Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Abonyi Henrik nem pályázik újból a JAG igazgatói posztjára

Nem indul a megismételt eljárásban a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjáért Abonyi Henrik kiskunmajsai Fidesz–KDNP-s alpolgármester. A politikus az első kiírásra beadta pályázatát, akkor az iskola közösségei egyöntetűen a jelenlegi, 17 éve hivatalban lévő Rója Istvánt támogatták.
„Megnyugtatom: most nem adtam be pályázatot" – válaszolta tegnap az újságírói kérdésre Abonyi Henrik, Kiskunmajsa Fidesz–KDNP-s alpolgármestere. Az irónia valószínűleg annak a felfokozott kíváncsiságnak szólt, amely a Bács-Kiskun megyében ismert politikus fellépését övezte eddig Makó-szerte. Róla ugyanis korábban annak kapcsán írtak az újságok, hogy internetes közösségi oldalán nem szalonképes megjegyzések szerepeltek diákokkal kapcsolatban. Ő azt mondta, ezeket a bejegyzéseket nem ő írta, feljelentést tett a rendőrségen az oldal feltörése miatt. Indulásának hírére sokan eldöntöttnek vélték, hogy ő lesz a befutó, hiszen kormánypárti, és mi másért jelentkezne ide olyan messziről, ha nem lenne biztos a dolgában.

Még a hivatalos határidő lejárta, február 24-e előtt adta be pályázatát a makói intézmény élére, amikor a Csongrád Megyei Önkormányzattól a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központhoz került összes középiskola élére egy időben kerestek vezetőket. A 9 helyre 13-an pályáztak akkor, de egy nappal azelőtt, hogy az eredményt ki kellett volna hirdetni, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eredménytelennek nyilvánította a pályáztatást. A törvény szerint szakértőkből álló bizottság javaslata nyomán a nemzetierőforrás-miniszter választ a pályázók közül, de előtte megkérdezik az iskola közösségeit is. Az első körben a makói gimnáziumban az alkalmazotti értekezleten 100 százalék szavazott Rója Istvánra, az eddigi, 17 éve hivatalban lévő vezetőre, akit eddig a szocialista többségű város- és megyevezetés, majd a jobboldali irányítású megyei közgyűlés is támogatott.

A pályáztatási eljárás újra kezdődött, a jelentkezési határidő május 18-án, pénteken járt le. Korábban szerettük volna megtudni Abonyi Henriktől, hogyan képzeli el a makói munkát, ide költözik-e, de akkor azt felelte, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Később arra voltunk kíváncsiak, újból pályázik-e, de ezt a kérdést akkor nem tartotta aktuálisnak. Most, miután közölte, hogy nem pályázott újból, azt mondta, döntésének indokát nem szeretné megosztani a nyilvánossággal. Rója István viszont ismét pályázott – bár néhány kollégáját tegnap azzal sokkolta, hogy érdeklődésükre komoly arccal visszakérdezett: hű, tényleg, ugye még nem járt le a határidő?

Hétfőig az ő egyetlen pályázatáról tudott a tantestület – bár ha valaki pénteken postára adta jelentkezését, még az is versenyben van.

Olvasóink írták

 • 10. Francois 2012. május 24. 09:51
  „9. scott1 2012.05.24. 07:07
  No noooo , löhetett volna igazgató, ha makulátlan a múltja! Mellékesen mindenki tényként kezelte hogy az lesz..... valamit benéztél, én nem kezdtelek ki téged! Sorry!”
 • 9. scott1 2012. május 24. 07:07
  „Nekem ne ajánlgasd azt, hogy miért nem indul, mivel 2 hónapja már megírtam, hogy ezért is nem lesz igazgató Makón... Nem emlékszel? Ezért kezdtetek ki... akkor, amikor te még tüntetést szerveztél, mert tényként kezelted a kinevezését!”
 • 8. Francois 2012. május 23. 19:07
  „6. scott1 2012.05.23. 13:21
  Moderálták! Én tudom mért nem indul! :P :D Olvasd a régebbi blikket, ott a válasz!”
 • 7. Francois 2012. május 23. 18:31
  „6. scott1 2012.05.23. 13:21
  Azt meg végképp nem értem , mért kellene itt elnézést kérni?! :P :D Na de okosabb vagy bölcsebb vagy, nem vitatkozok veled! :P :D”
 • 6. scott1 2012. május 23. 13:21
  „Mit mondtál te meg Francois? Na ne fárassz...
  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/majsai_politikus_indul_a_makoi_iskolaigazgatoi_posztert/2269131/
  "59. Francois 2012.03.14. 19:15

  Hétfőn felkeresem Rója Pistát, és megkérdem mi a véleménye a szimpatizáns tüntetésről! Makóiak fogjunk össze, ne hagyjuk a várost holmi jött mentekre..... politikai pártra... bohócot már produkált a nép , itt a gyerekek sorsáról van szó. Ne a politikát nézzük, hanem az embert, és hogy mi jó nekünk és gyermekeinknek. Ne hagyjuk a gimit elveszni. Rója már bizonyított. Bizonyított a másik is más városban , olvashatóan sok negatívummal, ugye senki nem ezt akarja?! Ha valami fejlemény van , értesítek itt mindenkit!"

  Bemásolhatom az összes cikk elérhetőségét ami a témával foglalkozott, aztán mindenki olvassa el ki miket is firkált itt eszetlenül, és ki maradt higgadt és írta le mi fog történni... nem is érdekelne az egész, ha nem te lettél volna az egyik, aki nekem esett, amikor leírtam azt, ami mos van!
  Az egészben a legszebb, hogy a 37. HSZ-ben megmondtam, hogy senki nem fog utólag elnézést kérni... de, hogy utólag 2 hónappal!!! te - aki konkrétan utcai tüntetéseket szervezett az ügyben - most azt mondod, hogy ezt te láttad előre, na az már a pofátlanság netovábbja...”
 • 5. Francois 2012. május 23. 09:47
  „Azért egy kis személyes rábeszélés is kellett hozzá! :D Mondtam én marad itt Rója Pista! No para........”
 • 4. valakiné 2012. május 22. 16:03
  „Végre! Megmaradt valami ami még jól müködik. Reméljük a Bartók suli is megússza.”
 • 3. Lokálpatrióta 2012. május 22. 14:24
  „Végre! Az elsö fideszes a fülkeforradalom óta aki belátta, hogy csak azért mert párttag nem alkalmas bármilyen pozíció betötésére. Rója Pista pedig messze a legalkalmasabb ember az igazgatói posztra! Remélem a pályázatát elfogadják, és marad továbbra is igazgató...”
 • 2. adam1995 2012. május 22. 12:57
  „Nagyon helyes, sem a giminek sem a városnak nincs szüksége ilyen emberekre, maradjon ott ahol van. Reméljük Rója István pályázatát elfogadják, s marad a jól megérdemelt helyén. Éljen a JAG! Éljen Rója István!”
 • 1. csmano 2012. május 22. 12:09
  „A lehető legjobb döntés hozta, csak becsülni tudom érte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XII. Sweet Freedom: Metálvilla a Harley Davidsonon - galériával

Decibelverseny, sztriptíz, rockkoncertek és gumiégetés is volt a hétvégi makói motorostalálkozón - még Izlandról is érkeztek. Tovább olvasom