Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Alacsony részvétel mellett választott Pitvaros

Pitvaros - Radó Tibor polgármester majdnem teljesen új képviselő-testülettel folytathatja a munkát Pitvaroson a vasárnapi időközi választás után. A pitvarosiak 17 százaléka szavazott.
Alacsony részvételi arány jellemezte a pitvarosi időközi polgármester- és önkormányzati képviselő-választást: délután fél hatig az 1241 választópolgárból mindössze 201 voksolt. Este hétig 217-en mentek el, ez 17,5 százalék. 2010-ben 58 százalék szavazott.

Ez nyilván most azért alakult így, mert már a jelöltállításkor eldőlt, nem lesz nagy verseny. Ahhoz képest, hogy februárban a képviselő-testület többsége és a polgármester közötti konfliktus radikális döntéssel, a testület föloszlatásával zárult, a csata nem folytatódott a kampányban. A polgármesteri posztért egyedül Radó Tibor indult újból, az eddigi, hatfős grémiumból pedig Bertáné Kecskeméti Katalin, Csábi Jánosné, Dénes László, Harcsás Ferenc és Léka János elhatározta, nem folytatja a politizálást.

Radó Tibor természetesen győzött, 184 szavazatot kapott.
Heten indultak a képviselői helyekért, és végül Anderkó Attila (165 vokssal), az eddigi alpolgármester, valamint Forróné Beleznai Mária (90), Makó Lóránt (91), Makó Sándor (94), Tószegi Gyula (165) és Vass Roland (52) jutott mandátumhoz. Trájer Csabának (51) ez nem sikerült – tájékoztatta lapunkat a választási bizottság vasárnap este 9-kor.
- Sok egyeztetéssel, értekezlettel járó munkára számítok, hiszen a

képviselők közül csak Anderkó Attilának és Tószegi Gyulának van korábbról tapasztalata. A többiek viszont új ötleteket hozhatnak – mondta lapunknak Radó Tibor polgármester a választás után.

Olvasóink írták

  • 1. fukusima 2013. május 15. 19:35
    „Elég későn tették fel ezt a cikket.
    Az eredmény a várt lett,a részvétel várható volt.Mindent elmond erről az egész történetről.Szélvihar egy kémcsőben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNKSE: 17 góllal vágtak vissza a Szarvasnak

Főlényes győzelemmel bosszulta meg ősszel elszenvedett egy gólos szarvasi vereségét a Marosmenti… Tovább olvasom