották, az Osztrigás Mici című darabot Bor József rendezte, Szacsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Jankovits József, Sajgál Erika, Márton András, Somfai Éva, Győri Péter, Ambruzs Klaudia, Madár Tamás, Nagy Gábor, Rátonyi Hajni, Benkő Péter, Rák Kati, Beszterczey Attila, Darvasi Cecília és Tébi Márta szerepel benne.

Olvasóink írták

 • 13. 40-es 2008. június 26. 13:14
  „greencat, tini Hát nem egészen a Kordáékra, és Balázs Palikára gondoltam, hanem Ákos, és más rock-illetve pop előadókra. Igaz Ők már a 90-es évek eleje. Egyébként a hangsúly az élőzenén lett volna. A play black zenékből már elegem van. Bocs ha félreérthető voltam. Amúgy a Republikból már tényleg elég volt. Szerintem van más zenekar is!!!”
 • 12. EGY FIATAL ANYUKA 2008. június 25. 22:58
  „ÉN EGY 27 ÉVES NŐ VAGYOK ÉS HIANZK A FIATALAS RENDEZVINEK A FÉRIEMEL SZEGEDEN MEGYUNK BULIZNI MINK ÉS VOLTUNK A SZABAT TÉRI MUZIKARA NAGYON JÓ VOLT DE SOK FIATAL VAN MAKÓN AKIK TUDNAK BULIZNI ÉS NEM VERNEK SZÉT SEMIT JÓ LENE HA RAIÚ ÉS GONDOLKODNI MEART NEKEM ÉS VAN KETÖ GYEREKEM”
 • 11. greencat 2008. június 24. 15:49
  „Szintén szeretném, ha szabadtéri koncerten láthatnám, hallhatnám az elektronikus zene kitűnő képviselőit, mint pl. Bigiboy, Fad´I, aki most nagyon tör előre:) és nagyon tetszik a munkája:) Sterbyt, Dj.Dry, vagy akár a 88-ból Dj.p_e_t-t, mert ez a műfaj is hiányzik a város életéből!! Még mielőtt bárki azt mondaná, hogy ott a disco, annak azt mondom, hogy az nem szabadtéri:)
  Amit még nagyon hiányolok a város életéből, az egy Nemzetközi Táncverseny megrendezése!!!! Itt áll a Sportcsarnok szinte egész nyáron kihasználatlanul, és jó drágán!!!! és rengeteg jól táncoló fiatal is van a városban meg vidéken is és természetesen határainkon túl is és nem képesek ezt kihasználni a szervezők!!!!!
  Még akár egy Aerobik versenyt is szervezhetnének, annyi lehetőség lenne ami megmozgatná egy kicsit a fiatalokat, hogy tényleg egy jobb programért ne kelljen már átmenni Szegedre!!! De vajon olvassa ezt valaki??:)”
 • 10. greencat 2008. június 24. 15:22
  „40-es! Majd addig-addig emlegetjük itt, hogy milyen koncert kellene, hogy még a végén a nyakunkra sózzák Kordáékat, Balázs Palikát, Aradszkyt, meg a stb... a 80-s évek zenéit nem csak Tőlük kellene hallgatnunk!:) A másik probléma meg az hogy más együttesek vagy énekesek sokkal több pénzért jönnének el, azért hívnak a szervezők "olcsóbb" előadókat!:) 2-3 éve Republik mentes Makó:) ennek Én is örülök:)
  Nagyon szeretném ha itt lenne a NOX, Ákos, Zséda, Szekeres Adrienn, Dobrády Ákost is szeretem.
  A Magdit, Ibolyát, Charliet ha meghallom kiráz a hideg Tőlük. Ők nem kellenek.”
 • 9. Tini 2008. június 24. 12:08
  „Greencat és 40-es!
  Teljesen igazatok van!
  Amúgy, hogy nincs Rock.Feszt, legalább megszabadultunk a Republictól!

  Jöhet bármilyen zene élőben.
  Én szívesen látnék a rock mellett jó kis jazz-funky csapatot is.
  De ez csak az én ízlésem. Sok nap van az évben, sok jó koncertet lehetne csinálni kis pénzből is.”
 • 8. greencat 2008. június 24. 10:57
  „Na, a Hagymaház színpadán biztos nem lesz rock buli:) mert attól félnek a szervezők, hogy a fiatalok majd nagyon tombolnak, és szétvernek mindent, meg az ott lakók sem fognak bele egyezni ez tuti!:)
  De mint már egyszer említettem, ott a Maros part kihasználatlanul, ott igazán lehetne jó kis koncerteket adni.
  És nem csak a rockra gondolok, mert ez nem az Én stílusom, de egy jó kis elektronikus muzsikára vevő lennék!:)”
 • 7. venyige 2008. június 24. 00:00
  „ez tényleg annyira kaki.................... jó , persze kell az operett feszt, meg minden, de akkor legalább ne azt halljuk, hogy minden osztály ignyét ki elégítik a városban, mert nem így van.. bár ez nem az első nagyotmondás a fehér házból.”
 • 6. 4 2008. június 23. 22:23
  „Igen REPUBLIK mentes lesz, de ott lesz mindenki kedvence, a makói szuper mega, minden rendezvényen bevethető LUJGI!!”
 • 5. HURRÁ 2008. június 23. 16:36
  „Jó volna tényleg valamit szervezni a fiataloknak is de remélem kedves Mártika ha lesz akkor az REPUBLIK mentes lesz!!!!!!”
 • 4. 40-es 2008. június 23. 16:32
  „Nagyon örülök az Operettfesztivál sikerének, de én úgy emlékszem szó volt arról is, hogy annak, aki ezt a műfajt nem igazán szereti is lesz alkalma másféle zenére. (A megszűnt Rokfesztiválra gondolok!) Jó lenne a 80-as évek zenéjét is sűrűbben hallani élőben, nagykoncerten pl. a Hagymaház szabadtéri színpadán. Biztosan lenne rá igény! Baráti körömben sokat beszélünk erről, hogy nekünk nem szerveznek programokat, csak a nyugdíjasoknak. Így kénytelenek vagyunk távol maradni a Hagymaháztól, vagy elmenni más városba az jó rock koncertért. Érdemes lenne megfontolni, legalább 1 évben egy koncert jó volna.”
 • 3. Tini 2008. június 23. 15:23
  „És a fiataloknak mikor rendeznek bulit???!!!
  HAHÓ BÁLINT MÁRTA!!! MI IS ITT VAGYUNK ÁM! NEM BAJ???”
 • 2. F.Z. 2008. június 23. 14:57
  „Éppen szemtanuja voltam az egyik előadás kezdeténem, mikor is egy korban előrehaladott hölgy a kezében lévő kicsit elhasználódott fagyistölcsért éppen a virágok közé repítette, ahelyet, hogy a tőle 10 lépésre lévő szeméttárolóba kísérte volna. De a vele beszélgető éltes emberek sem szoltak neki, hogy ez itt nem illik.Nos ilyen emberek is megtisztelték a fesztivált.”
 • 1. greencat 2008. június 23. 01:59
  „Ja akkor azért van nálunk ennyi szúnyog mert ott írtottak! Csodálkoztam is hogy miért nem jön tovább a repülő a szokott útján:) hát azért mert a sok vegyszert a színházra szórták:)
  "Ezzel együtt téved, aki azt gondolja, hogy a fesztivál a nyugdíjasok bulija volt. A szervezők - és a jelenlévő újságírók - becslése szerint a közönség mintegy negyven százaléka harminc év alatti volt." Ezt most megnyugtatásul írta a cikk író? Látom olvasnak Fórumot:) De nem kell a púder, mindenki tudja, a fiatalok körében igen elenyésző a látogatottság!

  "Bálint Márta, a Közművelődési Kht. igazgatója azt mondta, a társulat tagjait is meghatotta az az úr, aki azt mondta a feleségének, mégsem jöttek hiába, mert ettek fagyit, ittak kávét, és majdnem egy órát beszélgettek szép nyugodtan, csöndben, ilyesmiben otthon az utóbbi időben nem volt részük. Másnap, a verőfényes ,,esőnapon" aztán megint eljöttek, ezúttal sem hiába." Ezt azért másképp kellett volna megfogalmazni, mert nem hiszem, hogy otthon nem tudnak egy jót kávézni meg beszélgetni:) Jó, a fagyit biztos nem készítik otthon, de hogy ne tudjanak otthon beszélgetni azt azért már nem hiszem!:) Itt szerintem az a lényeg, hogy nem kellett otthon ülniük a négy fal közt, hanem kimozdultak egy kicsit, emberek között voltak, vagy épp sétáltak egy nagyot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A románok is drukkolnak a magyar M43-asnak

Makó - Vagy 2012-ben, vagy 2014-ben találkozik a magyar M43-as a romániai párjával a határon –… Tovább olvasom