Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Alkoholmentes Bázis

Egyre népszerűbb a fiatalok körében a kiszombori Bázis. A klub két éve azért jött létre, hogy a fiatalok ne a kocsmában, vagy más szórakozóhelyen, hanem minden káros szenvedélytől mentesen, ismerők arcok között, hasznosan töltsék el a szabadidőt. Pingpongozni, csocsózni lehet itt, de rendeztek már kiállítást is.
A Bázis nevű klubhelyiséget a kiszombori önkormányzat a régi művelődési ház egyik helyiségében alakította ki a helyiek kérésére két évvel ezelőtt, egy bűnmegelőzési pályázat révén. Ez akkor közel 500 ezer forintba került, aminek negyede önkormányzati önerő volt. A Nagyszentmiklósi utcai régi és az új művelődési ház azóta is közös fennhatóság alá tartozik. Nagy Lőrinc, a művelődési intézmény vezetője lapunknak elmondta, a Bázis kétéves működése azt bizonyítja, hogy igenis használják a fiatalok a kulturált, garantáltan drog- és alkoholmentes szórakozóhelyet.

Felújításra várnak

A Bázis mindennap délután öt órától este kilencig várja a környékbelieket. Nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebbeket is, Barnabás édesapja például rendszeres látogatója a klubhelyiségnek. Fenntartási költségeit a helyi önkormányzat fedezi, egy kisebb felújítás azonban ráférne a szórakozóhelyre, amiből bővülne a kétéves játék- és eszközkínálat, és megszépülne a belső tér is.  
A klubszobát a fiatal korosztály igényei szerint alakították ki: a falon poszterek, a teremben biliárdasztal és két pingpongasztal van, de csocsózni is lehet – még bajnokságot is rendeztek.

Ezenkívül több népszerű társas- és kártyajáték is van itt – mondta el lapunknak Szőke Barnabás bázisparancsnok, aki a szórakozóhely felügyeletéért és az ott tartózkodó fiatalokért felel. Ugyanakkor tavaly augusztusban például egy helyi hetedikes diák festményeiből, rajzaiból és képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás.

Major Zsuzsanna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan jöttek el a makói keresztelőre

Szombaton református szertartás szerint megkeresztelték a kétlemezes makói énekes, Luigi hat hónapos… Tovább olvasom