Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A Wolf Kati-botrányba bukott bele a Hagymaház igazgatója

Makó - Nem maradt következmény nélkül a botrányos visszhangú újévi koncert: felmentették Gajda Ferencet, a makói Hagymaház novemberben kinevezett igazgatóját.
A makói újévi koncert nyomán kirobbant botrány miatt szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester felmentette a munkavégzés alól a közművelődési nkft., azaz a Hagymaház nemrégiben kinevezett igazgatóját, Gajda Ferencet. Megírtuk: az egyébként nagy sikerű hangversenyen, aminek Makón nagy hagyománya van, az eredetileg meghirdetett Wolf Kati helyett a Fool Moon énekegyüttes volt a sztárvendég a Magán Zeneiskola fúvószenekarának fellépését színesítve.

Beszámoltunk arról a vitáról is, ami a koncertet szervező Gajda Ferenc, illetve a művésznőt menedzselő Bognár Attila között bontakozott ki – előbbi állította, bár írásbeli szerződést nem kötöttek a fellépésre, telefonon ígéretet kaptak rá, utóbbi viszont ezt tagadta.

A művelődésszervező és szociológus diplomával is rendelkező, egyébként makói születésű Gajda Ferencet, aki korábban többek között a JATE Klub művészeti vezetője volt, más önkormányzati cégvezetőkkel együtt november 26-án nevezték ki a Hagymaház élére havi bruttó 350 ezer forintos tiszteletdíjjal, egy évre. Arról, hogy utódlásáról mikor és miként fognak gondoskodni, egyelőre nem kaptunk információt a városházáról.

Kerestük az érintettet is, ő azonban miután megerősítette felmentésének hírét,  azt mondta, azon túl, amit lapunknak korábban már elmondott az újévi koncert szervezésével kapcsolatban, nem kíván nyilatkozni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Románia idén hozzáfog a hídhoz

Idén el akarják kezdeni a romániai Nagycsanád és a magyarországi Magyarcsanád közötti híd építését a Maroson – jelentette be a Temes megye önkormányzatának elnöke. Tovább olvasom