Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A zene a közös múltunk, a közös jövőnk

Makó - Kiválóan szerepelt a nemrégiben Budapesten megrendezett nemzetközi Comenius pályázaton a Makói Általános Iskola Almási Tagintézménye. A zene közös múltunk, közös jövőnk című pályázattal az almásisok elsöprő győzelmet arattak.
Az Almási utcai tagintézmény négy éve csatlakozott a Comenius nemzetközi pályázathoz, amely egy kétéves projektsorozatot foglalt magába. A makóiak hat külföldi iskolával, lengyelekkel, olaszokkal és írekkel dolgoztak közösen. Az októberben megrendezett budapesti találkozón a magyarok projektkoordinátorként számoltak be az elmúlt két évről.

Kiválóan szerepelt a nemrégiben Budapesten megrendezett nemzetközi Comenius pályázaton a Makói Általános Iskola Almási Tagintézménye.
Kiválóan szerepelt a nemrégiben Budapesten megrendezett nemzetközi Comenius pályázaton a Makói Általános Iskola Almási Tagintézménye.

A feladat középpontjában a népdalok álltak, a makóiak az Érik a szőlőt dolgozták fel. Készítettek illusztrációt, gyurma-animációt, paródiát, tánckoreográfiát, ritmikus játékokat, képes szótárat. - Az elmúlt két évben lehetőségünk volt az Információs Kommunikációs Technikák használatával a partnerintézmények diákjaival videokonferenciás órákat tartani, ezáltal a tanulóink fejlesztették idegennyelv-tudásukat és új barátságokat is kialakítottak - fogalmazott az iskola angoltanára, Viasz-Kádi Edit.

A kétnapos versenyen a tizenhárom főből álló csapat prezentációt, videókat mutatott be. A gyerekek a technikai felkészülésen túl egy Cometec nevű plüss kabalafigurát is terveztek, melynek kulcstartóváltozatát több hétig készítették. Ezeket az általuk feltett kvíz kérdések válaszadóinak adták, és mint mondják nagy sikert arattak.

A diákok egy Cometec nevű plüss kabalafigurát is terveztek, melynek kulcstartóváltozatát több hétig készítették.
A diákok egy Cometec nevű plüss kabalafigurát is terveztek, melynek kulcstartóváltozatát több hétig készítették.

A sikerhez bizonyára kabalafigurájuk is hozzájárult, hiszen első helyezésükkel elnyerték a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt Díjat. A dicsőség mellett a gyerekek örömére egy egész napot töltöttek el a fővárosi Eleven Parkban, ahol a legmodernebb játékokat próbálták ki. A továbbiakban az Almási az európai díjra pályázik, amelynek már komoly tétje van: ha bekerülnek az első két legjobba, külföldi utazást nyerhetnek.

Olvasóink írták

 • 3. Qllancs 2012. november 08. 15:32
  „Szép volt GYEREKEK !
  MINDENKINEK GRATULÁLOK !!!!!
  Ilyenkor dícsérik a pedagógust, máskor meg le...ják. Nem napi 6 órában készítették fel a gyerekeket erre a pályázatra ! Rengeteg munka van benne. Diák ...tanár ...néha szülő ....DE MEGÉRTE !
  GRATULÁLOK !!!!!!!”
 • 2. SpákHédi 2012. november 08. 14:17
  „Gratulálok a gyerekeknek és a felkészítő tanároknak egyaránt!”
 • 1. szentmiki 2012. november 08. 09:15
  „Gratulálok Nektek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pulitzerre emlékeznek

A makói születésű sajtócézárra, Pulitzer Józsefre emlékezik ma halálának 101. évfordulója alkalmából szülővárosa. Tovább olvasom