Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

A vállalkozókat segíti

Kristóf Gabriella személyében új vezetője van a Makó és Térsége Fejlesztési Kht.-nak. A fiatal szakember szeretné új alapokra helyezni a társaság és a kistérség, illetve az érintett önkormányzatok kapcsolatát, emellett javítani szeretné a vállalkozási övezet menedzselését, az önkormányzatok közös tulajdonában lévő társaság kapcsolatát a helyi cégekkel és a civil szférával.
Fotó: Szabó Imre
A makói születésű és jelenleg is – párjával és kislányával – Makón élő Kristóf Gabriella érdekes szakmai múlttal érkezett a térségfejlesztéssel foglalkozó társasághoz: a főiskolai diploma után többek között bankoknál és terület-, térség- és gazdaságfejlesztéssel, menedzseléssel foglalkozó cégeknél dolgozott, különböző vezető beosztásokban. Most a kistérségi önkormányzatok fejlesztési céljainak megvalósításával foglalkozó gazdasági társaságot irányítja. A kht. feladatai közé tartozik az 1998-ban alapított vállalkozási övezet menedzselése, az ipari parki inkubátorház, illetve az üzleti és szolgáltató központként működő Korona hasznosítása, de a hétfős közhasznú társaság irányítja a Tourinform-irodát is.

Kristóf Gabriella alig néhány hete vette át a cég vezetését, így egyelőre inkább terveiről, elképzeléseiről tudott lapunknak beszámolni. Hosszú távú együttműködést szeretne kialakítani a térség önkormányzataival, a helyi vállalkozásokkal és a civil szféra szereplőivel is. A tulajdonos önkormányzatokat és a hozzájuk forduló cégeket nemcsak pályázatírással, hanem forráskoordinációval is segítik. Emellett – bár úgy gondolja, a helyi vállalkozások támogatása, informálása a legfontosabb – az itteni befektetési lehetőségeket is szeretné népszerűsíteni – az új promóciós anyag már készülőben van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokoljárás egy csomó miatt

Egy makói asszony, akinek rosszindulatú daganat miatt kellett nemrégiben eltávolítani a mellét,… Tovább olvasom