Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Aláírást gyűjtenek a polgármester ellen

Ambrózfalva - Aláírásgyűjtést kezdeményeztek Ambrózfalván a polgármesterrel és a testülettel elégedetlen helyiek. Az ívet a legközelebbi nyílt ülésen adják át. A polgármester szerint személyes érdekek állnak az akció mögött, és ő csak azzal hibázott, hogy félig lebontatott egy ferde kéményt.
Mitykó Mátyás Márton 2010-ben a több cikluson át újraválasztott Tuska Györgyöt győzte le a polgármesteri székért folyó küzdelemben: ő 142 voksot kapott, Tuska 93-at. A választók 57 százaléka nyilvánított véleményt a közel 500 lelkes településen. A polgármestert és a testületet lemondásra felszólító petíció és az aláírásgyűjtés kezdeményezője, Abonyi Imre bevallja, ő is Mitykóra szavazott. A kéményseprőként dolgozó ambrózfalvi polgár azt mondja, annak idején változásra számított, de az új polgármester munkája nyomán inkább romlott, mint javult az élet Ambrózfalván, bezárt az időseket ellátó intézmény és majdnem az iskola is. A környékbeli települések helyett pedig Csanádpalotához húz az önkormányzat, ami Abonyi és az aláírók szerint szintén ésszerűtlen. Amikor a szülők úgy döntöttek, hogy társadalmi munkában kifestik az iskola és az óvoda egy-egy helyiségét, a község vezetője nem támogatta a kezdeményezést, sőt az egyik óvónőt felelősségre vonta. A szlovák kisebbségi önkormányzat elnöke, Kis Györgyné azt mondja, nekik az esett rosszul, hogy a szlovák napra nem ment el a polgármester, pedig hagyomány, hogy ezt a rendezvényt a községvezető nyitja meg. A nemzetiségi lapban a polgármester azt nyilatkozta, nem kapott meghívót a programra, de ez Kisné szerint azért furcsa, mert ő a képviselő-testület nyilvános ülésén személyesen mindenkit meghívott.

– Nem akarok örökké polgármester lenni, de a ciklusomat szeretném kitölteni – mondta lapunknak Mitykó Mátyás Márton, aki hallott az aláírásgyűjtésről. – Én azon vagyok, hogy az önkormányzat ésszerűbben működjön, mint korábban, és arra költsünk, amire tényleg szükséges. Az idősek klubjába hárman jártak, ezért léptünk, ez elbocsátással járt. Tudom, hogy ezzel én személyes érdekeket sértek, de vannak fontosabb, közösségi érdekek. Azt pedig szülők mondták, hogy csináljak valamit, mert Abonyi úr benn van az óvodában, az óvónőkkel körülülik az asztalt, beszélnek valamit, a gyerekeknél meg nincs senki. Tényleg telefonáltam, és érdeklődtem, de nem fenyegettem senkit. Ez a gyűjtés akkor indult el, amikor vásárhelyi mintára felvetettem, hogy vezessük be a telekadót, de tartom, hogy nem hibáztam. Legfeljebb akkor, amikor az orvosi rendelőhöz tartozó lakás kéményéből lebonttattam néhány sor téglát, és kiderült, az már nem az önkormányzat épületrésze. De az a kémény olyan ferde volt, hogy a pisai torony jelenthetett volna neki! Ez balesetveszély. Én is hallottam már kritikát Abonyi úr kéményseprő munkájára.

Eddig 120 aláírás gyűlt össze, a kezdeményező azt tervezi, a legközelebbi nyílt képviselő-testületi ülésen fogja átadni a petíciót.

Olvasóink írták

 • 10. csintalanka 2012. augusztus 30. 18:23
  „Kedves pog. Ezek szerint te városi vagy, hogy ez a kívánságod. De belegondoltál, hogy ha bezárják a polgármesteri hivatalokat, akkor ti városiak még nehezebben tudnátok intézni a dolgaitokat, mert a falusiak mind mennének a városba a hivatalokba. Még nagyobb lenne a káosz, mint amilyen.
  Kedves kiskukac15! Valószínű, hogy te valamiről nagyon félre vagy tájékoztatva az ambrózi polgármesterről, mert a faluban csak a rombolás, a bezárás van amióta Mátyás a polgármester. Nem tudom van-e fogalmad róla, hogy az idén április 17-18-n megkapta a meghívót a jótékonysági estre, amire a gyerekeink, a pedagógusok és a szülők igen sokat készültek, és másnap odarendelte a közmunkásokat, hogy a faluházban, ahol minden esemény zajlik a faluban, és lebontatta a régi postát. A gyerekekkel karöltve ott próbáltak a pedagógusok a koszban, a porban. Mátyás azt ígérte, hogy mire 21-én kezdődik a jótékonysági est, minden rendben lesz, még az ablakok is ki lesznek cserélve. Na ebből semmi nem lett, sőt még takarítani is a szülőknek kellett a koszt. Ja, és a pláne az egészben, hogy meg sem jelent az esten, sőt egyetlen falu rendezvényen sem jelenik meg a polgármester. Nem polgármesterhez méltó amit csinál. Egy kémény lebontásáért nem haragszik meg egy egész falu a polgármesterére.”
 • 9. farkas000 2012. augusztus 23. 18:31
  „A mondandom úgyis érdekes lesz. Sok mindent nem tudtok Mátyás ról .Sok piszkoságot csinált kopáncson -meg Kövegyen amit nem tud a lakoság .Miért nem ment el kövegyre mikórt meg hivták .Mást küldött el maga helyet .KÖVEGYEN is dolgozott pár hónapot .Miért menekült el .”
 • 8. farkas000 2012. augusztus 23. 18:21
  „gfff”
 • 7. olvasóvirág 2012. augusztus 23. 10:39
  „farkas000! A mondandód úgy volna érdekes, ha publikációt kapna. Abonyi úr teljes neve a cikkben olvasható, elég, ha a borítékra a település nevét írod (Ambrózfalva) a póstások ismerik, megkapja. Vagy javaslom a telefonkönyvet, tudakozót, tudomásom szerint van vonalas telefonja.”
 • 6. farkas000 2012. augusztus 22. 20:53
  „Szeretnék Abonyi úrnak valamit mondani Mitykó úrról. Nagykopáncson együtt dolgoztam vele és lenne mit takargatnia. Valaki segítsen megtalálni Abonyival a kapcsolatot, tudnék mondani neki egy-két dolgot.”
 • 5. olvasóvirág 2012. augusztus 22. 07:51
  „Bocs, nem a gázvezeték, hanem a csatorna menne a kövesút helyén, közepén.”
 • 4. olvasóvirág 2012. augusztus 21. 08:30
  „kiskukac! látszik, hogy nem a településen élsz, de nem is ebben az országban! Ingyen csatornázás? A pályázat csak ezután készült volna. A megvalósításhoz önerő is kell, az is pályázatból! Ezzel csak az a baj, hogy nem biztos a nyerés. Ha a kövesutat is felverik, akkor meg már az sem lesz a faluban. (a kövesút közepén menne a gázvezeték!) Melyik az a vállalkozó aki ingyen végzi a munkát, vagy esetleges nyerő pályázati pénzből?”
 • 3. kiskukac15 2012. augusztus 19. 22:38
  „Abonyi úr mielőtt aláírásokat gyűjt a képviselő testület néhány tagjával karöltve talán meg kellene nézni hogy Ő mit tett le az asztalra ezért a kis településért.A helyi italboltban egy ingyen sörért bárki aláírja az ívet a jelenlegi polgármester ellen.Nem vagyok ugyan helyi lakos de az biztosan tudom állítani hogy lassan de biztosan szépül a falu, és ismerve a kis települések önkormányzatának anyagi helyzetét pénz nélkül nagyon nehéz, bármilyen fejlesztést is véghez vinni ami látványos lenne a lakosok számára.A csatornázást amit pályázaton nyert az önkormányzat és ingyen megcsinálták volna vele együtt a teljes út hálózatot felújították került volna az nem kellett mert néhány embernek bántotta a szemét.Majd mikor fizetni kell érte lakásonként több száz ezer forintot akkor majd jusson mindenkinek eszébe hogy mit szalasztottak el.Nagyon sok település igencsak örült volna egy ilyen beruházásnak.
  Az aláírás gyűjtőktől csak annyit,hogy nekik minden rendben van a házuk táján? mert ha igen akkor lehet más munkáját kritizálni ugyanis azt a legkönnyebb.”
 • 2. pog 2012. augusztus 18. 11:26
  „Minél hamarább meg kellene szüntetni a kis létszámú településeken a polg.mesteri hivatalokat és nem lenne vita..”
 • 1. olvasóvirág 2012. augusztus 17. 12:40
  „Személyes érdekek?! Csak pár momentum amióta Mitykó a polgármester: azzal kezdték, hogy életerős fákat vágtak ki a település külterületén, községháza mellől, parkból a fenyőfákat, majd a temetőben (ott 1 beteg volt), azóta ember magasságúak a cserjék és a gaz!
  Tavaly ,,vízelvezető árkot" ásatott, 15cm mély, a kiásott föld szanaszét dobálva, azóta a füvet az érintett házak előtt nem lehet normálisan lenyírni, az ,,árok" körül gazos!
  A Luther és Petőfi utca sarkán ,,virágos szigetet" ásatott, azóta gazos! A vele szemben levő sarkon derékig érő gaz, amely a ,,vízelvezető" miatt nem nyírható.
  Ez nem a lakók hibája, mert ők addig fűnyíróval nyírták az utcát! Addig rend volt! Ezek csak a szemmel látható dolgok!
  Az aláírás gyűjtőknek igaza van, a falu kinézete elhanyagolt, az élet romlott, a dolgozók pedig félnek a polgármester bosszújától, és nem alaptalanul!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ünnepi szónok: Szentpéteri Csilla

Két napig, vasárnap és hétfőn is tart Makón az államalapítás ünnepe. „Makó arca", Szentpéteri Csilla mond ünnepi beszédet. Tovább olvasom