Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Albérletbiznisz Királyhegyesen

Albérletbiznisz Királyhegyesen

Királyhegyes - Sokra becsülte az ingatlanbecslő Királyhegyes orvosi szolgálati lakását, ezért eladni nem tudta az önkormányzat. Miután viszont bérbe kínálta, beindult az üzlet.

Bakos András - Délvilág napilap - 2012.02.13. 08:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Három évvel ezelőtt úgy döntött Királyhegyes önkormányzata, hogy megpróbálja eladni a község központjában álló háziorvosi szolgálati lakást, mert nincs rá szükség. A képviselő-testületnek ilyen esetben hivatalos értékbecslővel kell meghatároztatnia az ingatlan értékét.

A szakértő jött, és úgy találta, ez a lakás 6,8 millió forintot ér. Modern, komfortos, gázzal ellátott lakás ez, egyedül a csatorna nincs bevezetve. Egyrészt az volt vele a gond, hogy nincs önálló bejárata. Aztán, mint Horváth Lajos polgármester mondta, a „nagy fülű világban" nem fordítottak nagy figyelmet az építkezésre egy-egy telken belül. Így telekmegosztást kellene kezdeményeznie az új tulajdonosnak ahhoz, hogy meg lehessen húzni a határokat a portán belül. A legfőbb akadály mégis az ár.

A Makótól 10 kilométerre lévő, 700 lelkes, csöndes Királyhegyesen ugyan nincsenek 100–200 ezer forintos házak – vagy ha van ilyen, az végképp nem kell senkinek –, de 2-3-4 millióért már lehet lakható parasztházat venni. Az orvosi szolgálati lakás is körülbelül a felét éri az értékbecslő által meghatározott árnak.

Az önkormányzatnak nagyon jól jött volna a pénz, de miután látszott, hogy nem lesz vevő, taktikát váltott. – Csak egyszer kellett meghirdetnünk az újságban, hogy kiadó a lakás: jöttek az M43-as nyomvonalán kutató régészek, később a Givaudan építésén dolgozó munkások költöztek be – mondta a polgármester. – Arra számítunk, hogy az M43-as továbbépítése is hoz nekünk bérlőket. A lakás jó helyen van, a központban: itt az orvosi rendelő, a hivatal, a templom, a bolt, a kocsma sincs messze.

Az önkormányzat korábban árulta a faluszéli futballpályát és a hozzá tartozó, rossz állapotú öltözőket, mivel a községnek 15 éve nincs már focicsapata, és belvíz idején ez a rész egyébként is mindig megbuggyan. Ezt a területet ősszel sikerült értékesíteni.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. KamuNeni 2012.02.13. 16:58

Hatha nincs csatorna akkor mit hasznalnak? vagy milyen csatornarol van szo? Eresz csatorna?Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...