Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Albérletbiznisz Királyhegyesen

Királyhegyes - Sokra becsülte az ingatlanbecslő Királyhegyes orvosi szolgálati lakását, ezért eladni nem tudta az önkormányzat. Miután viszont bérbe kínálta, beindult az üzlet.
Három évvel ezelőtt úgy döntött Királyhegyes önkormányzata, hogy megpróbálja eladni a község központjában álló háziorvosi szolgálati lakást, mert nincs rá szükség. A képviselő-testületnek ilyen esetben hivatalos értékbecslővel kell meghatároztatnia az ingatlan értékét.

A szakértő jött, és úgy találta, ez a lakás 6,8 millió forintot ér. Modern, komfortos, gázzal ellátott lakás ez, egyedül a csatorna nincs bevezetve. Egyrészt az volt vele a gond, hogy nincs önálló bejárata. Aztán, mint Horváth Lajos polgármester mondta, a „nagy fülű világban" nem fordítottak nagy figyelmet az építkezésre egy-egy telken belül. Így telekmegosztást kellene kezdeményeznie az új tulajdonosnak ahhoz, hogy meg lehessen húzni a határokat a portán belül. A legfőbb akadály mégis az ár.

A Makótól 10 kilométerre lévő, 700 lelkes, csöndes Királyhegyesen ugyan nincsenek 100–200 ezer forintos házak – vagy ha van ilyen, az végképp nem kell senkinek –, de 2-3-4 millióért már lehet lakható parasztházat venni. Az orvosi szolgálati lakás is körülbelül a felét éri az értékbecslő által meghatározott árnak.

Az önkormányzatnak nagyon jól jött volna a pénz, de miután látszott, hogy nem lesz vevő, taktikát váltott. – Csak egyszer kellett meghirdetnünk az újságban, hogy kiadó a lakás: jöttek az M43-as nyomvonalán kutató régészek, később a Givaudan építésén dolgozó munkások költöztek be – mondta a polgármester. – Arra számítunk, hogy az M43-as továbbépítése is hoz nekünk bérlőket. A lakás jó helyen van, a központban: itt az orvosi rendelő, a hivatal, a templom, a bolt, a kocsma sincs messze.

Az önkormányzat korábban árulta a faluszéli futballpályát és a hozzá tartozó, rossz állapotú öltözőket, mivel a községnek 15 éve nincs már focicsapata, és belvíz idején ez a rész egyébként is mindig megbuggyan. Ezt a területet ősszel sikerült értékesíteni.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2012. február 13. 16:58
    „Hatha nincs csatorna akkor mit hasznalnak? vagy milyen csatornarol van szo? Eresz csatorna?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjászülető hagyma

Kézzelfogható közelségbe került a makói hagyma újjászületése – hangzott el a MAGOSZ makói szervezetének hétvégi fórumán. Tovább olvasom